Fotó: The Guardian

Őrizetbe vették a szibériai aranybánya vezetőit, ahol a végzetes gátszakadás történt

ugytudjuk.hu
2019. október 20. vasárnap, 14:56
15 ember halt bele a balesetbe.

Halált okozó gondatlanság címén őrizetbe vették az orosz hatóságok annak a Krasznojarszki területen működő aranybányának a vezérigazgatóját, valamint két vezető munkatársát, amelynek területén szombat hajnalban gátszakadás történt - közölte vasárnap az Interfax hírügynökség.

 

A Szejba folyón gátakkal felduzzasztott tározó a Sziszim elnevezésű vállalat tulajdonában lévő aranybányához tartozik, ahol 270 embert alkalmaznak.

 

A baleset következtében 15 ember életét vesztette, 16-an pedig megsérültek. Több eltűnt személyt az elmúlt két nap során élve találtak meg a mentőalakulatok, de öt embert továbbra is keresnek.

 

A vasárnap megjelent helyszíni jelentések szerint a megáradt folyó nem is egy, hanem öt gátat szakított át a Scsetyinkino településnél működő bányánál. A kitörő víz elárasztotta azt a területet, ahol 80 munkás ideiglenes szállásául szolgáló épületek voltak.

 

Az átszakadt gátakat engedély nélkül építtette meg a cég, a hatóságok gyanúja szerint a biztonsági előírások megsértésével. (MTI)

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás