Fotó: Máhr Tivadar / Facebook

November 30-án játsszák a Sárvár Aréna legelső meccsét

ugytudjuk.hu
2019. november 21. csütörtök, 16:12
Másfél évig épült a gigaberuházás, végre kész.

A Sárvárfürdő Kinizsi kézilabdacsapat avatja fel a 3,4 milliárdból épülő Sárvár Arénát. Erről Máhr Tivadar, sárvári alpolgármester írt a Facebook-oldalán, ahol néhány képet is megosztott a szinte már teljesen elkészült arénáról:

 

Security Check Required

null

 

Máhr posztjából az is kiderült, hogy valóban lesz mozi is az épületben, amit Kabos László Filmszínházra kereszteltek. 

 

Máhr Tivadar

MEGVÁLASZTOTTUK A KÜLSŐS BIZOTTSÁGI TAGOKAT! A képviselő -testület n... ovemberi ülésén megválasztottuk a külsős bizottsági tagokat, és esküt is tettek Kondora István polgármester előtt. Gratulálok a megválasztásukhoz, jó munkát kívánok nekik! Csak egy cél vezérelhet bennünket, Sárvár fejlődése!

 

Kabos László Krausz László néven jött világra 1923-ban, Sárvár híres szülöttje, magyar színész. 1943-ban Mauthausenbe deportálták, amikor az amerikaiak 1945-ben felszabadították a lágert, csupán 31 kilót nyomott. Kabos ezután tért haza Sárvárra, ekkor jött a következő sokk: a Vasút utcai házát minden ingóságukkal együtt másoknak utalták ki. Kabos 1946-ban a Pódium Kabarészínpadán, parodistaként lépett fel először, ezután több százszor színdarabban koptatta a színpadok parkettáit. Húsz évvel később pedig elnyerte a Jászai Mari-díjat is. Kabos László 2004-ben, 80 évesen hunyt el Budapesten.

 

Az aréna alapkövét még 2018 márciusában tették le. Azóta 3,4 milliárdot költöttek az épületre, amiből 2 milliárd 60 millió forintot a magyar állam állt. Ennyi pénzből futotta a 153 férőhelyes, 3D-s mozira, 172 parkolóra, és az NBII-es kézilabdacsapat új otthonára. Maga a sportcsarnok hatalmasra sikerült, a lelátókon 600 ember fél el, de kulturális rendezvényekhez még egy színpadot is fel tudnak húzni a csarnokban, és még 400 ülőhellyel ki tudják bővíteni a küzdőteret.

 

Az arénában azonban nem csak a kézisek játszhatnak majd, kosárlabda, röplabda, futball, futsal, asztalitenisz, karate, de akár még kick-box versenyeket is lehet rendezni a nagyteremben.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás