Fotó: mlsz.hu

Kiderült, melyik csapatokat kell megvernie a fociválogatottnak, hogy kijusson az Eb-re

Vágvölgyi Bálint
2019. november 22. péntek, 12:19
Sorsoltak a Nemzetek Ligája rájátszásában.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni székhelyén elkészítették a Nemzetek Ligája rájátszásának sorsolását, ami egyben a 2020-as Európa-bajnokság pótselejtezője is lesz - olvasható az mlsz.hu-n.

 

A jövő évi labdarúgó Európa-bajnokság 24 helyéből 20 az Európa-bajnoki selejtezők novemberi zárásakor gazdára talált, a magyar válogatott csoportjából a horvátok és a walesiek biztosították a helyüket a viadalon, melynek Budapest is az egyik házigazdája lesz. A fennmaradó négy helyre a Nemzetek Ligája egyes divízióinak nyertesei kerülnek. A mieink a tavalyi Nemzetek Ligája-szereplésük alapján részt vehetnek a sorozat rájátszásában, ami egyben az Európa-bajnokság pótselejtezője is.

 

Az UEFA pénteken délben tartotta meg a pótselejtező sorsolását, ezen eldőlt, hogy a magyar válogatott az A-divízióban folytatja Nemzetek Ligája-szereplését, ahonnan egyedül Izland nem harcolta ki az Európa-bajnoki szereplést. A magyar válogatott Bulgáriában kezdi meg szereplését a rájátszásban, míg az izlandiak a románokat fogadják. Amennyiben a mieink legyőzik a bolgárokat, úgy hazai pályán, a Puskás Arénában mérkőzik meg az Izland-Románia összecsapás továbbjutójával.

 

A rájátszás első mérkőzéseit március 26-án rendezik meg, amennyiben a magyar válogatott nyerni tud, március 31-én lép pályára a döntőben.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás