Fotó: Bonyhádi Zoltán

Nemény sajtó-nyilvános egyeztetésre hívja a polgármesteri vita kapcsán Koczkát és Balázsyt

Farkas Bazsi
2019. október 6. vasárnap, 17:31
Lassan pónikat és ugrálóvárat is felajánlanak a fideszes jelöltnek, csak jöjjön már el vitázni.

A hét a polgármesteri vita hevében zajlott Szombathelyen. Kedden ugyanis a Szombathelyi Televízió hívta élő műsorba a városi jelölteket, a három jelölt közül pedig ketten, Nemény András (Éljen Szombathely! Egyesület) és Koczka Tibor (Pro Savaria) meg is jelent a stúdióban. A Fidesz jelöltje, Balázsy Péter azonban nem. Balázsy egy Facebook posztban cenzúrát meg pártatlanságot emlegetett az SZTV kapcsán, ezzel indokolta távolmaradását. 

 

Balázsy Péter

A rátóti aradi emlékparkban kezdtük ma az október 6-ai megemlékezést... , a tölgyfák alatt, amelyeket még a hagyomány szerint Deák Ferenc ültetett. Az aradi vértanúk a sorsukkal feleltek: magyar az, aki vállalja, de nem csak addig, ameddig megéri. Tisztelet a hősöknek!

 

Azt azonban valahogy elfelejtette megemlíteni, hogy a tv vitával egy időben más, ezek szerint fontosabb dolga is volt. Meg kellett jelennie Mága Zoltán jótékonysági koncertjén, amit az evangélikus templomban tartottak, és ahol Hende Csaba, a Fidesz parlamenti képviselője nyomott egy kis kampánybeszédet is az egybegyűlteknek. 

 

Na de vissza a vitához. 

 

Balázsy már kedden jelezte, hogy kész vitázni meg is szabta a feltételeket: 


október 8-án 18 órakor legyen a vita az ELTE dísztermében. 


Aztán egyeztetésre hívta a jelölteket és azok delegáltjait. Igen ám, de közben kiderült, hogy az egyetem nem fogadja a polgármesterjelölteket. Balázsy tehát úgy hirdetett helyszínt, hogy arról a terem tulajdonosaival még csak nem is egyeztetett. 

 

De nem ez volt az egyetlen probléma. A héten leültek tárgyalni a jelöltek, hogy megállapodjanak a részletekben. Úgy értesültünk, hogy hiába egyeztek meg jónéhány pontban, Balázsy a következő posztjában úgy írt, mintha ezek szóba sem kerültek volna. 

 

Nemény most nyilvános levelében újabb, immár sajtónyilvános egyeztetésre hívja a vita kapcsán a fideszes jelöltet. Az ÉSZ jelöltje, hétfőn, 14 órakor az Art Caféba várja másik két társát is. Így a sajtó rögzítené azokat a pontokat, amikben megállapodtak így később erről nem lenne vita. 

 

Security Check Required

null

 

Nemény azt is megtette, hogy előre lefoglalta az MMIK nagytermét, csütörtök 18 órára. Így a helyszín biztosítva lenne.

 

Csak emlékeztetőül, augusztus végén a Pro Savaria tett felkérést a polgármesterjelöltek felé. Az egyesület azt kérte, hogy üljön le mind a három fél és egyezzenek meg a vita paramétereiben. Akkor a fideszes jelölt azért nem ment el, mert azt nehezményezte, hogy egy helyett kettő vitapartnere lenne. Azóta gyakorlatilag semmi sem változott, csupán eltelt másfél hónap.

 


 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás