Olyan nyakatekert időjárás lesz 2019 első hetében, hogy már nem is tudjuk követni

Fehér Buda 2018-12-31 19:32:00
Lesz itt minden, hó, eső, havas eső, szél, felmelegedés.

Kedden észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, inkább csak a Dél-Dunántúlon lehetnek tartósabban napos tájak, délutántól egyre több helyen várható vegyes halmazállapotú csapadék: az eső mellett északkeleten havas eső, hó, esetleg ónos eső is hullhat. A délnyugatira forduló szél délutántól az ország északi felében megélénkül, erős széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között várható.

Szerdán reggelre felszakadozik a felhőzet, és ezt követően felhőátvonulásokra számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Éjszaka több helyen várható eső, majd napközben elszórtan alakul ki zápor, később hózápor. Az északnyugati szél többfelé viharos lesz, de északkeleten mérsékeltebb marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Csütörtökön a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a gyorsan vonuló gomolyfelhőkből helyenként hózápor alakul ki. Az északnyugati, északi szél erős, elsősorban a Dunántúlon többfelé viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +2 fok között várható.

Pénteken erősen és gyengébben felhős időszakok váltják egymást, néhol fordulhat elő hózápor. Az északi, északnyugati szél sokfelé erős, főként a Dunántúlon helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -2 fok között várható.

Szombaton borult lesz az ég, és sokfelé számíthatunk havazásra. A délnyugati, nyugati szél többfelé megélénkül, késő délutántól, estétől a Dunántúlon nagy területen északnyugatira fordul, megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -9, a legmagasabb nappali hőmérséklet +2 és -4 fok között várható.

Vasárnap felszakadozik a felhőzet, de inkább csak rövid időszakokra süt ki a nap. Elszórtan ígérkezik kisebb havazás, hózápor. A északi szél többfelé erős, néhol viharos lesz, ezért helyenként hófúvásra is számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -4 fok között várható.

Forrás: met.hu

Szólj hozzá!

Semmelweis-nap: zárva vannak az orvosi rendelők és a gyógyszertárak

Az egészségügyben dolgozók számára elrendelt munkaszüneti nap miatt csak ügyeleti rendszer működik.

Ma sem ússzuk meg 30 fok alatt

A nyugati megyékben kicsit hűvösebb lesz, mint máshol.

Jogerősen hat év börtönre ítéltek egy férfit, aki 1 200 eurót csalt ki egy nőtől Szombathelyen

Azt ígérte neki, hogy segít neki olyan papírokat beszerezni, amivel az USA-ba utazhatna dolgozni.

Újra látogatható a szombathelyi Savaria Múzeum kőtára

A felújítás során sikerült kiszárítani a múzeum alagsori helyiségeinek falát, a bemutatótér új festést és korszerűbb világítást kapott, és megtisztították a köveket is.

Átalakítják a Notre-Dame környékét

Parkosítják a székesegyház előtti teret és kihangsúlyozzák az épület homlokzatát.

Kijev szerint visszavették a Kígyó-szigetet az ukrán erők az oroszoktól

Az orosz hadsereg sietve evakuálta a teljes helyőrségét.

Ma is megdőlt a melegrekord

39,6 fokig emelkedett a hőmérséklet.

Az EU az ukrán és a moldovai export támogatásáról írt alá megállapodásokat

A megállapodások hozzá fognak járulni az ellátási láncok biztosításához, beleértve az élelmezésbiztonságot, miután Oroszország Ukrajna elleni háborúja akadályozza a hagyományos közlekedési útvonalakat.

Pénteken kezdődik a Győrkőcfesztivál

A gyermekek megkapják a hétvégére a város kulcsát Dézsi Csaba András polgármestertől.

Újabb belgiumi csokoládégyárban észleltek szalmonellafertőzést okozó baktériumot

Néhány hónappal korábban az olasz Ferrero csokoládégyár belgiumi telephelyén is hasonló fertőzést észleltek.

Élelmiszert venne SZÉP-kártyával? Két napja maradt!

Sietnie kell annak, aki még élelmiszert akar venni SZÉP-kártyára a boltokban. Ha a kormány az utolsó pillanatban nem hosszabbítja meg a határidőt, akkor az pénteken lejár.

320 millió forintot meghaladó kárt okozott Fekete Dávid

15 év szabadságvesztést róna ki rá az ügyészség.