Odapörkölt a Falco a Szolnoki Olajnak

ugytudjuk.hu 2019-04-17 20:16:00
Nem bírta el az Olaj a sok hiányzót.

Balmazovics triplájával indult a mérkőzés. Az amúgy sem egészséges Reddic másfél perc után megsérült, le kellett cserélni, így a Falco négy légióssal játszotta végig a mérkőzést, írja a BB1.hu. Ennek ellenére is vezettek a hazaiak, uralták az első negyedet, de becsülettel küzdött a tartalékos Szolnok is. Malesevics hármasával például a nyolcadik percben ki is egyenlített, majd Tóth Ádám mesteri centermunkával fordított is (14-16). Malesevics büntetőivel az első negyed 20-18-as állással zárult.

Malesevics előbb kosarat szerzett, amivel kiegyenlített, majd összeakaszkodott Váradival, így kapott egy sportszerűtlen hibát is. Andric jól játszott, de nem bírt az idegeivel, folyamatosan reklamált, majd miután figyelmeztetést kapott, meg is tapsolta a játékvezetőket, jött a technikai, Alekszics pedig azonnal időt kért. Nem sokkal később Curry is technikait kapott a faultja után, jogosan, ezzel négy személyhibával rendelkezett az amerikai, így mehetett ő is a padra.

Sok büntetőt kihagytak a hazaiak, hamar kétszámjegyű lehetett volna a különbség, de ez először csak a tizenhetedik percben, Govens középtávolijával következett be (37-27). Újabb időt kért a címvédő. Govensék „bedurvultak”, pillanatok alatt lerohanták a vendégeket, 45-27-nél már majdnem húsz volt közte. Aztán villant párat az Olaj is, Malesevics dudaszós kosarával – a videóbíró után kiderült, hogy tripla lett – 48-37-es eredménnyel fordultak a csapatok.

Tóth Norbert köszönt be a folytatásban, majd Váradi küldött be egy hármast. Balmazovics vette vállára a csapatát, jól védekezett, ráadásul támadásban is jó döntéseket hozott, újra meglógott a Falco. Tizenkilencre rúgott a differencia. A hetek óta remek formában játszó Váradi egymás után három távolit emelt be, ezzel lett 76-50. A hátralévő időben újabb három szombathelyi kosár született.

Eldőlt a meccs. A záró felvonás már csak formalitás volt. Milosevics ziccerét Airington triplája követte. A Szolnok továbbra is becsülettel küzdött, de nem volt esélye. A Falco hétből hét győzelemmel várhatja a vasárnapi vasi rangadót.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olaj KK 96-71 (20-18, 28-19, 31-19, 17-15)

Felsőházi középszakasz, 3. forduló
Szombathely, Aréna Savaria, 2750 néző
V.: Kapitány G., Söjtöry T., Kulcsár T. (Várhalmi Zs.)

Falco: Govens 17/9, Váradi 21/12, Balmazovics 15/12, Bruinsma 13, Reddic -. Csere: Tóth N. 10, Perl 10, Curry 10/3, Bíró -, Hódi -.

Szolnok: Airington 10/6, Rudner 2, N. Milosevic 10/6, Andric 21/3, Tóth Á. 8. Csere: Malesevics 16/6, Frank 2, Csák -, Frikker -, Taiwo 2.

Szólj hozzá!

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.