Ők kaptak kitüntetést idén Semmelweis-nap alkalmából Szombathelyen

Vágvölgyi Bálint 2019-06-27 22:17:00

„Szombathely Egészségügyéért-díj”


Dr. Török Ilona


1976-ban kezdett dolgozni a MKH II. Belgyógyászati dr. Zsámbéki Pál osztályvezető osztályán. 1981-ben belgyógyászatból szakvizsgázott.
1988. óta a Március 15. téri háziorvosi rendelőben háziorvos. 1995-ben 81 háziorvos támogatásával megszerveződött a Vas Megyei Háziorvosi Alapítvány azzal a céllal, hogy a megyében dolgozó háziorvosai és körzeti nővérei számára helyben biztosítsa a továbbképzéseket, mind a kötelező szinten tartó, mind a szabadon válaszható témákban. Óriási segítség minden háziorvos számára, hogy helyben elérhetők a továbbképzések. Háziorvostan szakvizsgáját 1996-ban tette le. 1997-ben üzemorvosi szakvizsgát tett. 33 éven keresztül a Bogáti Szociális Otthon lakóinak orvosi ellátását biztosította.

Az Enztbruder Dezső Egészségügyi Szakközépiskolában 8 éven át belgyógyászatot tanított. A POTE-SOTE háziorvosi mentoraként fogadja és oktatja az orvostanhallgatókat A MOK Vas megyei Területi Szervezetének több évtizede elnökségi tagja, területi küldötti feladatokat is ellát. Emberemlékezet óta készíti a szombathelyi felnőtt háziorvosok ügyeletei beosztását. 2018-ban leánya dr. Huszár Erika átvette a praxisát. Természetesen munkáját nem fejezte be, alkalmazottként dolgozik tovább. A háziorvosi csoportvezető, dolgozik, oktat, este továbbképzésen vesz részt, és ha nem akad ügyeletes, végszükségként megoldja.

Dr. Záborszky Zita

1985-ben a Szegedi Tudományegyetemen végzett általános orvosként, majd 1993-ban belgyógyász szakorvos, 1998-ban mozgásszervi rehabilitációs szakorvos, 2000. évben pedig reumatológia szakorvos szakképzettséget szerzett. 1988 és 1998 között a Markusovszky kórházban dolgozott. 1999. és 2003. között 2 évig a MÁV-rendelőben és a szigetvári kórházban tevékenykedett. Majd 2004. évtől ismételten a Markusovszky Kórház keretein belül dolgozik osztályvezető főorvosként a Központi Rehabilitációs Osztályon. Hazai és nemzetközi szakmai körökben egyaránt elismert személyiség.

Kiemelkedő szakmai munkavégzésű, a betegek körében is rendkívül megbecsült főorvos, de munkatársai, vezetői is sokra értékelik tevékenységét. Humánuma, közvetlensége kiemelkedő, sokoldalú szaktudása, színvonalas munkája, betegszeretete, munkabírása alapján kiérdemelte a kórház vezetőinek, dolgozói kollektívájának megbecsülését.

„Kiemelkedő Egészségügyi Munkáért-díj”

 I. fokozat

Dr. Bíró Ágnes

42 éve az egészségügyben dolgozik. Számtalan beteg radiológiai és ultrahang vizsgálatát végezte az elmúlt évtizedek alatt. Munkáját az alapos felkészülés, a magas szintű szakmai tudás, lelkiismeretesség és igényesség jellemzi. A betegek iránt nyújtott tisztelet, alázat és megbecsülés példamutató a munkatársai számára is. Szakmai felkészültsége, precizitása, pontos munkavégzése egész eddigi életében jellemezte. Személyisége, hiteles orvosi magatartása, kollégái szemében is elismerést szerzett, elnyerve tiszteletüket és szeretetüket. Több mint négy évtizedes orvosi tevékenységének méltó elismerése ezen kitüntetés adományozása.

Némethné Czövek Anikó

1990. augusztus 01-től a Markusovszky Kórház dolgozója. Kezdetektől a Mellkassebészeti Osztályon dolgozott. Eleinte szakápolóként tevékenykedett, majd 2005-ben ápolói főiskolai végzettséget szerzett, így diplomás ápoló lett. 2001-től megbízott osztályvezető, majd 2002-től kinevezett osztályvezető ápolóként végzi munkáját.
Lankadatlan, nagy szakmai tudással végzi szerteágazó feladatait, vezetői munkája mellett nagy hangsúlyt helyez az ápolási munka magas minőséggel történő megvalósítására. Konzekvens és igényes a betegek ellátásával kapcsolatban. Szakmai igényességet a munkatársaitól is megkívánja. A betegekkel türelmes és empatikus, hozzátartozókkal is szolgálatkész és segítőkész.

II. fokozat

Galivitsné Rákli Szilvia

1990-ben az Entzbruder Dezső Egészségügyi szakközépiskolában szerzett általános ápoló és gondozói végzettséget.  2012-2014 között a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat Idősek Klubjában segítette a Klubtagokat, aktívan részt vett a programok szervezésében és lebonyolításában. Pontosan, hatékonyan végezte az adminisztrációs feladatokat is. A területi idősellátásban is megbízhatóan, türelemmel segítette a rábízottakat.  2014. december 1-től jelenleg is, Dr. Elek Marianna házi gyermekorvos mellett dolgozik asszisztensként.  2012-től Dr. Legli veronika felnőtt háziorvos mellett napi 4 órában lát el adminisztrációs feladatokat. Nagy teherbírása mellett kedves, segítőkész, megbízhatóan és önállóan végzi munkáját. Munkatársai számíthatnak rá, szeretik ők is és a betegek is. Kiváló munkaerő.

Tímár Katalin

A főiskola elvégzése után a Váci Mihály utcai gyermekrendelőben kezdett körzeti védőnőként dolgozni. Kezdő szakemberként is feltalálta magát, gyorsan megismerte körzetét. Gondozottjai rövid időn belül elfogadták, megfogadták tanácsait. 2003. májusában GYES-ről visszatérve Lukácsházán folytatta védőnői munkáját. 2009. február 1-jétől ismét a szombathelyi körzeti védőnők csapatát erősíti a Szűrcsapó utcai gyermekrendelőben. Munkáját magas szakmai színvonalon, empatikusan, hivatástudattal végzi. Szakmai tudását, ismereteit, folyamatosan bővíti továbbképzéseken, konferenciákon. A megszerzett ismereteket a gondozottak ellátásában hasznosítja, dúlaként is tevékenykedik. A szülőkkel humánus, toleráns. Hosszú évek óta oktató védőnői feladatokat is ellát, ezzel segítve a hallgatókat, hogy megismerjék a körzeti védőnői munka szépségeit, nehézségeit. A lakosság széles rétegét érintő települési egészségnapok, prevenciós programok aktív résztvevője. A Szent Márton köpenye óvodai egészségnevelési program megvalósításában, valamint az óvodai glutén szűrésben is aktív szerepet vállal. A Humán Civil Házban szervezett baba-mama klub munkájában is évek óta tevékenykedik. Tagja számos egészségügyi szervezetnek, többek között a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarának, a Magyar Vöröskeresztnek, és a Szombathelyiek Egészségéért Egyesületnek. Jó közösségi ember, kollégái szeretik, elfogadják észrevételeit, tanácsait. Munkáját elhivatottság, segítő szándék jellemzi.

Balázs Szabolcs

2009. 08.01-től teljesít szolgálatot a szombathelyi Mentőállomáson. Munkájában gyorsan elsajátította a szükséges ismereteket, a kiemelt mentéstechnikai eszközök használatát, emiatt is kerülhetett rövid időn belül az eset- rohamkocsi szolgálatra. Szívesen vállalt a kötelező feladatokon túl önkéntes tevékenységet, bemutatókat, iskolai, óvodai csoportok kalauzolását. Újraélesztés, félautomata defibrillátor oktatói, és betegkísérő OKJ-s képesítést szerzett. A kivonulások közötti időben rendszeresen segíti bajtársait, vezetőit. Mindig a precíz, fegyelmezett, szabálykövető magatartás jellemezte a munkáját. Amikor arra szükség volt, helyettesítőként szervezte a mentőjárművek szervízelését, javítását. Jelenleg is a műszaki vezető segítője megbízott garázsmesterként. A fiatalabbak számára példaadó, elhivatott mentődolgozó. Munkáját főként a kiemelt mentőegységeken végzi, emellett az orvosi ügyeleten is szolgálja a város polgárainak egészségügyi ellátását.

Zentainé Kupi Ágnes

1976. július 15-től dolgozik a Markusovszky Egyetemi Oktatókórháznál. Kezdetben az I. Belgyógyászaton, az Anya- és Gyermekvédelmi tanácsadónál, majd 1990-től jelenleg is a Kardiológiai és Belgyógyászati Osztályon. 1976. évi gimnáziumi érettségi megszerzését követően, 1978-ban általános ápoló és asszisztensi, majd 1979-ben felnőtt szakápolói képesítést kapott. 2001. évben OKJ-s ápolói felsőfokú szakképesítést szerzett.
Kollégáival és a betegekkel kapcsolata kifogástalan, feladatait következetesen látja el. Sok éves becsületes, lelkiismeretes, magas színvonalú munkavégzés áll mögötte. Komoly szakmai tudással, alázattal és szorgalommal végzi ápolói feladatait. Türelem, lelkiismeretesség és precizitás jellemzi mindennapi munkavégzését. Kollégáival és a betegekkel kapcsolata kifogástalan, feladatait következetesen látja el.

Továbbá 5 címzetes főorvosi cím használatára jogosult orvos díszoklevelet vett át: 

  • Dr. Cseke László, a Március 15. téri felnőtt fogorvosi rendelő fogorvosa
  • Dr. Haklits Györgyi, a Kiskar utcai felnőtt háziorvosi rendelő orvosa
  • Dr. Morvay Adrienn, a Selmec utcai felnőtt háziorvosi rendelő orvosa
  • Dr. Jakabovits Adrien, a Kiskar utcai felnőtt háziorvosi rendelő orvosa
  • Dr. Perge János,  a Rumi úti felnőtt háziorvosi rendelő orvosa

Szólj hozzá!

Egyeztetésre hívta a győri ellenzéki pártokat és civil szervezeteket a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület

„Eljött az ideje annak, hogy a civilek és a pártok egy asztal mellett ülve, személyesen is egyeztessenek” – áll a posztban.

Autót rongált, pofozkodott a szombathelyi nő

170 ezer forint kárt okozott a kocsiban.

Közel 100 millió forint lehet 2024-ben a parkolási bevétele a szombathelyi önkormányzatnak

Igaz a teljes költségvetést tekintve ez csak mogyoró, és nem is az árbevétel a fontos ebben az ágazatban.

Mínusz után plusz: jó éve van eddig a Győr Projekt Kft.-nek

Az év első felében zárva tartott uszodák miatt is jobban alakult a mérleg.

7,9%-kal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest

Októberhez viszonyítva átlagosan nem változtak az árak, azonban a járműüzemanyagok 3,6%-kal olcsóbbak lettek.

Fizetésemelést jelentett be a győri polgármester a GYHG-nál

18 százalékos fizetésemelés lesz januártól a kukás cégnél.

Szabó Szebasztián ezüstérmes 50 méter gyorson a rövidpályás úszó Eb-n

A győriek kiválósága ezzel a magyar küldöttség második érmét szerezte a romániai kontinensviadalon.

Szabadhegyen is járt a Mikulás

A „Szabadhegyi anyukák - Győr” Facebook-csoport szervezett Mikulás-ünnepséget a Jereváni útra.

A legkisebb településre is elmennek a visszaváltott aludobozokért, üvegekért, PET-palackokért

Az alumíniumhulladék egyike a legértékesebb hulladékoknak, hiszen száz százalékban újrahasznosítható, begyűjtése pedig nemcsak gazdasági szempontból hasznos, de a környezet megóvását is szolgálja

Rátámadt a kalauzra a Szentgotthárd-Szombathely vonat egyik utasa

Ököllel ütötte és gáz spray-vel is lefújta.

Január 2-án kezdi meg a SZOVA értékesíteni a 2024-es szombathelyi parkolóbérleteket

A második lakossági bérlethez szükséges, hogy az autó forgalmijában a lakcím szerepeljen.

Lezárásra kell számítani a győri parkolóházak nyitott szintjein

Az Árpád és a Vásárcsarnok parkolóház nyitott tetőszintjeit lezárták.

Bunyó volt a vasi Mennyei megyeiben

Egy férfi a vendégcsapat játékosaként ököllel megütötte a hazai csapat egyik játékosát, majd a mérkőzés lefújását és szóváltást követően egy másik játékost arcon rúgott.

Itt a szombathelyi Mikulás-járat menetrendje

Egészen december 24-ig jár a különleges busz a városban.