Nagyszerű eredményeket értek el az SZKKA csapatai a Student Kupán

ugytudjuk.hu 2020-01-17 11:34:00
Egy arany, két ezüst és két bronz.

Múlt hétvégén 88 csapat mintegy ezer játékosa 189 mérkőzést játszott le a XII. Student Comfort Kupán. A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia csapatai szinte az összes lány korosztályban képviselték a klubot.

Az utánpótlásedzők így értékelték a tornát a klubhonlapnak:

Lány U9-es korosztályban 4 csapattal indult az SZKKA. Ebben a korosztályban nincs eredményszámítás.

A keret:  Bohár Rebeka. Makrai Szonja. Mátyás Izabell. Takács Eszter. Takács Virág. Zsótér Anna. Janzsó Alinka. Geider Anna. Kálmán Hanna. Szabó-Rácz Heléna. Spitzer Enikő. Pataki Hanna. Tasnàdi Luca. Kiss Doroti.

- 3 csapattal indultam. Sajna még mindig nem számolják az eredményeket.  Régen játszottunk már meccseket, ezért nagyon vártuk ezt a tornát. Nagyon jól sikerült a hétvége. Voltak kapusvédések, kemény védekezések, gyors támadások, szuper cselek és  persze vidám mosolygós lányok voltak a pályán, akik  élveztèk a kézilabdát,  sokat fejlődtek, csak a dícséret jár a csajoknak. Mindenki kapott aranyérmet meg csokit és oklevelet  A vasárnapot úgy zártuk, hogy mi voltunk a felvonuló csapat a nagyokkal. Egy élmény volt nekik a hétvége, még a világ egykori legjobb kézilabdázójával, Görbicz Anitával is sikerült egy közös fotót készíteni  - összegezte a 3 napos torna történéseit Farkas Heni edző.

Egy U8-as korosztályú csapat is elindult U9-ben. A keret: Balogh Lili, Bödei Zorka, Horváth Zara, Németh Kíra, Sebestyén Emese, Sebestyén Rege, Stefán Zsófia, Szalai Luca.

- Elég bátortalanul kezdtünk az első napon, a lányok megijedtek az idősebb ellenfelektől. Mérkőzésről mérkőzésre fejlődtek és vették fel a ritmust a tapasztaltabb jatékosokkal szemben. Nagyon igyekeztek megcsinalni, amit eddig tanultak. Nagyon hasznos volt számunkra ez a torna. Örülök, hogy a lányok eggyel idősebb korosztályban is megállták a helyüket - értékelte a tapasztalatokat Virág Noémi edző.

Lány U10-es korosztályban 2 csapattal indult az SZKKA. Ebben a korosztályban sincs eredményszámítás.

- Remek csapatokat fogadtunk a hétvégi Student kupán. Minden résztvevő csapatnak ezúton is gratulálok. Mindkét csapatom sikeresen szerepelt, nagyon sok játékelemet tudtunk gyakorolni. Kemény védekezés és gyors támadások jellemezték a tornát - fogalmazta meg a torna tapasztalatait Vincze Tamás edző.

Lány U11-ben egy csapattal indult a szombathelyi klub és bronzérmet szereztek.

-  Nagyon szeretem ezeket a tornákat! Sokat tanulunk a többi csapattól. Ki tudjuk próbálni, hogy Vas megyén kívüli csapatokkal, hogyan tudjuk felvenni a harcot. Ez most is így volt! Fantasztikus mérkőzéseket játszottunk! Színvonalas játékot mutattak az U11-es lányok! Személy szerint végtelenül büszke vagyok a lányaimra! Egy csodálatos bronzérmet nyert a csapatom és a torna legtechnikásabb játékosa díját Kiss Panna nyerte! A védekezésünk olyan volt, mint a nagyoké! Amit kitűztem célt, elértük - értékelt Debreczeni Luca edző.

Lány U12-ben 2 csapattal szerepelt az SZKKA, egy bronzérem mellett egy 6.helyezést szereztek.

- 20-an vagyunk a csoportunkban, ezért döntöttem úgy, hogy kettő csapatot indítunk a hazai rendezésű kupában. A fő cél természetesen az volt, hogy mindenki elegendő játékidőt kapjon, valamint az idén nálunk kezdett lányok is lehetőséget kapjanak. Persze van egy sérült játékosunk és egy másik családi okok miatt nem tudott részt venni a játékban, így azért nehezebb volt egy kicsit. A fő célt elértük, volt bőven idő játszani mindenkinek, hiszen minden idők legjobb Student Kupáján vehettünk részt. Mindkét csapat 5 és 6 meccset játszhatott kiváló körülmények között. A csapatok összeállításánál cél volt, hogy a rutinos, mindig együtt játszó lányok mellé is kerüljenek új játékosok, valamint, a másik csapatban pedig arra voltam kíváncsi, lesz-e, lehet-e új vezéregyéniség a csapatunkban. Jó meccseket játszottunk, szépen lemérhető volt, hogy hol tartunk, mit tanultunk és merre szeretnénk haladni. Élvezettel figyeltem a hatalmas küzdelmeket az egy-egy elleni játékban, és nagyon örülök annak is, hogy az új elemeket is bátran megpróbálták játszani a lányok. Elégedett vagyok, örülök a lányok teljesítményének - összegezte a tornán látottakat Debreczeni György.

Eredmények: A csoport: Szombathelyi KKA I. - Moyra-Budaörs Handball 23 - 10, Ajkai Trampolin SE - Szombathelyi KKA I. 5 - 21, Dorogi ESE - Szombathelyi KKA I. 9 - 14, Szombathelyi KKA I. - ZRK HALAS Jozef 19 - 15. Elődöntő: Szombathelyi KKA I. - Bajnok DSE Nemesvámos 7 - 10. A 3-4. helyért Szombathelyi KKA I. - ZRK HALAS Jozef 15 - 14

B csoport: Szombathelyi KKA II. - Haladás VSE 18 - 8,  Szombathelyi KKA II. - Körmendi DMTE 12 - 9, Szombathelyi KKA II. - Bajnok DSE Nemesvámos 9 - 14, HC DAC Dunaszerdahely - Szombathelyi KKA II. 25 - 3. Helyosztók 5-6.helyért: Moyra-Budaörs Handball - Szombathelyi KKA II. 11 - 10, Szombathelyi KKA I. - ZRK HALAS Jozef 15 - 14.

A legjobb játékos Halász Tímea volt, ő 40 gólig jutott, így a góllövőlistán a 43 gólig jutó ZRK Halas Jozef (szerb) csapat játékosa mögött a második lett.

Lány U13-ban 2 csapattal indult az SZKKA, az I. csapat 5. lett míg az SZKKA II. a 2. helyet szerezte meg.

U13 Szombathelyi KKA I.: Kasparik Fanni, Takács Klaudia, Oláh Gabriella, Tárnoki Gréta, Baranyai Emma, Felföldi Helga, Szákovics Hanna, Majtényi Petra, Szabó Lili, Horváth Lara, Bíró Kata.

Eredmények: SZKKA I.- Dorogi ESE: 21-5 HC DAC Dunaszerdahely- SZKKA I.: 19-10 Éles KISE - SZKKA I.: 18-15 SZKKA I. - Moyra Budaörs Handball: 10-9. Csapatunk 5.helyen végzett az U13-mas korosztályban.

- Csoportmérkőzéseinket a Dorogi ESE illetve a HC DAC Dunaszerdahely csapata ellen játszottuk le. A pénteki játéknapon a Dorog ellen ráhangolódtunk a kupára, sikerült fölényes győzelmet aratnunk, szombaton viszont a szlovák csapat ellen alulmaradtunk. Így a csoportból másodikként továbbjutva, vasárnap az Éles KISE és a Budaörs ellen, két igazán szoros mérkőzésen küzdöttünk meg a 4-5-6.helyért. Nagyon jól játszottak a 3.nap a lányok, a második meccsen jobban küzdöttünk és kevesebbet hibáztunk, így sikerült a Budaörs csapatát legyőznünk. Körbeverés miatt a gólkülönbség alapján dőlt el, hogy az 5.helyen végzünk, de úgy gondolom ezen a tornán nem is igazán a helyezés volt a fontos, örülök, hogy a felkészülésünkbe bele tudtuk építeni ezeket a fontos és hasznos mérkőzéseket. A lányok mindent megtettek a mérkőzéseken, csak gratulálni tudok nekik, mind a mutatott játékhoz, mind a hozzáállásukhoz. Látjuk, hogy jelenleg hol tartunk, miben kell fejlődnünk, mik a hiányosságaink, ezeket gyakoroljuk, és majd január végén, Debrecenben, a Főnix Kupán, még a tavaszi rajt előtt megmérettük magunkat - mondta Nardai Viktória edző.

Lány U13.: SZKKA II. mézkőzései:
Csoportmérkőzések: Szombathelyi KKA II. - Tempo KSE 24 - 2,  Éles KISE - Szombathelyi KKA II. 13 - 16. Hármas döntő: Szombathelyi KKA II. - HC DAC Dunaszerdahely 10 - 14, Szombathelyi KKA II. - RK Krim Mercator 18 - 7. Így a 2. helyen végzett a csapat.

Lány U14-ben egy szombathelyi csapat szerepelt és ezüstérmet szereztek.

Csoportmérkőzések: Haladás VSE -  Szombathelyi KKA 4 - 17, Szombathelyi KKA - Budaörsi KSE 15 - 10, Szombathelyi KKA - Büki TK 24 - 7

Elődöntő:  Szombathelyi KKA - HC DAC Dunaszerdahely 14 - 10.  Döntő: Győri ETO KC - Szombathelyi KKA 14 - 12.

- 17 lányt indítottam el két korosztályban, a 17-ből 6 2006-os születésű, a többiek pedig 2007-ben születtek. Hatalmas terhelést kaptak itt a 3 nap alatt, lényegében ez volt a cél. Úgy gondolom,hogy  minden mérkőzésen jól játszottunk, 3  rosszabb félidőnk volt a torna 9 mérkőzése során. A lányok végig motiváltak voltak,amit kitűztem célnak maradéktalanul visszakaptam. Támadásban is gyorsan, megfelelő sebességgel játszottunk, ha kellett lassítottunk és taktikusan kialakítottuk a helyzeteket. Ha egy dolgot ki kellene emelnem, akkor azonban a védekezés lenne, elképesztő volt a nyitott védekezésünk, mind az 5-1, mind a 4-2. Tudtam, hogy jól védelmünk van, de néha már engem is meglepett a lányok érett gondolkodása és elővételező képességük - összegezte a látottakat Vers Ákos edző.

Az ifjúsági korosztályban pedig aranyéremmel zárt az SZKKA.

Az aranyérmet nyert ifi csapat az 1. fordulóban 36-19-re győzte le a Tempo KSE csapatát, aztán a 2. fordulóban 43-10-es erődemonstrációt tartottak Pődör Zoltán lányai, a szenvedő fél a TV Gleisdorf /HC Weiz csapata volt, az utolsó. döntő meccsen pedig a Pázmánd NK Kft.-t győzték le 28-20-ra.

- Úgy gondolom, hogy ismét egy kiváló tornát sikerült szerveznünk,itt is szeretném megköszönni a kollégák munkáját. Szakmailag bizonyos korosztályokban az ország szinte legjobb csapatai voltak itt, de külföldről is remek csapatok érkeztek,elég ha csak a KRIM Ljubljanát ,vagy a Dunaszerdahely együttesét említem. Ezzel a közel 90 csapattal és a 3 nap alatt lejátszott 189 mérkőzéssel az egyik legnagyobb utánpótlás tornát rendeztük az országban. Pozitív visszacsatolást kaptam a résztvevő csapatoktól,  nyílván mindig lehetne jobbat és jobban csinálni, igyekszünk az észrevételeket hasznosítani, hogy a jövő évi XIII. Student Comfort Kézilabda torna még színvonalasabb kézilabdás esemény legyen értékelte a tornát Vers Ákos versenyigazgató.

Szólj hozzá!

Oxigénre kötötték Boris Johnsont

A britek szerint ugyan aggasztó a miniszterelnök állapot, de ez még nem lélegeztetőgép.

Még a New York-i állatkert tigrise is elkapta a koronavírust

Pedig ő aztán tényleg komolyan vette a távolságtartást.

Így néz ki most Győr a magasból

Drónfelvételen a kiürült város.

Menekülnie kellett az emberek elől Erdélyi Mónikának a boltban

A műsorvezető szerint „konkrétan egymillióan” voltak a boltban.

Felhőtlen, csapadékmentes idő lesz kedden

A Dunántúlon kicsit fújni fog délről a szél.

Bréking: az intenzív osztályra került a brit miniszterelnök

Rosszabbodtak a koronavírus miatt előjött tünetei.

Online folytatódik a szombathelyi Éhen Gyula Baráti Kör közéleti beszélgetés sorozata

Ungár Péter a legújabb részben Lendvai Ildikóval beszélget.

Egy titkos URL-lel megtalálhatjuk a Netflix rejtett kategóriáit

Egy apró trükkel olyan tartalmakat is felfedezhetünk, amiket lehet, hogy a Netflix nem dobott volna fel.

Fél hektáron égett a lábonálló kender Tömörd külterületén

Egy traktor szárhúzója is lángra kapott a tűzben.

A magyar állatvédők szerint nem kaphatjuk el a koronavírust a háziállatoktól

Közös közleményükben azt írják, téves a kínai kutatók eredménye.

Ukrajnában kötelezővé tették a 60 évnél idősebbek önelszigetelését

Csak 2 kilométerre mehetnek el otthonról, és csakis élelmiszer- vagy gyógyszervásárlás, vagy háziállat-sétáltatás végett.

A koronavírus hősei előtt tiszteleg új klipjében a noÁr

A hálataps mellé simán odaillik ez a dal is.

van még itt cikk a témában: