Nemény András: Nekünk a legfontosabb a város működőképessége

Farkas Bazsi 2019-01-29 14:49:00
Az Éljen Szombathely frakciójának vezetője azt mondja, hogy tiszteletben tartják a választói akaratot, ami szerint Puskást akarják ez év őszéig polgármesternek a szombathelyiek.

Ahogy arról elsőként beszámoltunk, Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) szombathelyi polgármester nem hívta össze az Éljen Szombathely frakció által kezdeményezett rendkívüli közgyűlést. Nemény András a frakció vezetője tartott ma délután sajtótájékoztatót a témában. 

Nemény azt mondta, hogy Puskás formai hiányosságra hivatkozva nem hívta össze a testülete, holott ugyanazt a nyomtatványt adták be, mint amit eddig is szoktak. A politikus azt mondta, hogy a polgármester indoklásában az szerepelt, hogy a közgyűlés összehívása nem volt indokolva, Nemény azonban azt állította, hogy ezekben az esetekben a napirendi pontok maguk az indoklás. 

A baloldal a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítását, a bizottságok átstrukturálás, a városi lap újra indítását, a Haladás Sportkomplexum működését és a költségvetést tárgyalták volna, ezeket mint napirendi pont javaslatokat nyújtották volna be.

 A kormányhivatalnak most 90 napja van arra, hogy megvizsgálják szabályszerűen járt e el Puskás.


Nemény hangsúlyozta, hogy most, hogy a Fidesz többsége megszűnt Szombathelyen, a város működését akkor is biztosítani kell. Nem akarják átvenni a városvezetést, hiszen akkor szembe mennének a választói akarattal, ami 2019 őszéig adott bizalmat Puskásnak.

A képviselő elmondta, hogy a napokban Puskás minden frakcióvezetőt külön-külön hívott meg az irodájába, hogy beszéljenek a költségvetésről, azonban amikor rákérdezett, hogy van e már bármi kész anyag, akkor Puskás nem tudott konkrétumokról szolgálni.

Az Éljen Szombathely frakcióvezetője ott lesz azon a frakcióvezetői megbeszélésen, amit a jobbikos Balassa Péter kezdeményezett. Itt a költségvetés megalkotása lesz a fő feladat. Nemény azt mondta, a közös munkának van most itt az ideje, nem pedig annak, hogy felszalámizva próbáljanak dolgozni.

Végül azzal zárt, hogy a választók kezében lesz a döntés, hogy akarnak e továbbra is egy ilyen dadogós, egy helyben topogós városvezetést Szombathelynek, vagy sem. 

Szólj hozzá!

Campbeltown, a világ egykori whisky fővárosa

Campbeltown városa egykor a világ whisky fővárosa, virágzó metropolisz volt, ám idővel meggyengült. Így 2010-ben már csak két lepárló, a Springbank és a Glen Scotia működött itt. Azonban egy harmadik aktiválásával ismét feljövőben van ez a régió. Érdemes megismerni Campbeltownt, és megkóstolni a nemes párlatait. 

TSZV: Felszólítjuk Dézsit, hogy közös események szervezése helyett határolódjon el a viperával támadó biztonságiaktól

Az ETO-Kispest meccsen történtek kapcsán adott ki közleményt az egyesület polgármester-jelöltje.

Megújul a szombathelyi Akacs Mihály utca legkritikusabb szakasza

Jövő hét hétfőn bőgnek fel a munkagépek.

Reggeli fagyra derű jön kedden

A Nyugat-Dunántúlon egész nap derült idő valószínű.

Hogyan válaszd ki a számodra ideális szakmát?

Sok olyan ember van, aki nap mint nap mással foglalkozik, mint amit valójában szeretne.

Másfél milliárd forintnyi adót csalt el egy szójadarával üzletelő banda, a szálak Sárvárra vezetnek

A brazil szójadara olasz, szlovén és osztrák cégeken keresztül érkezett Magyarországra, fiktív belföldi cégek beiktatásával.

Két díszpolgári címet vonna vissza a kőszegi önkormányzat

1945-ben két szovjet katona kapta meg a kitüntetést. 

A svéd Per Johansson a győri kézilabdacsapat új vezetőedzője

A holland női kézilabda-válogatottat is ő irányítja.

Kijutott a párizsi olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Fordulatos játék és hatalmas küzdelem után, megérdemelten

Vajon hogyan látják a színeket az állatok?

Abban biztosak lehetünk: nem úgy, mint mi.

Gyermekpornográfia elkövetésével vádolnak egy 14 éves győri fiút

12 év alatti gyerekekről szerzett felvételeket.

Lehűléssel indul a jövő hét

A hét második felében melegedés kezdődik, a jellemzően erősen felhős idő mellett hétvégén akár 20 fok is lehet.

Ájurvédikus gyógyítás egy hévízi egészségközpontban

Vannak országok, ahol a test, a lélek és a szellem hármasának egyensúlya alapvető fontosságú az emberek mindennapjaiban, és ennek harmonikus megtartása az élet legfőbb célja. Ilyen hely India is, amely már több, mint 5.000 éve holisztikus szemlélettel közelíti meg és gyógyítja az embert. 

Külső és belső aranyér: mi a különbség köztük?

Akinek volt már kitüremkedett aranyeres csomója, az tudja, mennyire fájdalmas ez. Feszít, szorít, viszket, nehézzé teszi az ülést és a székelést is. Nem is csoda, hogy a legtöbben próbálják visszahelyezni a kikandikáló darabot a végbélnyíláson keresztül. De vajon ez a jó megoldás? Cikkünkből kiderül, mit lehet tenni ilyen esetben.

Patonay Imre ismét elindul Körmend polgármesteri székéért

Ő a Változás a Városért Egyesület első bejelentett jelöltje.

Tökéletes erotikus eszköz a profi ligára szabva

Míg egyesek sosem próbáltak erotikus eszközöket, akár idegenkednek is tőlük, mások előszeretettel alkalmazzák őket a hálószobában töltött idő alatt. Utóbbinál a gyártók igyekeznek mindent megtenni azért, hogy a lelkesedés hosszú távon megmaradjon.