Ne félj Körmend!

Farkas Bazsi 2019-09-28 16:20:00
Megtartotta programbemutatóját Patonay Imre és csapata.

Péntek este a háromnegyed hétkor a szürkületben érkezünk Körmendre, ezúttal nem a sportcsarnok a cél, hanem a színházterem. Bár igaz a vasi városban áttételesen most is a kosárlabdáról lesz szó, a csapatot egekbe vivő Patonay Imre, ezúttal egy másik pályán, a politikai színtéren indul meccsbe. Vállalta a polgármesterjelöltséget, harcostársai pedig többek között, olyan szintén a parkettről ismerős arcok, mint Zsebe Ferenc, vagy Szlávik Csaba. Kosarasok küzdelme ez, az ellenfél pedig a szintén a csapat egykori tagja, az évtizedekkel ezelőtt Sopronból Körmendre pont Patonay által igazolt Bebes István, a Fidesz jelenlegi polgármestere. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint,

-Milyen ünnepség lesz? - kérdezi a színház épülete előtt egy nő egy másiktól, miután folyamatosan egymás kezébe adják az érdeklődők a kilincset. 

-A Putesz tart programbemutatót - válaszol neki a szintén a kampány eseményre igyekvő másik nő.

Fotó: Vágvölgyi Bálint,


Régen jártam a körmendi színházban, akkor is, hát mi más, a kosárlabda csapat tartott szurkolói ankétot. Meglepődöm hát, hogy az épület belseje milyen szépen megújult. Külcsín van, belbecs nincs, tudom meg egy jó órával később a programbemutató beszédeiből. A színház ugyanis megújult 800 millióról indult, és 1 milliárd 300 millió forint lett a vége, de ott áll kihasználatlanul, gazdátlanul. Mert program, az nincsen benne. Ezt már magától a kosárlabda legendától, az új szerep felé kacsintgató Patonay Imrétől, vagyis A Putesztól tudom meg, úgy párszáz társammal egyetemben a színházteremben. De talán haladjunk kronológiai sorrendben.

Fotó: Vágvölgyi Bálint,

Ahogy az egy programbemutatóhoz illik, elsőként a a jelölteket mutatják be, körzetről, körzetre. 


1. Zsebe Ferenc
2. Ferencz Gyula
3. Szlávik Csaba
4. Pagony Péter
5. Fekete Tamás
6. Szép Dániel
7. Szendrey Sándor
8. Kárnics Ferenc

Na és persze a polgármesterjelölt, Patonay Imre.

Fotó: Vágvölgyi Bálint,

Sorban mindenki szót kap, ki többet, ki kevesebbet beszél a körzetéről és annak problémáiról. Ahogy lassan a 4. 5. jelölt is felszólal azt kezdem érezni, hogy Körmend egy cipőben jár Szombathellyel. Nincs gazdája a városnak. Nincsenek rendben az utak és a járdák, a csapadékvíz elvezetők, egyszóval pont az lett elhanyagolva, ami egy várost élhetővé az emberek számára otthonunkká teszi. 

Aztán persze előkerül a kosárlabda csapat sorsa is. Zsebe személyes konfliktusokról is beszél és arról, hogy Gasper Potocnik, na meg megannyi magyar játékos távozásának egy és ugyanaz az oka. A jelenlegi, a kosárlabda csapatot is behálózó városvezetés és annak hozzáállása.

Fotó: Vágvölgyi Bálint,

Elfogytak a magyar játékosok, ma már csak egy van it utolsó mohikánnak, ő pedig Ferencz Csaba - mondja jó egy órával később Patonay. A csapat lelketlen, légiósok százai jöttek és mentek is tovább az elmúlt 10 évben. 


Utcára, sőt, majdnem házszámra lebontva mondják el a jelöltek a körzetük problémáit. De sokszor Körmend globális gondjait, megoldásra váró feladatait is sorolják. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint,

A gondozatlan várkert, az elhanyagolt Rába-part, az egykor országos hírű, de mára megszűnt strandkosár és strandfoci, a mozi, ami oly sokaknak vágya, hogy ismét üzemeljen. De többször előjön a munkahelyhiány és az, hogy emiatt a fiatalok inkább máshol keresnek boldogulást. Ezen mind változtatni szeretnének. 

Meg azon is, hogy Körmendről eltűnjön a félelem. Ahogy egyre másra hallgatom a jelölteket, szinte mindenkinél téma az, hogy a mostani városvezetés, és annak feje, mennyire hálózott be mindent és mindenkit a városban. Hogy szinte mindenki függ tőle, éppen ezért van nehéz dolga azoknak, akik változást akarnak.

Fotó: Vágvölgyi Bálint,

Szóba került a helyi egészségügy is. Nincsen megfelelő számú szakorvos a kórházban. De a kastély is több szerepet kaphatna az ágazatban. Patonay emlékeztetett, hogy a létesítmény fenntartása a városhoz került, így pedig 80-100 millió forint megy el csak a fűtésre és a világításra. Elképzelése szerint Batthyány-Strattmann László nyomdokain haladva egy szemészeti klinikát kellene itt kialakítani. 

Végül a polgármesterjelölt mindenki arra buzdított, hogy menjen el szavazni és a véleménye szerinti legjobb jelölje húzza be az ikszet. 


 

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.