Nemény Andrást választották meg a Baloldali Önkormányzati Közösség elnökének

ugytudjuk.hu
2020. január 17. péntek, 20:10
Úgy véli, az önkormányzatok elsősorban a kormány kiszolgálói voltak, de az októberi választás új helyzetet hozott.

Nemény András szombathelyi szocialista polgármestert választotta elnökéül a Baloldali Önkormányzati Közösség (BÖK) - jelentette be Tóth Bertalan, az MSZP pártelnöke pénteki sajtótájékoztatóján a Népszava tudósításában.

 

A baloldali polgármestereket és képviselőket tömörítő érdekképviseleti szervezet élén a budapesti XIII. kerületi polgármestert, Tóth Józsefet váltja Nemény, hangzott el a BÖK tisztújító ülése után. 

 

2010-től kezdődően az önkormányzatokat elsősorban a kormány kiszolgálóinak, alattvalóinak tekintik

- értékelte az elmúlt időszakot a leköszönő BÖK-elnök.

 

Szolidaritás és igazságosság a köztársaságpárti önkormányzatokban

Tisztújítást tartott a Baloldali Önkormányzati Közösség A Baloldali Önkormányzati Közösség (BÖK), amely részt vesz a párt önkormányzati politikájának...

 

Tóth 2003 óta töltötte be a tisztséget, idén már nem indult a tisztújításon. Döntését nem indokolta, a BÖK céljáról beszélt inkább: mint részletezte, a szervezet az európai önkormányzati chartának a szellemiségét hozná vissza, azaz, azt szeretnék elérni, hogy "az önkormányzás az állampolgárok közösségének jogát jelentse". Tóth ugyan nem elnökként, de továbbra is részt vesz a szervezet munkájában, nyilatkozta.

 

Az önkormányzatok élén végzett munkája alapján ítélik majd meg a magyarországi ellenzéket

- fogalmazott sajtótájékoztatón Nemény, azt részletezve, hogy az októberi választás új helyzetet hozott a számos ellenzéki győzelemmel. Amellett, hogy az ezzel járó felelősségnek szeretne megfelelni, az új elnök arra is kitért, hogy a szolidaritás és a klímapolitika megjelenítése is célja.

 

Nemény ezért munkára hívott minden önkormányzati képviselőt is, de a munka részleteit ennél nem fejtette ki bővebben.

 

A Baloldali Önkormányzati Közösség alelnökei Aller Imre, Kóny polgármestere, Kozma József, az MSZP szegedi frakcióvezetője, Máté Antal, Nyírbátor polgármestere és Őrsi Gergely, Budapest II. kerületének polgármestere lettek.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás