Fotó: MTI/Kovács Attila

Megdöbbentő, mekkora veszteséget termelt ki Schobert Norbi cége

ugytudjuk.hu
2019. július 3. szerda, 17:23
Felesége, Rubint Réka cége viszont szárnyal.

Schoberték cégeinek éves pénzügyi beszámolóját vette górcső alá a Napi.hu, ezek alapján Norbi cége nagy mélyrepülést mutat, míg Rékáé, az Alakreform Kft. zsíros kis profitot termelt ki.  

 

A életmód-tanácsadó üzletember cégének bevétele már 2016 óta nem az igazi, a bevétele azóta folyamatosan csökken, olyannyira, hogy a vállalatnak a 2018-as évben 60 milliós vesztesége volt. Az előtte levő két évben pedig mintegy 150 milliót buktak. A cég május óta működik újra a Norbi Update Lowcarb Zrt. néven, holott előtte már egyszer mellőzve lett a Schobert név Norbi háttérbe vonulása miatt, Update Lowcarb Zrt. volt a társaság hivatalos neve. Hogy mi az oka annak, hogy újra felvették a nevet, azt még egyelőre nem lehet tudni.

 

Ennek ellenére a tőzsdekrachot egész jó sikerült átvészelnie a Norbi Update-nek. Norbi a kudarcot a az Update-részvényeket kibocsátó Buda-Cash, valamint a Quaestor brókerházak bedőlésének, az ezt követő negatív befektetői hangulatnak és a sajtónak tudja be. Korábbi nyilatkozatában ki is emel egy kamuhírt, mely háza elárverezéséről szólt. A brókerbotrány után ráadásul Andre Agassi is kihátrált mögüle, pedig ő lett volna az arca a nemzetközi terjeszkedésnek. 

 

Ezek után vásárolták vissza féláron a részvényeket és úgy döntöttek, kivonulnak a tőzsdéről.

 

"Visszavásároltam az összes részvényt. Nem károsítottam meg azokat, akik hittek bennem. Azt is megtehettem volna, hogy nem veszek meg egyetlen részvényt sem, azt is mondhattam volna, hogy csődbe megy a cég. Ezt azonban soha nem akartam megtenni" - nyilatkozta a fitneszguru a 24.hu-nak, aki egyedül azt bánja, hogy a brókerbotrány miatt nem tudott végül külföldön is terjeszkedni. Azt is elárulta a lapnak, hogy most végre valóban élvezi a munkáját.

 

"Én ebbe az irodába heti háromszor jövök 3 órát. Több nem kell. Tök jó a menedzsmentem, jó a csapatom. Nem halok bele a munkába, viszont szeretem csinálni. Nem kell már nyomulnom és mindig mindenhol ott lennem."

 

Rubint Réka vállalkozása jóval sikeresebb, az Alakreform Kft. nettő árbevétele 120 millió forint volt, 41,5 milliós nyereséggel. Ebből Rékáék 40 millió forint osztalék kifizetését hagyták jóvá.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás