Palya Bea mezítláb énekelt a pár fokos hidegben a Zaporpzsec új klipjében

Vágvölgyi Bálint 2020-12-07 18:25:53
Így élte túl az énekesnő a szentgotthárdi zenekar klipforgatását.

Szokatlan dallal jelentkezett nemrégiben a Zaporozsec csapata. A 2004 óta működő zenekar tagjai, akik az évek során több szakmai elismerést is bezsebeltek, ezúttal egy vendégénekest is bevontak az alkotói munkába: a Nyomodban című szerzeményt Palya Beával készítették el. 

„Többször szóba került már, hogy nem lenne rossz, ha szerepelne egy női hang a dalainkban, hát kerestünk egyet. A Nyomodban című szám születésénél igazából rögtön Beára gondoltunk, mindannyian úgy éreztük, hogy passzolna hozzá ez a szerzemény" – mondta Varga Bence, a Zaporozsec énekese. „Szerencsére neki is megtetszett az ötlet és a dal, így elkezdtünk a szövegen közösen dolgozni. Nagyon izgalmas volt a munka, miután két különböző pólust képviselünk. A férfi és nő témában Bea konkrét, én elvontabb, ő nyitott, én zárkózottabb vagyok. Végül mindketten engedtünk persze, a végeredményt pedig nagyon szeretjük."

A közös munkát az énekesnő is nagyon élvezte, ráadásul a járványhelyzet miatt a dal egészen új módszerrel készült. 

„Hidasi Barna az összekötőnk, régóta ügyködtünk már vele egy ilyen együttműködésen a zenekarral, ami tulajdonképpen egy vakrandi volt – életem első vakrandis dala! – magyarázta Palya Bea, aki a klipforgatáson találkozott először a Zaporozsec tagjaival. „Úgy kezdődött az egész, hogy Bence átküldött egy zenei vázlatot, amire én hoztam egy szövegtéma-magot, aztán így ment tovább, küldözgettük egymásnak a szövegrészeket. A koronavírus időszak még jobban megtanított az internetes kapcsolódással létrehozott közös alkotásra. A kreativitás nem ismer korlátokat!" 

„Nagyon izgalmas volt a közös munka, hiszen nem egyforma életszakaszban vagyunk. Bence szövegeire egy kicsit elkendőzöttebb, romantikusabb vágyódás jellemző. A dalt így kezdi: "Homokba rajzolt/engem az ég, volt/ Hogy féltem elmos az eső" - én pedig ezzel játszottam a második versszakban: Homokba rajzolt/ Félnap és félhold/ Újra a férfi és nő". Egy személyes emlékkép ugrott be, mielőtt ezt leírtam: eszembe jutott az a drótból font félnap-félhold nyaklánc-medál, amit egy mexikói hajóskapitánytól kaptam, miután a tenger egyszer majdnem elsodort - tette hozzá az énekesnő. 

Fotók: Zaporozsec

 

A közös dalhoz, amit azóta a rádiók is játszanak, időközben egy klipet is forgatott a csapat, amelynek során Bea szó szerint mindenkit lenyűgözött. Miközben a stáb majd megfagyott a pár fokos hidegben, nagykabátban, sálban és sapkában dolgozott, az énekesnő egy vékony selyemruhában, mezítláb állt a kamerák elé. Bea végül elárulta a titkát: az énekesnő a Wim Hof módszerre esküszik, ami egy holland extrém-sportoló speciális légzéstechnikai gyakorlatain alapszik.

„Ez a módszer megtanít a testemért még több felelősséget vállalni, megacélozni az immunrendszert, ami vírus idején aranyat ér. Van egy légzőgyakorlat - minden nap ismétlem-, van egy szemléletmód - a hidegre tud belülről reagálni a test, ha nem bugyolálom azonnal ruhákba-, és van egy konkrét hideggel való gyakorlás -hidegzuhany, hidegben való mozgás. Mióta ez van, azóta nem vagyok beteg. Bár nyári embernek tartom magam, most a "hidegezés" miatt a tél is a barátom lett. És jár ezzel egy fizikai-gyakorlati könnyűség is: idén még nem volt rajtam télikabát" – mondta az énekesnő.

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.