Nemény András: most jön az igazi próbatétel!

ugytudjuk.hu 2019-07-23 09:19:00
Az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje a városi televízió Nyakkendő nélkül című műsorának vendége volt.

Kéthetente szerdán jelentkezik a Szombathelyi Televízión egy régi-új magazin, a Nyakkendő nélkül. Az adás szerkesztő-műsorvezetője, Kéner Balázs az Ugytudjuknak korábban elmondta: a város ismert személyiségeit fogja meghívni, azokat az embereket, akiket mindig "nyakkendőben", azaz ugyanabban a munkakörben, pozícióban látunk, ám a műsor idejére ezt a nyakkendőt levetik és kötetlenül beszélgetnek akár személyes, magánéleti dolgokról is.

A Nyakkendő nélkül harmadik adásának vendége Nemény András, az Éljen Szombathely! frakcióvezetője és polgármesterjelöltje volt, most a vele készült beszélgetésből idézünk.

- Emlékszel arra, hogy mikor volt az a pont az életedben, amikor eldöntötted, hogy politikus leszel?

- Nehéz pontos időpontot mondani, de arra emlékszem, hogy mikor volt az első motivációm. Az időközi választások előtt jártam végig a szombathelyi háztartásokat és akkor aztán láttam mindent… Utána volt, amikor tudatosult bennem, hogy nekem politikusként kell az emberekért tennem.

- Végigmentél a politikai ranglétrán, most pedig a polgármester-választásokon is indulsz. A család, a barátok hogyan fogadták ezt a döntést?

- Nem lepte meg őket. Ha van valami, amire régóta és tudatosan készülök, az a polgármesterség. Igen, voltam országgyűlési képviselő is, de nekem mindig is Szombathely volt a mindenem. A város minden rezdülését ismerem és ezért gondoltam, hogy meg kell adnom magamnak azt az esélyt, hogy már nem ellenzékként, ellenzéki többségben, hanem igazi városvezetőként, alkotóként tehessek a szombathelyiekért. Volt egy olyan támogató közösség, amelyik megadta nekem a lehetőséget, hogy jelölt lehessek, és most jön az igazi próbatétel, hogy egy még nagyobb közösség, a város is bizalmat szavaz-e nekem.

- Ez egy fárasztó időszak számodra?

- Úgy élem meg, hogy az életem egyik legjobb és legpozitívabb időszaka. Azt élem meg, hogy egy nagyon jó, összetartó és egy igazán baráti közösségnek lehetek a vezetője, akik egymásért küzdenek: ők értem, én értük. Az az alkotás, amit szeretnék a polgármesterségemmel megvalósítani, az valójában már most elkezdődött. Nem cserélném el ezt az időszakot semmire sem.

- Az feltűnt, hogy a családod mellett neked nagyon fontos ez a város. Mi az amit a legjobban szeretsz Szombathelyben és a szombathelyiekben?

- Nehéz ezt jól elmondani, mert ez egy érzés. De például, amikor beérek a városba akkor úgy érzem, hogy megérkeztem, itthon vagyok. Mint minden szombathelyinél, nálam is az összes emlék, élmény ide köt. Az itt élőkről pedig azt gondolom, hogy tényleg nagyon szorgalmas emberek a szombathelyiek, azt látom, hogy vannak olyan kis- és nagyközösségek, melyek szeretnek tenni a környezetükért. Én pedig szeretek az ilyen kisközösségeknek a tagja lenni épp úgy, mint egy nagy közösségnek is, ami az egész város.

- Van még mit tenni Szombathelyen?

- Mindig lehet jobban csinálni, nekem nagyon határozott elképzelésem van arról, hogyan lehet Szombathely a jövő városa. De ehhez kell egy csapat, de főképp kellenek az emberek is, akik ezt ugyanígy gondolják. Azt biztos, hogy bármilyen minőségben is, de én fogok tenni Szombathelyért, a szombathelyiekért.

null

null

 

(Közreadta a Savaria Fórum)

Szólj hozzá!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.

Súlyosan veszélyeztették gyermekeiket a csornai szülők

A gyermekek ápolatlanok voltak, a legkisebb gyermek úgy ment 2020 éve elején óvodába, hogy mindkét lábfején fagyási sérülések voltak. Nevére nem hallgatott, futni, egyenesen a hátán feküdni nem volt képes, társai hátára mászva, beléjük harapva próbált velük kapcsolatot teremteni.

Redőnybe rejtett csempészcigit fogtak a pénzügyőrök Győrnél

Összesen 659 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettával tömték ki a redőny belsejét.

Még ki sem nyitott, máris feltörték a szombathelyi adventi vásár egyik bódéját

Csokimikulásért törtek be fiatalok a Mézeskalács Házikóba.

LMP: Black Friday helyett legyen Green Friday!

A Fekete Péntek akciósorozat helyett Zöld Péntekekre, sőt Zöld Napokra van szükség az év 365 napján, ami csökkenti a fogyasztást és fenntarthatóvá teszi a gazdaságot.

Ellopták a magyarszecsődi halotthamvasztó cégtábláját

4,6 millió forintért adták el Ausztriában.

LMP: radikálisan növelni kell a közösségi közlekedésre fordított forrásokat

A zöld párt a közösségi közlekedés fejlesztését, az erre juttatott források jelentős növelését sürgeti.

30 ezerről 40 ezer forintra nőhet Szombathelyen az albérlet támogatás 

Az egy négyzetméterre számított albérleti díj összeg, pedig kétezer forintról kétezer-ötszázra nőhet.