Nézd meg az Ugytudjuk Selencion Az Év Vagyonnyilatkozatai díjak eredményhirdetését!

ugytudjuk.hu 2019-02-05 11:44:00
Siker, pénz, csillogás. KÁPRÁZAT.

A február eleje minden valamire való újság életében legalább egy ici-pici ideig a politikusok zsebében turkálásról szól, így mi sem maradhattunk ki.

Belekukkantottunk és kiválasztottuk a legjobbakat. Mindegyik vagyonnyilatkozat a szívünkhöz nőtt egy kicsit, de mégis úgy döntöttünk, néhányat kiemelünk és Ugytudjuk Selencion-díjjal jutalmazunk.

Mivel a legtöbb képviselőnek a saját lakhelyén kívül is van legalább résztulajdonban lakása/háza, illetve plusz bevétele különböző önkormányzati cégek felügyelőbizottsági tagságából, meg néhány milliója készpénzben, bankban, ezekről nem nagyon ejtünk szót. Vannak ennél sokkal érdekesebb dolgok is.

A Legtöbb Pótlap A Vagyonnyilatkozatba Ugytudjuk Selencion-díj: Molnár Miklós

Molnár Miklósról a korábbi vagyonnyilatkozatai alapján is tudni lehetett, hogy tehetős, a többiekhez képest is jelentős megtakarításokkal rendelkező politikus. Tekintettel, hogy mivel közgazdászként addig a bizonyos napig rá bízták a város költségvetését, nem meglepő, hogy az átlagnál jobban kezeli a saját pénzügyeit is.

Mégsem a befektetett milliói az érdekesek, hanem az, hogy vagyonnyilatkozatához 7 darab A4-es pótlapra volt szüksége, annyi mezőgazdasági területe van megyeszerte. Zömmel hosszúperesztegi, kenézi és pecöli területei alapján közel 90 hektár szántó és több mint 200 hektárnyi erdő van a nevén.

A Nekem Semmim Sincsen Ugytudjuk Selencion-díj: Szuhai Viktor

Tulajdonképpen nevezhetnénk ellen-Molnár Miklós-díjnak is. Vagyonnyilatkozata alapján ő a legszegényebb politikus. Nem hogy a háza, de még az autó, amivel közlekedik, az sem a sajátja. Van viszont 9900 eurós hiteltartozása.

Az év Földesura Ugytudjuk Selencion-díj: Puskás Tivadar

Puskás Tivadar polgármesternek Kemestaródfán és Pinkamindszenten vannak szántói és erdei. Összesen több mint 35 hektár szántófölddel és több mint 50 hektár erdővel rendelkezik.

Az Év Legpuritánabbul Élő Képviselője Ugytudjuk Selencion-díj: Kelemen Kriszitán

Joskar Ola képviselője nem viszi túlzásba a pénzszórást: egy Renault Cliója van, meg egy Yamaha robogója. Tavaly szeptemberben, amíg lehetett, kötött lakástakarékot, pénzintézeti követelései és tartalékai sem jelentősek. Érdekesség, hogy a szombathelyi képviselők közül neki van talán az egyik legalacsonyabb jövedelme.

Az Év Valószínű, Csak Elírás Ugytudjuk Selencion-díj: Koczka Tibor

Tizenkét különböző típusú köztük (MOL, OTP, Telekom) értékpapírban tartja pénzét, ez még annyira nem is érdekes. Az inkább, hogy a feltüntetett jelentős készpénz rovatba a 2,7 millió forint mellé be van írva euróként egy hármas és hat nulla. Bár nem kételkedünk Koczka Tibor képességeiben, mégsem hinnénk, hogy 3 millió eurót tart készpénzben. A 3000 valószínűbb, mint ahogy az is, hogy 3 millió forintnyi eurója van.

Az Év Külföldi Munkaválalója Ugytudjuk Selencion-díj: Tóth Kálmán

Az Éljen Szombathely Egyesület elnöke továbbra is az unterwarti Interspar alkalmazottja. Emelett egyébként időnként kosárlabda-játékvezetőként is dolgozik.

Hát, ennyi lenne. Bár nagy volt a verseny, most ennyi díjat tudtunk kiosztani. Aki most kimaradt és nem kapott díjat, ne búsuljon, egy egész éve van felkészülni. Folytatás jövőre!

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.