Nemény sajtó-nyilvános egyeztetésre hívja a polgármesteri vita kapcsán Koczkát és Balázsyt

Farkas Bazsi 2019-10-06 17:31:00
Lassan pónikat és ugrálóvárat is felajánlanak a fideszes jelöltnek, csak jöjjön már el vitázni.

A hét a polgármesteri vita hevében zajlott Szombathelyen. Kedden ugyanis a Szombathelyi Televízió hívta élő műsorba a városi jelölteket, a három jelölt közül pedig ketten, Nemény András (Éljen Szombathely! Egyesület) és Koczka Tibor (Pro Savaria) meg is jelent a stúdióban. A Fidesz jelöltje, Balázsy Péter azonban nem. Balázsy egy Facebook posztban cenzúrát meg pártatlanságot emlegetett az SZTV kapcsán, ezzel indokolta távolmaradását. 

Balázsy Péter

A rátóti aradi emlékparkban kezdtük ma az október 6-ai megemlékezést... , a tölgyfák alatt, amelyeket még a hagyomány szerint Deák Ferenc ültetett. Az aradi vértanúk a sorsukkal feleltek: magyar az, aki vállalja, de nem csak addig, ameddig megéri. Tisztelet a hősöknek!

Azt azonban valahogy elfelejtette megemlíteni, hogy a tv vitával egy időben más, ezek szerint fontosabb dolga is volt. Meg kellett jelennie Mága Zoltán jótékonysági koncertjén, amit az evangélikus templomban tartottak, és ahol Hende Csaba, a Fidesz parlamenti képviselője nyomott egy kis kampánybeszédet is az egybegyűlteknek. 

Na de vissza a vitához. 

Balázsy már kedden jelezte, hogy kész vitázni meg is szabta a feltételeket: 


október 8-án 18 órakor legyen a vita az ELTE dísztermében. 


Aztán egyeztetésre hívta a jelölteket és azok delegáltjait. Igen ám, de közben kiderült, hogy az egyetem nem fogadja a polgármesterjelölteket. Balázsy tehát úgy hirdetett helyszínt, hogy arról a terem tulajdonosaival még csak nem is egyeztetett. 

De nem ez volt az egyetlen probléma. A héten leültek tárgyalni a jelöltek, hogy megállapodjanak a részletekben. Úgy értesültünk, hogy hiába egyeztek meg jónéhány pontban, Balázsy a következő posztjában úgy írt, mintha ezek szóba sem kerültek volna. 

Nemény most nyilvános levelében újabb, immár sajtónyilvános egyeztetésre hívja a vita kapcsán a fideszes jelöltet. Az ÉSZ jelöltje, hétfőn, 14 órakor az Art Caféba várja másik két társát is. Így a sajtó rögzítené azokat a pontokat, amikben megállapodtak így később erről nem lenne vita. 

Security Check Required

null

Nemény azt is megtette, hogy előre lefoglalta az MMIK nagytermét, csütörtök 18 órára. Így a helyszín biztosítva lenne.

Csak emlékeztetőül, augusztus végén a Pro Savaria tett felkérést a polgármesterjelöltek felé. Az egyesület azt kérte, hogy üljön le mind a három fél és egyezzenek meg a vita paramétereiben. Akkor a fideszes jelölt azért nem ment el, mert azt nehezményezte, hogy egy helyett kettő vitapartnere lenne. Azóta gyakorlatilag semmi sem változott, csupán eltelt másfél hónap.


 

Szólj hozzá!

Jogerősen hat év börtönre ítéltek egy férfit, aki 1 200 eurót csalt ki egy nőtől Szombathelyen

Azt ígérte neki, hogy segít neki olyan papírokat beszerezni, amivel az USA-ba utazhatna dolgozni.

Újra látogatható a szombathelyi Savaria Múzeum kőtára

A felújítás során sikerült kiszárítani a múzeum alagsori helyiségeinek falát, a bemutatótér új festést és korszerűbb világítást kapott, és megtisztították a köveket is.

Átalakítják a Notre-Dame környékét

Parkosítják a székesegyház előtti teret és kihangsúlyozzák az épület homlokzatát.

Kijev szerint visszavették a Kígyó-szigetet az ukrán erők az oroszoktól

Az orosz hadsereg sietve evakuálta a teljes helyőrségét.

Ma is megdőlt a melegrekord

39,6 fokig emelkedett a hőmérséklet.

Az EU az ukrán és a moldovai export támogatásáról írt alá megállapodásokat

A megállapodások hozzá fognak járulni az ellátási láncok biztosításához, beleértve az élelmezésbiztonságot, miután Oroszország Ukrajna elleni háborúja akadályozza a hagyományos közlekedési útvonalakat.

Pénteken kezdődik a Győrkőcfesztivál

A gyermekek megkapják a hétvégére a város kulcsát Dézsi Csaba András polgármestertől.

Újabb belgiumi csokoládégyárban észleltek szalmonellafertőzést okozó baktériumot

Néhány hónappal korábban az olasz Ferrero csokoládégyár belgiumi telephelyén is hasonló fertőzést észleltek.

Élelmiszert venne SZÉP-kártyával? Két napja maradt!

Sietnie kell annak, aki még élelmiszert akar venni SZÉP-kártyára a boltokban. Ha a kormány az utolsó pillanatban nem hosszabbítja meg a határidőt, akkor az pénteken lejár.

320 millió forintot meghaladó kárt okozott Fekete Dávid

15 év szabadságvesztést róna ki rá az ügyészség.

Perzselő napsütésre számíts ma is!

Súrolni fogjuk a 40 fokot.

Böjte Csaba: nekünk is van felelősségünk a történtekben

A szerzetes nem érti, hogyan történhettek meg a visszaélések, és azon vannak, hogy soha többé ne történhessen meg ilyesmi.