Nem fognak fázni ma este sem a szombathelyi lakásokban

BZ 2019-05-16 15:48:00
Bár véget ért a fűtési szezon, csak a májusnak elfelejtettek szólni róla.

Nem nagyon kell agyonragozni, elég hideg ez a május, mindenki megtapasztalta: viharos szél, hóesés anyák napján, szélsőséges időjárás. Ez volt eddig a hónap termése.

Ez nem okozna gondot, ha néhány hónappal ezelőtt lennénk, azonban a távfűtési időszak május 15-én, azaz tegnap véget ért. Innentől csak akkor van fűtés a távfűtéses lakásokban, ha azt megrendelték.

Kocsis Tóth Ildikó, a Távhő sajtóreferense az Ugytudjuk.hu-nak elmondta, az időjárástól függetlenül ilyenkor nincs mérlegelési lehetőségük, nem tehetik meg, hogy megrendelés nélkül tovább szolgáltassanak, de figyelték az előrejelzéseket, felkészültek a hosszabb szezonra.

Már hétfőn felvették a kapcsolatot a szombathelyi közös képviseletekkel, így a lakókkal véleményeztetni tudták, hol van még szükség a fűtésre.

Rengeteg helyen megrendelték: a lakosságon túl intézmények, óvodák, iskolák, hivatalok is jelezték, hogy kérik a további távfűtést.

A Szombathelyi Távhőszolgáltató szolgáltatási területének 90 százalékán le sem állították a távfűtést.

Ahol nem kérték a hosszabbítást, de ma mégis jelezték, hogy kérik a fűtést, ott rövid időn belül visszakapcsolják, tehát már ma fűtött szobákban tölthetik az estét.

Kocsis Tóth Ildikó azt javasolja, bármilyen észrevéltele, vagy a rendeléssel kapcsolatos kérése van a lakosságnak, jelezzék a közös képviselők felé.

"Nagyon régen fordult elő olyan, hogy május 15-e után is szükséges volt fűteni, túlzás nélkül beszélhetünk most rendkívüli helyzetről, azonban a távfűtés további biztosítása gördülékenyen sikerült" - zárta szavait a Szomtáv képviselője.

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.