Nézd meg az Ugytudjuk Selencion Az Év Vagyonnyilatkozatai díjak eredményhirdetését!

ugytudjuk.hu 2019-02-05 11:44:00
Siker, pénz, csillogás. KÁPRÁZAT.

A február eleje minden valamire való újság életében legalább egy ici-pici ideig a politikusok zsebében turkálásról szól, így mi sem maradhattunk ki.

Belekukkantottunk és kiválasztottuk a legjobbakat. Mindegyik vagyonnyilatkozat a szívünkhöz nőtt egy kicsit, de mégis úgy döntöttünk, néhányat kiemelünk és Ugytudjuk Selencion-díjjal jutalmazunk.

Mivel a legtöbb képviselőnek a saját lakhelyén kívül is van legalább résztulajdonban lakása/háza, illetve plusz bevétele különböző önkormányzati cégek felügyelőbizottsági tagságából, meg néhány milliója készpénzben, bankban, ezekről nem nagyon ejtünk szót. Vannak ennél sokkal érdekesebb dolgok is.

A Legtöbb Pótlap A Vagyonnyilatkozatba Ugytudjuk Selencion-díj: Molnár Miklós

Molnár Miklósról a korábbi vagyonnyilatkozatai alapján is tudni lehetett, hogy tehetős, a többiekhez képest is jelentős megtakarításokkal rendelkező politikus. Tekintettel, hogy mivel közgazdászként addig a bizonyos napig rá bízták a város költségvetését, nem meglepő, hogy az átlagnál jobban kezeli a saját pénzügyeit is.

Mégsem a befektetett milliói az érdekesek, hanem az, hogy vagyonnyilatkozatához 7 darab A4-es pótlapra volt szüksége, annyi mezőgazdasági területe van megyeszerte. Zömmel hosszúperesztegi, kenézi és pecöli területei alapján közel 90 hektár szántó és több mint 200 hektárnyi erdő van a nevén.

A Nekem Semmim Sincsen Ugytudjuk Selencion-díj: Szuhai Viktor

Tulajdonképpen nevezhetnénk ellen-Molnár Miklós-díjnak is. Vagyonnyilatkozata alapján ő a legszegényebb politikus. Nem hogy a háza, de még az autó, amivel közlekedik, az sem a sajátja. Van viszont 9900 eurós hiteltartozása.

Az év Földesura Ugytudjuk Selencion-díj: Puskás Tivadar

Puskás Tivadar polgármesternek Kemestaródfán és Pinkamindszenten vannak szántói és erdei. Összesen több mint 35 hektár szántófölddel és több mint 50 hektár erdővel rendelkezik.

Az Év Legpuritánabbul Élő Képviselője Ugytudjuk Selencion-díj: Kelemen Kriszitán

Joskar Ola képviselője nem viszi túlzásba a pénzszórást: egy Renault Cliója van, meg egy Yamaha robogója. Tavaly szeptemberben, amíg lehetett, kötött lakástakarékot, pénzintézeti követelései és tartalékai sem jelentősek. Érdekesség, hogy a szombathelyi képviselők közül neki van talán az egyik legalacsonyabb jövedelme.

Az Év Valószínű, Csak Elírás Ugytudjuk Selencion-díj: Koczka Tibor

Tizenkét különböző típusú köztük (MOL, OTP, Telekom) értékpapírban tartja pénzét, ez még annyira nem is érdekes. Az inkább, hogy a feltüntetett jelentős készpénz rovatba a 2,7 millió forint mellé be van írva euróként egy hármas és hat nulla. Bár nem kételkedünk Koczka Tibor képességeiben, mégsem hinnénk, hogy 3 millió eurót tart készpénzben. A 3000 valószínűbb, mint ahogy az is, hogy 3 millió forintnyi eurója van.

Az Év Külföldi Munkaválalója Ugytudjuk Selencion-díj: Tóth Kálmán

Az Éljen Szombathely Egyesület elnöke továbbra is az unterwarti Interspar alkalmazottja. Emelett egyébként időnként kosárlabda-játékvezetőként is dolgozik.

Hát, ennyi lenne. Bár nagy volt a verseny, most ennyi díjat tudtunk kiosztani. Aki most kimaradt és nem kapott díjat, ne búsuljon, egy egész éve van felkészülni. Folytatás jövőre!

Szólj hozzá!

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.