Az újonc OSE legyőzte a címvédő Falcót

Farkas Bazsi 2020-02-01 19:51:00
Szoros meccs volt.
Falco Vulcano KC Szombathely - OSE Lions 87-84 (27-23, 23-22, 17-13, 20-26)

Bajnokság, 18. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok


OSE: Zsíros 5/3, Abell 21/9, E. Washington 22/6, Rizvic 6, Bozsovics 12. Csere: Kucsora -, Hayes 12, Mohácsi 3/3, Garamvölgyi 6, Illés -.

Falco: Hooker 9/3, Curry 3/3, Benke 13/3, Filipovity 9, D. Washington 11/6. Csere: Lake 12, Perl 23/9, Bíró -, Váradi 2, Reddic 2.

Telt ház és remek hangulat fogadta a csapatokat, a vendég szektor is megtelt. Reddic és Váradi is vállalta a játékot, igaz, mint később kiderült, előbbi mindössze négy, utóbbi pedig csak hat percet töltött a pályán.

Az oroszlányi Washington homállyal nyitott, ez főleg majd annak tükrében lesz érdekes momentum, ahogy zárult a találkozó.

Hookeré volt az első kosár, amire 6-0-val feleltek a hazaiak. Villámgyors kosarak jellemezték mindkét oldalt az elején. Szinte minden piros-fekete támadás ponttal fejeződött be, puhán védekeztek a szombathelyiek. A hatodik percben, 20-14-nél időt is kért Okorn. Hiába, már majdnem tíz volt közte (27-18). Az első negyed végére sikerült felzárkózniuk a vasiaknak (27-23).

Curry hármasával már csak egy volt közte, aztán a szombathelyi Washington egy ziccerrel fordított. Krasovec időt kért (27-28). Egy oroszlányi 6-0-át követően öttel megint elment a bajnok, aztán megint fordított, és 50-43-nál már héttel is vezetett az OSE. Hullámzó volt a játék. Kosárgazdag első félidő után 50-45 állt a táblán.

Eric Washington hármasával tovább nőtt a különbség. Megint elment kilenccel az OSE (24. perc: 58-49). Sőt, 61-51-nél először lett tíz közte. A harmadik negyed derekán időt kért Okorn. Az újonc továbbra is jól tartotta magát, sőt, folyamatosan vezetett, míg a szombathelyiek hiába erőlködtek, csak futottak az eredmény után. 67-58-ról indult a záró felvonás.

Perl ziccere után Benke zsákolt, érezhető volt, hogy még nem adja fel a Falco. 69-64-nél időt kértek a piros-feketék. Benke újabb kosarával háromra olvadt a differencia. Nagy volt a kapkodás, sok volt a hiba mindkét oldalon. Elmozdult a holtpontról az OSE, Hayes faulttal együtt szerzett kosarat, a büntetői előtt, 73-66-nál időt kért a Falco. Bement a plusz egy is. Ekkor sem dőlt el, Perl vérszemet kapott. 1:12 volt vissza, amikor a válogatott hátvéd büntetőkkel kiegyenlített (79-79). Mohácsi és Perl is beköszönt távolról, majd Eric Washington és Perl sem hibázott a büntetővonalról. 84-84, nyolc másodperc volt hátra. A dudaszó pillanatában Eric Washington egy közel félpályás triplával megnyerte a meccset övéinek. Az újonc nagyot küzdött, és megérdemelten nyert.

A címvédő második vereségét szenvedte el a szezonban, mindkétszer egy piros-fekete ellenfél otthonában. Ám így sem kell különösebben izgulniuk Benkééknek, mert a Körmend odahaza veszített a Péccsel szemben - tudósított a BB1.hu.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.