Fotó: Garlic, Kína legelső klónozott cicája. AFP / Metro

Pár millió forintért már bárki elpusztult kedvencét feltámasztják a tudósok

Fehér Buda
2019. szeptember 6. péntek, 18:12
Kínában biznisz lett a klónozás.

A Kínai laboratórium pár millió forintért már bárki elpusztult kis kedvencét képes klónozni. A pekingi Sinogene a múlt héten jelentette be, hogy az országban először sikerült leklónozniuk egy macskát. Garlic július végén született meg, a tudósok azt mondják, hogy az ő klónozását egy gyászoló gazdi állta, aki nem tudta túltenni magát a kedvence elvesztésén.

 

A Sinogene már egy árlistát is megosztott, macskákat nagyjából 10 millióért, kutyákat pedig 20 millióért klónoznak. A labor vezetője szerint azért drágábbak a kutyák, mert az ő petesejtjeiket rövidebb ideig lehet kinyerni, mint a macskáékat. 

 

A labor következő kuncsafjta már jelentkezett is, ő egy border collie-t akar klónoztatni, akit még Angliában vett, amikor ott tanult. A nőnek azonban nem volt elég pénze a beavatkozásra, ezért a szüleitől kért kölcsön potom 20 milliót. 

 

Az eredeti collie temetésén sem spórolt, ezért majdnem 100 ezer forintot perkált ki. Hui egyébként azt tervezi, hogy visszafizeti a pénzt a szüleinek, igaz, ehhez nagyjából 4 évre lesz szüksége. A Sinogene közben már sikeresen le is klónozta az állatot, aki valamikor a jövő hónapban fog megszületni.

 

(Metro)

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás