Nemény András üzeni a fideszes vezetésnek: "Nem kell félni a játszótér-felújításoktól!"

BZ 2019-03-21 12:12:00
Közel hárommillió forintból, képviselői keretből újították fel a Tószer téri játszóteret.

Nemény András, az Éljen Szombathely mögé felsorakozott összefogás polgármesterjelöltje, valamint Kopcsándi József (Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt), a körzet képviselője tartottak csütörtök délelőtt sajtótájékoztatót a Tószer téri játszótéren.

Akinek így nem ismerős, annak eláruljuk, ez az a játszótér, ami az Arena Savaria és a Sugár úti sportcsarnok közvetlen szomszédságában, a közeli parkban helyezkedik el.

Nemény András elmondta, nem hagyományos a helyszín, az apropója pedig a szombathelyi játszóterek állapota.

Elmondta, a város 74 játszóteréből 32 felújításra szorul, erre nem lehetünk büszkék. Ráadásul rengeteg helyen, ahol a közelmúltban, vagy jelenleg is társasházi építkezések zajlottak-zajlanak, átgondolatlanul úgy adtak engedélyt, hogy sem a közelekedési káoszra, sem a lakossági igényekre nem figyeltek. Így ma sok helyen a gyerekeknek nincs lehetősége közvetlen környezetükben játszótérre menni, a meglévő játszóterek terheltsége nő, az eszközök viszont így gyorsan amortizálódnak.

Szerinte régi adóssága a városnak, hogy ezt a kérdést rendezzék, ezért is hirdet az Éljen Szombathely játszótér-építési programot.

Az idei költségvetésbe is ezért írattak be egy új tételsort játszótér-felújítás címén. Azt mondta Nemény András, mióta Puskás Tivadar a polgármester, nem volt erre külön keret szánva, egyszerűen a Szomparknak adták feladatként a játszóterek karbantartását, “de láttuk, hogy valósították meg”  - tette hozzá.

A kivitelezés lassúságát is említette Nemény, a saját körzetét (KISZ-lakótelep) említve: “amikor a képviselői keretemből megrendelek valamit, nyolc hónap, mire egy csúszda megérkezik, pedig előre ki van fizetve” - mondta, majd hozzátette, hogy most is egy biztonsgi hálóra vár hónapok óta. Így a gyerekek veszélyes körülmények közt játszanak, mondta.

Most 30 milliót szánnának játszótér-fejlesztésre, de októbertől felemelnék 70-80 millióra a keretet. Más városokban 100 millió körüli összeget fordítanak egyébként erre a célra, tette hozzá.

Új játszótérre van szükség a Parkerdő lakóparkban, de fejelsztésre van szükség a KISZ-lakótelepen is, a Károly Róbert utcai társasházak mögött már tervezés alatt van.

Nemény András hozzátette, egyáltalán nem csak a saját körzeteikre gondoltak, hiszen a Parkerdő a fideszes Kecskés Lászlóé, de lakossági jelzéseket kaptak arról is, hogy Ágh Ernő körzetében, a Petőfi-telepen is igény lenne rá, mert rossz körülmények vannak. Nem csoda, mivel a TOP-os (tehát az EU finanszírozta) forrásból épült tankenyérbolti játszótéren kívül 2014 óta nem épült új játszótér Szombathelyen.

Neménytől Kopcsándi József, a körzet képviselője vette át a szót. Elmondta, választási ígérete volt, hogy felújíttatja ezt a játszóteret. Már 2016 óta zajlott egyébként a folyamat, a tervek akkor készültek el, tavaly decemberben kellett volna átadni, ám idáig csúszott. Megköszönte a Szomparknak, hogy legalább megvalósulhatott a beruházás.

Elmondta, hogy lefestették a padokat, megjavították a sérült játékokat, új kerítést építettek és egy teljesen új, akár felnőttet is elbíró drótkötélpálya-elem is felkerült a Tószer téri játszótérre.

2,7 millió forintba került a felújítás, ami majdnem egy teljes éves képviselői keretet jelent, de nem szeretne megállni, a lakókkal egyeztettel szeretné továbbfejleszteni költségvetési keretből.

Nemény András hozzátette, ilyen beruházásokra szeretnék bíztatni a Fideszt, “nem kell félni a játszótér-felújítástól!”

Szerinte az is a probléma a jelenlegi rendszerrel, hogy nem számonkérhető a karbantartás. Egyszerűen azt mondják, nincs rá pénz és ennyi. Ha megversenyeztetnék külsős vállalkozókkal, akár a várost röbb részre osztva, már egy év múlva látszana, melyik a jobb.

Kopcsándi József még annyit hozzátett, hogy a fideszes vezetés és köztük az is a különbség, hogy máshol vannak a súlypontok.

“Nálunk az utcák, terek és az élhető város megteremtése a döntő”, mondta, hozzétéve, hogy midnig az igényeknek megfelelően. “Minden fejlesztésnél kikérem a helyiek véleményét, mit szeretnének, mert nem én vagyok a bölcsek köve hordozója.”

Szólj hozzá!

Újra lesz Schumacher a Forma-1-ben

A Hass bejelentette a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick leigazolását.

Az SZKKA edzője elárulta, hogy mire számít az Európa-bajnokságon

Marosán György beszélt Tomasevicsről és Agbabáról és a magyar válogatott esélyeiről is.

Erről szólt a legutóbbi győri COVID-híradó

Dézsi Csaba András vírusműsora az alábbiakról tájékoztatott.

Meghátrál a főváros: Nem kötnek szerződést az offshore hátterű céggel

Karácsony: "Az én csapatomnak csak megvesztegethetetlen, makulátlan emberek lehetnek a tagjai."

Nagy-Britanniában engedélyezték a Pfizer/BioNTech-vakcina forgalmazását

Az Egyesült Királyság ezzel a világ első olyan országa, amely hatósági jóváhagyást adott egy koronavírus-vakcina alkalmazására.

Trokán Péter felépült a koronavírusból

Két hétig feküdt kórházban a színész.

Duplájára emelte Győrben az építményadót Dézsi polgármester, de lehet, hogy túl későn

900 forintról 2000 forintra nőtt a négyzetméterenkénti összeg, pont egy nappal azelőtt, hogy a kormány befagyasztotta az önkormányzati adók emelését. Lehet, hogy így sem lesz már érvényes az emelés.

Két és félmillió kilométert balesetmentesen?

Igen, lehetséges. A Volánbusz 1065 autóbusz-vezetőjének többéves, évtizedes munkáját, megbízhatóságát, elhivatottságát és példaértékű teljesítményét ismerte el a közelmúltban a balesetmentes közlekedésért járó jutalommal.

Újból jár a kisfiú, akit tavaly dobtak ki a Tate Modern 10. emeletéről

Ugyan még segítségre van szüksége, de a zuhanás óta már sokat javult az állapota.

A Csepel nyerte a MOL Bubi megújítására kiírt tendert

A Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. nyerte el a Budapesti Közlekedési Központ által a MOL Bubi megújítására kiírt tendert. Sikeres szerződéskötés esetén a fővárosban közlekedők jövő tavasztól használhatják a megújult szolgáltatást - áll a BKK közleményében.

Borongós szerdánk lesz

Emellett meg is fagyunk.

Szombathelyen nőtt a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

A járvány terjedése folyamatos, a tünetes és tünetmentes fertőzöttek száma az ország egész területén jelentős.

Bezárt a hévízi tófürdő

Az országos tisztifőorvos állásfoglalása alapján keddtől bezárt a hévízi tófürdő, a reumakórház betegeit azonban - a medencés kezeléseket kivéve - továbbra is ellátják - tájékoztatta a hévízi önkormányzat kedden.

SZFE: Dokumentumfilm készül az egyetemfoglalásról

Kíváncsian várjuk a végeredményt.

van még itt cikk a témában: