Fotó: Hali Tábor Facebook-oldal

Nem kaptak fizetést a Haladás focisták?

ugytudjuk.hu
2019. március 27. szerda, 11:09
Úgy tudjuk, már két hónapja nem kaptak pénzt a labdarúgók, az ügyvezető egyelőre hallgat.

A sportfaktor.hu közölt ma cikket a Haladás gyenge szereplését röviden, címszavakban elemezve.

 

Ebben említik, hogy

 

"Az öltözőből származó hírek arról szólnak, hogy a játékosok fizetése nem nagyon akar megérkezni a számlájukra, ami legalábbis nem segíti a szombathelyieket. Információink szerint a fizetések csúszása immár rendszeres, egyelőre a sorsdöntőnek ígérkező Puskás Akadémia elleni találkozóra is úgy készülnek a labdarúgók, hogy az aktuális bért nem kapták meg."

 

Szerkesztőségünk úgy értesült, hogy sem februárban, sem pedig márciusban nem kaptak bért a játékosok, ezért korábban már tájékoztatást kértünk Tóth Miklós ügyvezetőtől, de egyelőre nem kaptunk választ.

 

Arról értesültünk, hogy a Haladást működtető Kft-nek komoly tartozásai vannak, az Opten adatai szerint 2017-ben 306 millió 871 ezer forintos veszteséggel zárt a klub. Az MLSZ felé garanciát vállaltak, hogy törlesztik az adósságukat, a szövetség csak így adta meg nekik a klublincencet az NB I-be.

 

Információink szerint a klub adósságai nemhogy csökkentek volna, hanem inkább tovább nőttek.

 

Ez azt jelentheti, hogy a 2019/2020-as bajnokságra (ha matematikai alapon sikerülne a bent maradás) sem az NB I-re, sem pedig az NB II-re nem kapna indulási engedélyt a csapat.

 

A klublicenceket vizsgáló Elsőfokú Licencadó Bizottság első ülése április 22-24 között lesz, a bizottság ekkor dönt a licenckérelmek megadásáról vagy elutasításáról, esetleg hiánypótlásra szólíthatja fel a licenckérelmezőket.

 

Ezután lehet majd - bár a fellebbezési lehetőség és a hiánypótlások miatt még nem véglegesen, de - többet tudni, hogy melyik osztályba kapna indulási engedélyt a csapat.

 

Lapunkhoz került információk szerint a Haladás tartozása közel 800 millió forintra rúg.

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás