Fotók: Vágvölgyi Bálint

Nem várt kosárzápor és meglepetés a Falco-DEAC-mérkőzésen

ugytudjuk.hu
2019. február 8. péntek, 19:48
A védekezés nem nagyon ment egyik csapatnak sem, a Falco 60 pontot kapott az első félidőben.

FIZETETT POLITIKAI HIRDETÉS
MEGRENDELŐ: MOMENTUM MOZGALOM

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – DEAC 103-96
NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság, 19. forduló
Szombathely, Arena Savaria
V.: Kapitány G., Benczur T., Kovács N. (Schäffer B.)

 

Manigat kosarával indult a meccs, Reddic egyenlített, majd egy büntetővel fordított is. Többnyire inkább a DEAC akarata érvényesült, a csapatok szinte semmit sem védekeztek. A nyolcadik percben beállt Perl, aki egész héten Achilles-sérüléssel bajlódott. Éppen az ő utolsó másodperces kosarával lett 30-26 az első negyed vége. Csak Ivosev, Manigat és Bognár talált be a vendégeknél - írja a BB1, kosaras szakportál.

 

 

Három perc alatt ismét utolérte a hazaiakat a Debrecen, sőt Borisov triplájával a vezetést is visszavették (36-39). Időt kért Okorn. Hiába, nem változott a játék képe. Továbbra sem védekezett a Falco, a nagy kedvvel kosárlabdázó – és egyáltalán nem megilletődött – DEAC játszi könnyedséggel szerezte a kosarakat, így továbbra is őrizte minimális előnyét. 45-50-nél ismét szombathelyi timeout következett. Feljött a Falco, az utolsó percben, 51-54-nél egymás után kétszer kért időt Berényi Sándor. Megérte, mert Dugat és Velkey is bevágott egy-egy triplát, így a félidőre kialakult a legnagyobb különbség (51-60). A nézők sem voltak elégedettek a látottakkal, harsány fütty kísérte öltözőbe a hazai csapatot.

 

Alig egy perc alatt 7-0-val indítottak a sárga-feketék, újabb időt kért a DEAC. Váradi nem sokkal később kiegyenlített. Sokat javult a Falco védekezése, mondjuk volt honnan… Feszült volt mindkét oldal, ez persze a hangulatnak csak jót tett. Két és fél perc után Borisov jegyezte az első debreceni pontokat, távolról, neki ez már a tizennyolcadik volt. 64-63-nál Bruinsma kapott előbb sima, majd sportszerűtlen faultot, így már négy hibánál járt. Pillanatok alatt fordult a kocka, 64-71-nél megint Okornnak kellett időt kérnie. 74-76-ról várták a csapatok az utolsó felvonást.

 

 

Manigat szólt hozzá a meccshez hosszú idő után. Curry hármasa után, a 33. percben, 81-80-nál Berényi lépett az asztal felé. Még ha a Falco védekezése továbbra sem állt össze, támadásban sokkal gyorsabban játszottak Váradiék, rendre lerohanták a DEAC-ot, az utolsó öt és fél percet már a hazaiak uralták. 93-86-nál még megpróbálkozott egy időkéréssel Berényi mester. A vendégek kihozták magukból a maximumot, egálközeli meccset játszottak az Aréna Savariában, de ezúttal ez csak a tisztes helytállásra volt elég. A rendes játékidőben először jutott száz fölé a Falco, amely az első félidőben gyatrán játszott, a szünet után feljavult védekezésben, de főleg támadásban, és az utolsó negyedben már hasonlított arra a játéka, aminek köszönhetően tavaly és tavalyelőtt is a döntőig jutott. Ettől függetlenül a szombathelyi B-közép „Hozd el a kupát!” rigmusa talán egy kicsit merésznek tűnik. Persze Győrben egy teljesen új sorozat kezdődik…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás