Óriási a felháborodás a magyar kosármeccseket közvetítő mindiGO miatt

Vágvölgyi Bálint 2019-11-04 13:44:00
Szurkolók és játékosok is kiakadtak a streamszolgáltatás minősége miatt. Egy petíció is indult.

Amikor ezeket a sorokat írom, lassan 1300-nál jár annak a petíciónak az aláírása, amit magyar kosárlabda szurkolók indítottak, mégpedig annak kapcsán, hogy a fanatikusok nem kérnek a mindiGO TV-ből. Egy kosárlabdát annyira nem követő olvasónknál egyből felmerülhet a kérdés:

Mi az a mindiGO TV és mi bajuk vele a kosárszurkolóknak?

Nos, mindjárt rátérünk a dolgokra, de előtte mutatunk egy rövid jelenetet a hétvégi Alba-Falco meccsről.

Újabb példa, hogy mi a fasznak a Mindigo Nagy zsákolás!!! Na de hol? #mkosz #mindigo #nb1a #alba #falco

492 Likes, 3 Comments - Trollkosár (@trollkosar) on Instagram: "Újabb példa, hogy mi a fasznak a Mindigo Nagy zsákolás!!! Na de hol? #mkosz #mindigo #nb1a #alba..."


A szombati rangadó egyik legszebb jelenetét láthattuk. Vagyis csak láthattuk volna, mert Váradi Benedek gyors indítása után Ron Curry óriási zsákolásáról mindenki - kivéve persze a nézőtéren helyet foglalók - lemaradt, köszönhetően a lassú robotkamerának.

Máris megérkeztünk az egyik legnagyobb problémához, ami miatt sokan kiakadtak. A mindiGO TV automata robotkamerákkal közvetíti a kosármeccseket, de ezek a kamerák sokszor lemaradnak az akcióról, ezáltal a nézők csak egy üres térfelet láthatnak. Egy másik probléma, amire sokan panaszkodnak, az a kép minősége. A petícióban is kiemelik, hogy a kosármeccseket eddig közvetítő helyi stábok - Zalasport, MTE TV, Olaj TV, Hungary Sport - operatőrrel, jól felkészült kommentátorokkal és jó minőségű képpel várták a szurkolókat. Ez a mindiGO-nál nincs így.

A kosárszövetség és a mindiGO Sport együttműködése alapján az októberi ingyenes időszak után november 1-től élesben, havi előfizetési díj befizetése után lehet csak nézni a magyar kosármeccseket.

A felháborodás oka nem a pár száz forintos havidíj, hanem a szolgáltatás rossz minősége. A szurkolók mellett már több játékos és is nemtetszésének adott hangot. A teljesség igény nélkül Váradi Benedek, Benke Szilárd, Filipovity Márkó, Simon Kristóf és Tóth Ádám is kritizálta közösségi oldalán a mindiGO-t.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a mindiGO szolgáltatóját, az Antenna Hungáriát, és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségét is. Arra voltunk kíváncsiak, hogy

  • Mi indokolta a magyar kosárlabda bajnokság idei szezonjától azt a váltást, ami a korábbi években jól bevált, elkötelezett helyi stábok szakszerű televíziós közvetítési gyakorlata helyett egyetlen, fizetős és rossz minőségűben elérhető, szakszerűtlen közvetítésre váltotta le a mérkőzések online elérhetőségét? Milyen feltételekkel és minőségi, formai-tartalmi garanciákkal szerezte meg a kizárólagosságot éppen ez a vállalkozás?
  • Tisztában vannak-e azzal a helyzettel, hogy MindiGO TV közvetítései a sportág legelkötelezettebb támogatói, a szurkolók körében keltenek hetek óta nem csillapodó felháborodást és elégedetlenséget - jelentősen gyengítve ezzel a magyar kosárlabda hazai népszerűségét, az ennek érdekében sokak által tett szívós erőfeszítéseket?
  • Tudnak-e a MindiGO TV közvetítési gyakorlatát a teljes kosárlabdabarát közösségben általánosan és folyamatosan érő kifogásokról (rendkívül gyenge képminőség, az akciókat sok esetben késve vagy sehogyan sem lekövető robotkamerák alkalmazása, a szakmai kommentár teljes hiánya)? Tudnak-e a MindiGO TV közvetítési gyakorlata, annak rendkívül alacsony színvonala kapcsán elindult szurkolói-civil tiltakozásról, aláírásgyűjtésről (amely jóval túlmutat a mérkőzések online közvetítésével párhuzamos kommentelői háborgásokon - és az elkötelezett, csapatukat idegenbeli mérkőzésekre követni nem tudó szurkolói táboroknak és magának a hazai kosárlabdának a viszonyát terheli meg jelentősen)?
  • Tervez-e a Szövetség ellenőrzést, a jelenlegi közvetítési gyakorlat felülvizsgálatát vagy módosítását, illetve a joggal elégedetlen szurkolói csoportokkal való bármilyen kommunikációt? A jelen szolgáltató megtartása esetében pedig milyen garanciákat terveznek beépíteni az együttműködésbe, hogy a közvetítések a havidíj ellenében jelentősen megközelítsék vagy elérjék a korábbi években megszokott színvonalat?

Amint válasz érkezett a kérdéseinkre, azt közölni fogjuk.

Szólj hozzá!

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak.