A szombathelyi Újperint lakóparkban még mindig egy ott lakó kapcsolja fel és le a közvilágítást

ugytudjuk.hu 2019-09-27 13:00:00
Nemény András és az Éljen Szombathely! szövetség véget vetne az áldatlan állapotoknak. Minden utat, ahol és amit szükséges, átvesz majd a város.

Szombathelynek vannak olyan részei, ahol nem vagy alig tartanak sajtótájékoztatókat. Az Éljen Szombathely! választási szövetség az egyik ilyen helyszínt választotta pénteken, de nem véletlenül, ugyanis nemcsak a centrumban, hanem a várostól kívül eső részeken is ugyanolyan problémákkal kell szembesülniük az ott élőknek és ezekre pedig megoldást kell találni.

"Az Újperint lakópark egy szimbolikus helyszín, hiszen ahol állunk, az egy újonnan épült rész, viszont az utak, a közvilágítás nincs önkormányzati tulajdonban és ez napi szintű gondot jelent az itt élőknek. Úgy gondolom, hogy a városvezetésnek lenne ezzel dolga, viszont eddig nem volt felelőse"

- kezdte Nemény András polgármesterjelölt, majd egy pozitív példát is felhozott, ahol sikerült megoldást találni, méghozzá a Szentkirály lakóparkban, ahol hosszú ideje fennálló problémát oldott meg Tóth Kálmán képviselő a közművek átvételével.


"Valamennyi olyan utcát, utat, ahol a szombathelyiek szeretnék, hogy a város átvegye azokat, azt átvesszük. Polgármesterként ezen is fogok dolgozni és minden egyes gondot, problémát külön fogok kezelni"

- mondta Nemény András, majd a körzet képviselőjelöltje, Gálffy Áron beszélt a tapasztalatairól és a környék működéséről.

"Hihetetlennek hangozhat, de igaz: a környék közvilágítását még mindig egy itt lakó úriember kezeli. Ezt úgy kell elképzelni, hogy minden egyes reggel kimegy, lekapcsolja az utcai lámpákat, majd este fel. A közvilágítás villanyszámláját pedig ugyancsak az itt élők fizetik. Ezt és az ehhez hasonló áldatlan állapotot szeretnénk megszüntetni, hogy a körzetnek egy olyan képviselője legyen, aki tényleg a helyi ügyekkel foglalkozik. A közvilágítást pedig még idén átvenné a város, ez pedig egy nagy lépés lenne"

- hangsúlyozta Gálffy.

Putz Attila, a 7. számú választókörzet képviselőjelöltje is beszámolt hasonló problémákról, ugyanis az utak átvételével Zanaton, az ő lakhelyén és körzetében is küzdenek. Mint említette, a "zanati füvészkertnek" nevezett területen, ahol az Áfonya, Eper, Fenyő és Korpás utcák vannak, egy építőközösség alakíttatta ki az utakat, de azok műszaki tartalma nem felelt meg az előírásoknak, ezért a város nem vehette át.

"Képzeljék el, hogy mi saját magunk kátyúzunk. Amúgy nemcsak az utakat, de a csatornahálózatot sem vehette át a város, a csapadékvíz jelenleg egy magánember telkére folyik be, onnét kellene elvezettetni. Kaotikus állapotok uralkodnak. Ha pedig sikerül az utak önkormányzati tulajdonba vétele, akkor már érdemben le tudunk ülni beszélni azok felújításáról is"

- mondta Putz Attila, majd Nemény András azzal zárta: az Éljen Szombathely! azt hirdette meg, hogy a városban ugyanazt az életminőséget biztosítja mindenhol, ehhez pedig az kell, hogy átvett utak, járdák, csapadékvíz-elvezetők és közvilágítás legyenek.

"Következetesen visszük végig a programunkat és darabra minden egyes problémával foglalkozni fogunk. Ha kell beletennie az önkormányzatnak pénzt az utak átvételébe, akkor tegyen bele és ne várjunk ezzel 15-20 évet"

- mondta határozottan Nemény András, polgármesterjelölt.

Szólj hozzá!

Oszlopnak ütközött egy autó Győrben

A tűzoltók egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki.

Óvatlan volt egy sárvári edzőterem zsebtolvaja

Lebukása után mindent megtett, hogy egérutat nyerjen.

Összeütközött két autó Rábapatynál

A 84-es főúton történt a baleset.

85 millió forint értékben kapott autókat a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal

Agrárminiszter szerint csakis minőségi munkaeszközökkel lehet minőségi munkát végezni.

Összeütközött két gépkocsi Belednél

A tűzoltók áramtalanítják az egyik járművet.

Öt győri játékos is helyet kapott a magyar női kosárlabda-válogatottban

Dombai Réka, Dubei Debóra, Török Ágnes, Weninger Virág és Barnai Judit is a csapat tagja.

Férjhez ment Scarlett Johansson

A hírt különleges módon vitték a nyilvánosság elé.

Már negyven koronavírus-fertőzöttről tudnak Sárváron

Közel hetvenen pedig járványügyi megfigyelés alatt vannak.

840 ezret vert el egy önjelölt kőműves Vas megyében, csak az nem látszott, mire

Egy istálló falát kellett volna megjavítania, kontárkodás miatt áll bíróság elé.

Gáz van, azaz nincs

Több, mint egy hete képtelenek megjavítani az osztrák-magyar gázcsövet Lébénynél.

Németh Szilárd tankot mászott

A Honvédelmi Minisztérium államtitkára az újonnan érkezett Leopard harckocsik számára épült hangárok átadásán szemlézett.

Kanadai lesz a Rubik-kocka

15 milliárd forintot adtak a tulajdonjogokért.

Hétfő hajnaltól újra járható lesz a győri Jókai utca

Hétfőre elkészül a felújítás a belvárosi utcában.

Önként bezárkózott Szentpéterfa

Kritikus a járvány a vasi településen, de több helyi szerint nincs is akkora baj.

van még itt cikk a témában: