Nagyon kikapott Debrecenben az SZKKA

Farkas Bazsi 2019-12-29 19:50:00
12 gólt kaptak a szombathelyi kézis lányok.
DVSC SCHAEFFLER -    Szombathelyi KKA 30-18 (15-11)

Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok, 1 800 néző 

NB I, női kézilabda bajnokság, 11. forduló
 

A csapat weboldala így ír a meccsről:

A mieink a Tomasevics – Csire, Horváth P., Gorilszka, Pődör R., Mayer Sz., Jovetic összeállításban kezdtek. Csereként Szendrei, Sipeki (k), Varga N., Bandelier kapott lehetőséget. 

Mintegy 20 mindenre elszánt szombathelyi szurkoló kísérte el a csapatot vasárnap este a cívisvárosba. Drukkereink már a meccs előtt jó hamgulatot teremtettek, majd a 2 csapat bemutatása után, az első félidő elején, a 2. perc végén azt láthatták, hogy Gorilszka hetesből szerzett vezetést, 0-1. Ezután gyorsan egyenlített a DVSC, de az 5. perc végén Horváth Petra átlövésből szerzett gólt,majd újra egalizáltak, így 2-2 állt az eredményjelzőn.

Horváth Petra újabb átlövésből szerzett találatával megint mi vezettünk, amit hetesből egyenlítettek ki a debreceniek, így a 8. percben, 3-3 volt az állás.

Gorilszka újabb hetesgólja után hazai akciógólt láthattunk, majd a 10. percben Tóvizi szabálytalan védekezése után megint Gorilszka talált be büntetőből. Sajnos ezt 2 gyors DVSC-gól követte, 6-5 volt az állás 10 perc után.

A következő játékpercek arról szóltak, hogy a hazaiak átvették az irányítást, állandósult a vezetésük, de Horváth Petra és főleg Csire Fanni gyors indításból szerzett gólja megakadályozta, hogy több góllal ellépjenek a hazaiak. Ezután Virág Noémi betörésből szerzett találata jött jókor, 9-8 volt az eredmény 15 perc után.

Ezután hiába cserélt a DVSC rosszul és ebből jogos 2 perces kiállítást is kaptak, nem tudtuk kihasználni. Megtorpant mindkét csapat, hiszen a következő 5 percben mindössze 1 hazai gólt láthatott a kilátogató mintegy 1000 fős publikum. Az eredményjelző 20 perc után 10-9-et mutatott.

Mindkét csapat kiválóan védekezett, a mi kapunkban Tomasevicset Sipeki váltotta és extrát nyújtott, még hetest is védett hálóőrünk. Sajnos gólt mégis a hazaiak szereztek, kettőt is, a mieinknél pedig Pődör Rebeka volt eredményes ebben az időszakban, így 25 perc után 11-10 állt a táblán.

A félidő finise jobban sikerült a hazaiaaknak, Vámos, Vantara és Varsányi is betalált, a mieinknél Gorilszka lőtte be a soros hetesét, így 15-11-gyel vonultunk pihenőre.

A 2. félidő elején gyors góllal nyitottak a hazaiak, majd Mayer Szabina is betalált. Ezt követően Arany sajnos újra gyors indításból lőtt a kapunkba, de Gorilszka 5. találata továbbra is életben tartotta reményeinket, a 34. percben 17-13. Ezután emberhátrányból szerzett gólt Mayer Szabina, majd egy érthetetlen bírói ítélet után Horváth Petrát küldték le a játékvezetők, ezt már nem bírtuk ki kapott gól nélkül.

Ebben az időszakban állandósult az 5 gólos hazai előny, a 39. percben 19-14-et láthattunk a táblán. Sajnos a következő percekben csak a hazaiak találtak be, 45 perc után 22-14-re elléptek a vendéglátóink. Hosszú percek után, a 47. minutumban Gorilszka 6. találatát is büntető után jegyezhettük fel, 22-15. Virág betörése után következhetett az újabb hetes, ám Lili sajnos ezt elhibázta. Gadányi Maja váltotta Sipeki Flórát a kapunkban és gyorsan fogott is egy ziccert, az 50. percben azonban már 8 gólosra hízott a DVSC fölénye, 24-16.

Sajnos számos eladott labda és eredménytelenül befejezett támadások jellemezték játékunkat, szinte teljesen összerogytunk, az 52. percben Marosán György újabb időkérésre kényszerült. Az 55. percben Csire szélről volt eredményes, ez volt a 3. gólja Fanninak. Hiába, mert egy újabb eladott labda után megint lerohantak bennünket, Gadányi tehetetlen volt.

Az utolsó percekben mindkét csapat sokat hibázott, sajnos azonban ekkor is mi kaptuk inkább a gólokat. Nem volt ellenszerünk a gyors debreceni játékosokkal szemben, 30-18 lett a vége.

Szólj hozzá!

Végrehajtást indított a NAV a Szombathelyi Haladás ellen

Egyelőre nem tudni, hogy milyen tartozása van a focicsapatnak, de van, az biztos.

A Volán válasza alapján még egyáltalán nem fix, hogy januárban változatlan marad a menetrend Győrben

Dézsi polgármester szerint változatlan marad a menetrend januártól, a Volán válasza alapján viszont még semmi nem dőlt el.

December 14-én tartják a szombathelyi közmeghallgatást

A városházára várják a felszólalókat.

Újabb hibát találtak a MOL finomítójában

A kormányzati médiában megjelent hírrel már a benzinárstop végére készíthetik fel az embereket.

Még december 4-ig Győrben állomásozik Donáth Anna „igazságkiállítása”

A momentumos EP-képviselő plakátkiállítását a Vásárcsarnok előtt lehet megnézni.

Dobrev Klára és Ungár Péter a két legnépszerűbb ellenzéki politikus

A népszerűségi lista legvégén a Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc neve található.

Egy gyerek nevében küldött ízléstelen üzeneteket a fiatal férfi

Az elektronikus naplóba lépett be, az iskola dolgozóinak küldött üzeneteket.

Szabadságvesztés lehet a vége a súlyos környezetszennyezésnek

Egy felnőtt és egy fiatalkorú a vád szerint a Kis-Sorok patakba dobott olyan fémhordókat és műanyag kannákat, melyekben fáradt olaj volt.

Változóan felhős, napos idő várható csütörtökön

Az északkeleti, északi szél csak néhol élénkülhet meg.

Január másodikán sztrájkolnak az autóbuszvezetők

A SZOLIDARITÁS Autóbusz-közlekedési Szakszervezet közleménye.

Eldőlt a kérdés: az Európai Bizottság az uniós pénzek befagyasztását javasolja

Magyarországon elsősorban a korrupció jelent problémát, a 7-es cikk szerint indul eljárás az országgal szemben.

Kiderült, mi lesz a győri úszóbérletekkel

Aki csak a teljes körű újranyitás után használná fel a bérletét, annak semmi teendője nincs.

Kocsis Gergő lett a Szombathelyi Fidelitas elnöke

Tisztújítást tartott a szervezet.

Tóth Miklós a Győri ETO új ügyvezetője

December 1-én, vagyis holnap áll munkába a korábban a Szombathelyi Haladás ügyvezetői feladatát ellátó szakember.

Januárban nem változik a menetrend, tárgyal a város és a Volán

Nincs megegyezés a Volánnal, idénre 1,5 milliárd forintot kérne pluszban a cég, a polgármester még az előző évit sem akarja kifizetni.