HIRDETÉS

Negyven ponttal verte a Falco a Sopront

Vágvölgyi Bálint
2019. szeptember 10. kedd, 21:39
A szombathelyieknél két válogatott nem játszott.

Az eredetileg kiírthoz képest egy órával később kezdődött a Falco-Sopron találkozó, előtte ugyanis a két csapat fiataljai is összecsaptak egymással. A hazaiaknál Juvonte Reddic újra játékra jelentkezett, Perl Zoltán viszont Zalaegerszegen kisebb térdsérülést szenvedett, Filipovity Márkónak pedig a sarka fájt, így az ő szerepeltetésüket nem kockáztatta meg Gasper Okorn. A kék-fehérektől Supola Zoltán hiányzott, a vendég kispad mögül, civilben nézte társait - írja a BB1.hu, kosaras szakportál.

 

A Falco ragadta magához a kezdeményezést, Carter viszont alaposan bekezdett, az amerikai center szerezte az első hat pontját a Sopronnak (4. perc: 10-6). Aztán Rivers zsákolt egyet tisztán, és dobott egy triplát, egy pillanatra fordítottak a vendégek. Megrázta magát a bajnok, a hetedik percben, 16-11-nél Sabáli kért időt. Hiába, az olló csak nagyobbra nyílt, az első negyed végén 25-14 állt a táblán. Érdekesség, hogy csak a két center talált be a vendégektől.

 

Rivers megállíthatatlanul (és eredményesen) tüzelt, de nem jutott közelebb az SKC, mert a szombathelyieknél egyenletesen oszlottak el a pontok. Tizenhat volt a legnagyobb különbség, 43-27-nél jött az újabb soproni időkérés. A félidőben 45-31 volt az állás. A vendégek pontjaiból huszonhármat vállalt a Rivers-Carter duó.

 

Nem kellett sokat várni, és a húszat is átlépte a differencia. Sőt, egy 17-2-es kezdéssel átrohant ellenfelén a Falco, 62-33-nál fel kellett mutatnia a T-betűt Sabálinak. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a második félidőben Pitts már egyáltalán nem is játszott. A negyedik felvonás 73-40-ről indult. Az utolsó tíz perc szép csendben lecsorgott.

 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Sopron KC 92-52 (25–14, 20–17, 28–9, 19–12)

Zárt kapus edzőmeccs
Szombathely, Aréna Savaria
V.: Tóth K., Németh A., Csák M.

Falco: Gasper Okorn kérésére a pontdobókat nem lehet nyilvánosságra hozni.

Sopron: Pitts -, Johnson 5, Takács -, Rivers 20/12, Carter 8. Csere: Buzsáki -, Molnár 5/3, Werner 5/3, Fazekas 2, Élő 7.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás