Nagyon kikapott Debrecenben az SZKKA

Farkas Bazsi 2019-12-29 19:50:00
12 gólt kaptak a szombathelyi kézis lányok.
DVSC SCHAEFFLER -    Szombathelyi KKA 30-18 (15-11)

Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok, 1 800 néző 

NB I, női kézilabda bajnokság, 11. forduló
 

A csapat weboldala így ír a meccsről:

A mieink a Tomasevics – Csire, Horváth P., Gorilszka, Pődör R., Mayer Sz., Jovetic összeállításban kezdtek. Csereként Szendrei, Sipeki (k), Varga N., Bandelier kapott lehetőséget. 

Mintegy 20 mindenre elszánt szombathelyi szurkoló kísérte el a csapatot vasárnap este a cívisvárosba. Drukkereink már a meccs előtt jó hamgulatot teremtettek, majd a 2 csapat bemutatása után, az első félidő elején, a 2. perc végén azt láthatták, hogy Gorilszka hetesből szerzett vezetést, 0-1. Ezután gyorsan egyenlített a DVSC, de az 5. perc végén Horváth Petra átlövésből szerzett gólt,majd újra egalizáltak, így 2-2 állt az eredményjelzőn.

Horváth Petra újabb átlövésből szerzett találatával megint mi vezettünk, amit hetesből egyenlítettek ki a debreceniek, így a 8. percben, 3-3 volt az állás.

Gorilszka újabb hetesgólja után hazai akciógólt láthattunk, majd a 10. percben Tóvizi szabálytalan védekezése után megint Gorilszka talált be büntetőből. Sajnos ezt 2 gyors DVSC-gól követte, 6-5 volt az állás 10 perc után.

A következő játékpercek arról szóltak, hogy a hazaiak átvették az irányítást, állandósult a vezetésük, de Horváth Petra és főleg Csire Fanni gyors indításból szerzett gólja megakadályozta, hogy több góllal ellépjenek a hazaiak. Ezután Virág Noémi betörésből szerzett találata jött jókor, 9-8 volt az eredmény 15 perc után.

Ezután hiába cserélt a DVSC rosszul és ebből jogos 2 perces kiállítást is kaptak, nem tudtuk kihasználni. Megtorpant mindkét csapat, hiszen a következő 5 percben mindössze 1 hazai gólt láthatott a kilátogató mintegy 1000 fős publikum. Az eredményjelző 20 perc után 10-9-et mutatott.

Mindkét csapat kiválóan védekezett, a mi kapunkban Tomasevicset Sipeki váltotta és extrát nyújtott, még hetest is védett hálóőrünk. Sajnos gólt mégis a hazaiak szereztek, kettőt is, a mieinknél pedig Pődör Rebeka volt eredményes ebben az időszakban, így 25 perc után 11-10 állt a táblán.

A félidő finise jobban sikerült a hazaiaaknak, Vámos, Vantara és Varsányi is betalált, a mieinknél Gorilszka lőtte be a soros hetesét, így 15-11-gyel vonultunk pihenőre.

A 2. félidő elején gyors góllal nyitottak a hazaiak, majd Mayer Szabina is betalált. Ezt követően Arany sajnos újra gyors indításból lőtt a kapunkba, de Gorilszka 5. találata továbbra is életben tartotta reményeinket, a 34. percben 17-13. Ezután emberhátrányból szerzett gólt Mayer Szabina, majd egy érthetetlen bírói ítélet után Horváth Petrát küldték le a játékvezetők, ezt már nem bírtuk ki kapott gól nélkül.

Ebben az időszakban állandósult az 5 gólos hazai előny, a 39. percben 19-14-et láthattunk a táblán. Sajnos a következő percekben csak a hazaiak találtak be, 45 perc után 22-14-re elléptek a vendéglátóink. Hosszú percek után, a 47. minutumban Gorilszka 6. találatát is büntető után jegyezhettük fel, 22-15. Virág betörése után következhetett az újabb hetes, ám Lili sajnos ezt elhibázta. Gadányi Maja váltotta Sipeki Flórát a kapunkban és gyorsan fogott is egy ziccert, az 50. percben azonban már 8 gólosra hízott a DVSC fölénye, 24-16.

Sajnos számos eladott labda és eredménytelenül befejezett támadások jellemezték játékunkat, szinte teljesen összerogytunk, az 52. percben Marosán György újabb időkérésre kényszerült. Az 55. percben Csire szélről volt eredményes, ez volt a 3. gólja Fanninak. Hiába, mert egy újabb eladott labda után megint lerohantak bennünket, Gadányi tehetetlen volt.

Az utolsó percekben mindkét csapat sokat hibázott, sajnos azonban ekkor is mi kaptuk inkább a gólokat. Nem volt ellenszerünk a gyors debreceni játékosokkal szemben, 30-18 lett a vége.

Szólj hozzá!

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.

Néhány igen hasznos segédanyag, melyekre nekünk is szükségünk lehet

Amikor egy olyan nagy horderejű projekt előtt állunk, mint amilyen a lakásfelújítás, akkor eleinte a figyelmünk a szükséges alapanyagok, illetve munkaeszközök beszerzésére összpontosul. 

Megújult Győrben a Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum

Átadták szerdán Győrben a Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum új háromszintes épületszárnyát.

Az egyik első Windowsos játék volt: a pasziánsz

Idén ünnepli 34. születésnapját minden idők egyik legnépszerűbb számítógépes játéka.