Nyilvántartásba vette a sárvári ellenzéki összefogás tagjait a választási bizottság

Fehér Buda
2019. szeptember 5. csütörtök, 09:26
Így már biztosan ott lesznek októberben a szavazólapokon.

A sárvári választási bizottság nyilvántartásba vette az ellenzéki összefogás összes jelöltjét es a polgármesterjelöltet, Németh Zsoltot, jelentették be a Híd a Jövőnkért Egyesület sajtótájékozatójával egybekötött lakossági fórumán. Farkas János, az összefogás kampánymenedzsere elmondta, hogy sárvári politikában még nem fordult elő, hogy ilyen egységesen összefogott volna az ellenzék.

 

Németh Zsolt elmondta, hogy Sárváron az elmúlt időszakban kialakult egy egységes akarat, így az elmúlt 25-30 évben sosem látott esélyekkel indul az ellenzék az októberi, önkormányzati választásokon.

 

 

A bejelentés után kezdetét vette a lakossági fórum, ami egy kisebb nyári szünet után tért vissza a sárvári közéletbe. Németh emlékeztette a hallgatóközönséget, hogy a vendégük, Bana Tibor Szentgotthárdon hasonló ellenzéki erőt tudott megszervezni, mint amilyen Sárváron látható. De nem csak ebben a két városban fogtak össze az ellenzéki pártok, Németh azt is elmondta, hogy Kőszegen Rába Kálmán is megtette, amit a választópolgárok megköveteltek tőle. 

 

Németh végül azt mesélte el, hogy Kondora István, Sárvár jelenlegi, fideszes polgármestere ötcsillagos varosról beszél, szerinte azonban Sárvár az ötcsillagos félelem városa. A polgármesterjelölt ugyanis az elmúlt időszakban több háztartást is személyesen megkeresett, és azt mondja, háromból kettő háztartásban félnek az emberek. Márpedig szerinte egy ötcsillagos városban nincs helye a félelemnek. „Ezeknek a falaknak a lebontása, és a szabadság visszanyerése a választás legfontosabb tétjei közé tartoznak” – összegezte az élményeit. 

 

Németh után Bana Tibor, a Jobbik országos alelnöke vette át a szót, aki elmondta, bízik abban, hogy októberben olyan eredmény születik, ami a magyar demokráciát erősíti. Szerinte is hatalmas a tétje a választásoknak, abban reménykedik, hogy ősszel sikerül megtörni a kormánypárti hegemóniát, és helyi lokálpatrióták kerülnek majd be a képviselők közé. Örül, hogy Sárváron is megalakult az összellenzéki összefogás, úgy gondolja, hogy a most nyilvántartásba vett képviselőjelöltek meg tudják majd törni a helyi kiskirályok uralmát. A sárváriak mellett felemlegette a Közösen Szentgotthárdért jelöltjeit, valamint a kőszegi és a szombathelyi összefogásokat, amelyikekről látja, hogy minden jelölt aktívan kiveszi a részét, így jó az esélye a fordulatnak.

 

A beszélgetést a Facebookon élőben lehetett követni, ha lemaradtál róla, itt nézheted vissza:

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás