Nézze meg, mely vasútállomásokat újította fel tavaly a MÁV

Papp László Tamás 2021-01-07 09:53:51
2019-ben elindult a legforgalmasabb állomásokat érintő „50 megújuló állomás” program, ami a járvány idején sem állt le. Több helyszínen épültek ki P+R és B+R parkolók.

A program 2020-ban tovább folytatódott, ennek köszönhetően Monor és Pilis állomásokon is fejlesztették a vizuális utastájékoztatási rendszert. Zuglóban elvégezték a perontetők karbantartási munkálatait. A perontető alatti peronrész teljes hosszában új díszburkolatot kapott. A tisztítás, korrózióvédelem és festés mellett megszépült a felvételi épület homlokzata. A tájékoztató táblákat lecserélték, továbbá új padokat és hulladékgyűjtőket helyeztek ki – közli a vasúttársaság.

Fotók: MÁV

 

A következő vasúti helyek újultak meg a közlemény szerint:

  • Kőbánya-Kispesten ősszel fejeződtek be a munkálatok. Teljesen felújították a felvételi épületben található várótermet, a régi WC helyén új akadálymentes, valamint női és férfimosdókat alakítottak ki. Az állomás több peronja új aszfaltréteget és aknafedeleket kapott, és új peronbútorokat helyeztek ki. Négy rossz műszaki állapotú beton lépcsőkart is kicseréltek. A váróterem, a peronok, a felüljáró és a pénztárak videómegfigyelő- és riasztórendszerét is kiépítették.
  • Nagymaros-Visegrádon a nyári utasváró teljeskörűen megújult, új padokat és hulladékgyűjtőket helyeztek ki a várókban, illetve a peronokon, valamint elvégezték a korlátok cseréjét is. A kerékpárok elhelyezésére fedett B+R tároló létesült.
  • Alsógöd megállóhely épületének felújítása során új, akadálymentes mosdóval ellátott vizesblokkot alakítottak ki. Az épület homlokzata megújult, a nyílászárókat kicserélték, a peronokon az aszfaltburkolat javítása mellett új padokat, hulladékgyűjtőket helyeztek ki, és új, fedett kerékpártárolókat építettek.
  • Sződ-Sződliget megállóhelyen felújították a felvételi épületet, a homlokzat és az utasváró is megújult, a peronokon az aszfaltburkolat javítása mellett új padokat, hulladékgyűjtőket helyeztek ki, a gyalogos aluljáró felújításának részeként a lépcsőket is javították, megújult a világítási rendszer. Ide is építettek fedett kerékpártárolót.
  • Zánkafürdőn a régi felvételi épület elbontását követően teljesen új, 700 négyzetméteres fedett épületet húztak fel, amiben női, férfi és akadálymentes mosdókat, valamint kezelői és üzemi helyiségeket is kialakítottak. Ezen túl a szintbeli közúti átjárót és a csatlakozó út egy szakaszát is átépítették, szélesítették a biztonságosabb átkelés érdekében.
  • Decemberben fejeződött be Szerencs állomáson a felvételi épület karbantartása: a települési képhez illeszkedően megújult a külső homlokzat, megszépült az épület, ezeken felül a peront is felújították.
  • Három helyszínen épültek ki új parkolók 2019-ben: Veresegyházon 64, valamint Kecskeméten 65 férőhelyes P+R parkoló, Újszászon pedig 60 B+R parkoló készült el.
  • Tavaly Sződ-Sződligeten 20 Nagymaros-Visegrádon 10, Alsógödön 30, Dunakeszi-Gyártelepen 20 fedett kerékpártárolót alakítottak ki, továbbá Dunakeszi-Gyártelepen a helyi önkormányzat és a MÁV együttműködésében létrejött egy 30 férőhelyes P+R parkoló is.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.