Fotó: Savaria Fórum/Nagy Jácint

Nemény András: most jön az igazi próbatétel!

ugytudjuk.hu
2019. július 23. kedd, 09:19
Az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje a városi televízió Nyakkendő nélkül című műsorának vendége volt.

Kéthetente szerdán jelentkezik a Szombathelyi Televízión egy régi-új magazin, a Nyakkendő nélkül. Az adás szerkesztő-műsorvezetője, Kéner Balázs az Ugytudjuknak korábban elmondta: a város ismert személyiségeit fogja meghívni, azokat az embereket, akiket mindig "nyakkendőben", azaz ugyanabban a munkakörben, pozícióban látunk, ám a műsor idejére ezt a nyakkendőt levetik és kötetlenül beszélgetnek akár személyes, magánéleti dolgokról is.

 

A Nyakkendő nélkül harmadik adásának vendége Nemény András, az Éljen Szombathely! frakcióvezetője és polgármesterjelöltje volt, most a vele készült beszélgetésből idézünk.

 

- Emlékszel arra, hogy mikor volt az a pont az életedben, amikor eldöntötted, hogy politikus leszel?

- Nehéz pontos időpontot mondani, de arra emlékszem, hogy mikor volt az első motivációm. Az időközi választások előtt jártam végig a szombathelyi háztartásokat és akkor aztán láttam mindent… Utána volt, amikor tudatosult bennem, hogy nekem politikusként kell az emberekért tennem.

- Végigmentél a politikai ranglétrán, most pedig a polgármester-választásokon is indulsz. A család, a barátok hogyan fogadták ezt a döntést?

- Nem lepte meg őket. Ha van valami, amire régóta és tudatosan készülök, az a polgármesterség. Igen, voltam országgyűlési képviselő is, de nekem mindig is Szombathely volt a mindenem. A város minden rezdülését ismerem és ezért gondoltam, hogy meg kell adnom magamnak azt az esélyt, hogy már nem ellenzékként, ellenzéki többségben, hanem igazi városvezetőként, alkotóként tehessek a szombathelyiekért. Volt egy olyan támogató közösség, amelyik megadta nekem a lehetőséget, hogy jelölt lehessek, és most jön az igazi próbatétel, hogy egy még nagyobb közösség, a város is bizalmat szavaz-e nekem.

- Ez egy fárasztó időszak számodra?

- Úgy élem meg, hogy az életem egyik legjobb és legpozitívabb időszaka. Azt élem meg, hogy egy nagyon jó, összetartó és egy igazán baráti közösségnek lehetek a vezetője, akik egymásért küzdenek: ők értem, én értük. Az az alkotás, amit szeretnék a polgármesterségemmel megvalósítani, az valójában már most elkezdődött. Nem cserélném el ezt az időszakot semmire sem.

- Az feltűnt, hogy a családod mellett neked nagyon fontos ez a város. Mi az amit a legjobban szeretsz Szombathelyben és a szombathelyiekben?

- Nehéz ezt jól elmondani, mert ez egy érzés. De például, amikor beérek a városba akkor úgy érzem, hogy megérkeztem, itthon vagyok. Mint minden szombathelyinél, nálam is az összes emlék, élmény ide köt. Az itt élőkről pedig azt gondolom, hogy tényleg nagyon szorgalmas emberek a szombathelyiek, azt látom, hogy vannak olyan kis- és nagyközösségek, melyek szeretnek tenni a környezetükért. Én pedig szeretek az ilyen kisközösségeknek a tagja lenni épp úgy, mint egy nagy közösségnek is, ami az egész város.

- Van még mit tenni Szombathelyen?

- Mindig lehet jobban csinálni, nekem nagyon határozott elképzelésem van arról, hogyan lehet Szombathely a jövő városa. De ehhez kell egy csapat, de főképp kellenek az emberek is, akik ezt ugyanígy gondolják. Azt biztos, hogy bármilyen minőségben is, de én fogok tenni Szombathelyért, a szombathelyiekért.

 

null

null

 

(Közreadta a Savaria Fórum)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás