Nagyon úgy tűnik, hogy az év legjobban várt játékából az év legnagyobb bukása lehet

Fehér Buda 2020-12-18 13:47:39
A Cyberpunk 2077 fejlesztői nagy sikerrel akarták zárni az évet, az ellenkezőjét sikerült összehozni.

A játékosok már évek óta vártak arra, hogy rátehessék a kezüket a CD Prjoket Red játékára, a Cyberpunk 2077-re. A játék megjelenését közben többször is eltolták, a Cyberpunk végül a múlt héten került a piacra. A megjelenést megelőző hype-ot figyelve már várható volt, hogy sokan koppannak majd, amikor végre belemerülhetnek a futurisztikus világba, ami, úgy tűnik, be is jött.

A Cyberpunk 2077 megjelenése után egyre több negatív értékelés jelent meg a játék áruházi oldalain. A legrosszabbul azok jártak, akik PlayStation 4-re, vagy Xbox One-ra vették meg a játékot, mivel a fejlesztők a következő generációs gépekre optimalizálták a sztorit. Emiatt a régebbi gépeken egy keményen lefaragott képi világot láthattak a játékosok, ami miatt rengetegen érezhették átverve magukat. A PC-s, vagy az újgenerációs konzolokra készült változatok ennek ellenére egészen jó visszajelzéseket generált.

A helyzet viszont mára már odáig fajult, hogy a Sony bejelentette, leveszik a PlayStation áruházánól a játékot. A techóriás azzal magyarázta a döntését, hogy az áruházban csak olyan játékok jelenhetnek meg, amelyek elnyerik a játékosok tetszését, a Cyberpunk 2077-el viszont láthatóan ez nem jött össze. Azok a játékosok, akik már megvették a PlayStation Store-on keresztül a játékot, a következő napokban visszakérhetik majd a program árát.

A Guardian megjegyzi, hogy iszonyúan ritka az olyan eset, hogy egy játékot egy az egyben eltávolítsanak a PlayStation áruházából. Olyan pedig még nem is történt, hogy egy olyan nagykaliberű programot, mint a Cyberpunk 2077 töröltek volna az online katalógusból.

Pedig a megjelenés előtt nagyon úgy tűnt, hogy a Cyberpunk a CD Projekt Red következő nagy sikere lesz. A varsói fejlesztők a Cyberpunk előtt már letették az asztalra a Witcher harmadik felvonását, ami olyan jól sikerült, hogy a stúdiót egyszerre a legnagyobb játékfejlesztők közé katapultálta a program. A Cyberpunkot később Keeanu Reevesszel promózták, nagyon úgy tűnt, hogy sikerrel zárják majd az évet a varsóiak. A játék közben 8 millió előrendelést is bezsebelt, a megjelenést követő első napokban pedig több rekordot is megdöntött.

A CD Projekt Red a negatív visszhangot látva hétfőn már bocsánatot is kért a játékosoktól, és azt ígérték, januárra és februárra összedobnak egy-egy javítást, amelyekkel kiküszöbölik majd azokat a bugokat, amelyek a legjobban zavarják a rajongókat. Itt még nem ért véget a varsóiak rémálma, a negatív visszajelzések mellett ugyanis kiderült, hogy a játék néhol olyan képi világgal dolgozik, ami több játékosnak is rosszullétet okozott. Egy felhasználó pedig még epilepsziás rohamot is kapott a játéktól, ezért a program most egy figyelmeztetéssel kezdődik.

A CD Projekt Red lengyel elemzők szerint 330 millió dolláros büdzséből dobta össze a játékot, és amíg ugyan az eladásokból már vissza is jött az összeg, a játékosok felhördülése miatt a cég részvényei akkorát zuhantak, hogy az alapítók milliárdos veszteséggel zárják majd a hetet. 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.