Ó kapitány, kapitányom!

Farkas Bazsi 2019-03-17 16:14:00
Ha egy macska képes ellopni a show-t, akkor ott komoly bajok vannak.

Thanos második nagy színre lépése előtt egy újabb hőst vezetett be a Marvel a már eddig is igen népes Bosszúállók csapatába. Marvel Kapitánnyal pedig elértünk oda, hogy végre egy szál női főhőssel is mozikba mertek küldeni egy filmet a képregényes gigavállalátnál. De jó választás volt-e éppen Marvel kapitányt előrántani a tarsolyból? Igen is, meg nem is. Maga a hős egy érdekes karakter, akinek megszületése pont annak köszönhető, ami egyébként Thanos kezében a világ felének pusztulását jelentette. Ugyanakkor maga a történet egy roppant egyszerű, már-már kiszámítható, különösen nem is látványos sztori lett. Aminek egyszerűségét jól mutatja, hogy egy macska képes volt ellopni a show-t. Na de, haladjunk szépen sorjában.


A film 1995-ben játszódik, amikor Nick Fury még mindkét szemével látta a Marvel csodálatos világát. Az űr egy távoli pontján alakváltó skrullok és a kreek (ez az a faj, amibe a Galaxis Őrzőiben feltűnt Ronan is tartozik) csatáznak. Aki már pár filmet látott a Marveltől, és most itt az imént már idézett Galaxis Őrzőire gondolok elsősorban, az tudhatja, hogy a kreek nem éppen a jó fiúkhoz tartoznak, szóval már az első néhány perc után kezdhet is gyanakodni. És igen, gyakorlatilag már itt kitalálható a film végi nagy csavar, de ennyire azért még ne szaladjunk előre. Egy, a főhősünk, Vers (vagyis Vírsz) részvételével zajló rajtaütés közben sodródik a sztori a Földre, és kezd ismét magára, pontosabban emlékeire találni a Kapitány. 


Ez egész filmnek egyébként van egy az Őrszem nevű Marvel karakterre jellemző történet vonala. Ott ugyanis hősünknek fogalma sincs, hogy ő egy szuperhős, és azt sem tudja, hogy micsoda erővel bír, mert, hogy elfelejtett mindent magáról úgy, ahogy van. (M. Night Shyamalan pont ezt vette alapul, akkor amikor A sebezhetetlent alkotta meg.)


De még mielőtt teljesen szétfolynék, mint aszfalt a nyári hőségben, vissza Marvel kapcsihoz. 


Vers lepottyan a Földön, az intergalaktikus hajsza pedig a zöldfülű Carl fiával, meg a kétszemű, még nem kopasz Fury ügynökkel, na meg Goose-val a macskával folytatódik tovább. És minden úgy megy ebben a hajszában, ahogy annak lennie kell, és ezt most a lehető leglineálisabban, és legunalmasabban értem. 

Brie Larson nekem kicsit olyan semmilyen. Se nem eszméletlen szexi, se nem karizmatikus, dögös, vagy különösebben emlékezetes karakter Kicsit olyan, lány a szomszédból típus, ami lehet jó is, rossz is, hát nekem most jellegtelen lett.  Samuel L. Jackson akár egy farönköt is el tudna játszani olyan természetességgel, hogy a harkájok fészket vésnének bele. Kellett Larson mellé nagyon a ő kiegyensúlyozott és mankóként is remek karaktere. 

A főgonosz meg hát...pont annyira lett változékony, mint ahogyan egy skrull külsője alakulni tud. 


Nem a Marvel kapitány lesz a Marvel legjobb filmje, de a legrosszabb sem. Valahol ott lohol a középmezőnyben, tisztességes iparos munkaként, ám csavarok és különösebb kreativitás nélküli építőkockaként a Végjátékhoz. Azt pedig, hogy a világ mennyire ki van éhezve minden egyes Marvel morzsára, azt jól mutatja, hogy a 152 millió dollárból elkészített Marvel kapitány, már most 575 milliónál jár. Wow.

Értékelés: 6,5/10.

Akinek ajánlom: Tesseract tapogató totál turbózott tölteteknek. 

Akinek nem ajánlom: Macska allergiásoknak.


 

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.