Pár órával azután, hogy elkészült, egy fehér pár lemeszelte a Black Lives Matter feliratot

Fehér Buda 2020-07-07 07:10:00
Közben azt hangoztatták, hogy szerintük a rasszizmus nem is létezik.

Videóra vettek egy fehér párt, ahogyan lefestik a Martinez városban található Black Lives Matter feliratot. A kaliforniai városban teljesen jogosan festették fel az aszfaltra az üzenetet, amivel a tüntetők azt akarják üzenni, hogy a fekete bőrű emberek élete is ugyanannyira értékes, mint bármely más emberé. A város bírósága előtti felirat viszont nagyon nem tetszett a két helyi embernek, úgyhogy a kezükbe vették a dolgokat. 

Man confronts suspects caught on camera defacing Black Lives Matter mural in California

A Black Lives Matter mural was defaced in Martinez on Saturday and now police are investigating. Video shows a confrontation between the artists and the pair...

A pár egyébként egy vörös, Make America Great Again feliratú pólóban követte el a mutatványt, ami köztudottan Donald Trump 2016-os kampányszövege volt. A videóban aztán arról beszélnek, hogy elegük van a rendőri túlkapásokról és a rasszizmusról szóló hírekből, főleg azért, mert szerintük ezek a dolgok nem is léteznek.

A kettejük ámokfutását többen is végignézték, egy közelben álló férfi kérdőre vonta a párost, mire a nő azt mondta, hogy a tüntetésnek New York-ban van a helye, nem az ő városában. 

A rendőrség viszont nem értett egyet a rongálással, nem sokkal azután, hogy a videó napvilágot látott, körözést adtak ki ellenük, habár egyelőre nem sikerült még beazonosítani őket. 

A hatalmas feliratok az elmúlt hetekben Amerika szerte megjelentek a nagyobb városokban. A legelsőt Washingtonban festették fel az aszfaltra, azon az úton, amely a Fehér Házhoz vezet. A feliratok annak a tüntetéshullámnak a következménye, ami George Floyd halála után robbant ki az Egyesült Államokban, sokak szerint az ország szociális változásának a jelképei.

Szólj hozzá!

Újra lesz Schumacher a Forma-1-ben

A Hass bejelentette a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick leigazolását.

Az SZKKA edzője elárulta, hogy mire számít az Európa-bajnokságon

Marosán György beszélt Tomasevicsről és Agbabáról és a magyar válogatott esélyeiről is.

Erről szólt a legutóbbi győri COVID-híradó

Dézsi Csaba András vírusműsora az alábbiakról tájékoztatott.

Meghátrál a főváros: Nem kötnek szerződést az offshore hátterű céggel

Karácsony: "Az én csapatomnak csak megvesztegethetetlen, makulátlan emberek lehetnek a tagjai."

Nagy-Britanniában engedélyezték a Pfizer/BioNTech-vakcina forgalmazását

Az Egyesült Királyság ezzel a világ első olyan országa, amely hatósági jóváhagyást adott egy koronavírus-vakcina alkalmazására.

Trokán Péter felépült a koronavírusból

Két hétig feküdt kórházban a színész.

Duplájára emelte Győrben az építményadót Dézsi polgármester, de lehet, hogy túl későn

900 forintról 2000 forintra nőtt a négyzetméterenkénti összeg, pont egy nappal azelőtt, hogy a kormány befagyasztotta az önkormányzati adók emelését. Lehet, hogy így sem lesz már érvényes az emelés.

Két és félmillió kilométert balesetmentesen?

Igen, lehetséges. A Volánbusz 1065 autóbusz-vezetőjének többéves, évtizedes munkáját, megbízhatóságát, elhivatottságát és példaértékű teljesítményét ismerte el a közelmúltban a balesetmentes közlekedésért járó jutalommal.

Újból jár a kisfiú, akit tavaly dobtak ki a Tate Modern 10. emeletéről

Ugyan még segítségre van szüksége, de a zuhanás óta már sokat javult az állapota.

A Csepel nyerte a MOL Bubi megújítására kiírt tendert

A Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. nyerte el a Budapesti Közlekedési Központ által a MOL Bubi megújítására kiírt tendert. Sikeres szerződéskötés esetén a fővárosban közlekedők jövő tavasztól használhatják a megújult szolgáltatást - áll a BKK közleményében.

Borongós szerdánk lesz

Emellett meg is fagyunk.

Szombathelyen nőtt a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

A járvány terjedése folyamatos, a tünetes és tünetmentes fertőzöttek száma az ország egész területén jelentős.

Bezárt a hévízi tófürdő

Az országos tisztifőorvos állásfoglalása alapján keddtől bezárt a hévízi tófürdő, a reumakórház betegeit azonban - a medencés kezeléseket kivéve - továbbra is ellátják - tájékoztatta a hévízi önkormányzat kedden.

SZFE: Dokumentumfilm készül az egyetemfoglalásról

Kíváncsian várjuk a végeredményt.

van még itt cikk a témában: