Régóta várt, nagy bejelentést tettek a Falcónál

ugytudjuk.hu 2019-09-11 12:01:00
Új korszak kezdődik a sárga-feketék életében.

Ma délelőtt újabb sajtótájékoztatót tartott a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely. A téma a következő szezontól induló új bérlet- és jegyértékesítés volt.

Pichler Gergely, a bajnokcsapat technikai vezetője bevezetőjében elmondta, új korszak indul a sárga-feketék életében.

– Egy évvel ezelőtt a várossal közösen nagy fába vágtuk a fejszénket a klubnál. A célunk az volt, hogy a kor elvárásainak megfelelő, online jegy- és bérletárusítást alakítsunk ki. Ez egy totálisan új rendszer, mostantól plasztikkártyás, QR-kóddal ellátott, bankkártya méretű jegyeink és bérleteink lesznek. Mindenki megkapja online a bérletét, vagy éppen a belépőjét, amit a környezetvédelmi szempontokat is figyelembe véve, ki sem kell nyomtatnia, elég egy okostelefon a beléptetéshez. Az elmúlt három évben a csapat kiváló szereplésének köszönhetően drasztikusan megnőtt a szurkolói létszámunk – illetve ezzel párhuzamosan a nézőtéri igények is –, szeretnénk, ha minél komfortosabb rendszert tudnánk biztosítani szimpatizánsainknak. Élesben holnap délelőtt kilenc órakor indul a rendszer, amely a Horváth Zoltán Emléktornán már működni is fog - idézi a BB1.hu, kosaras szakportál a technikai vezetőt.

Ezt követően a tulajdonos szombathelyi önkormányzatot képviselő Molnár Miklós alpolgármester kapott szót.

– Én is kíváncsian várom, hogyan fog működni a rendszer, amelynek az előkészítő munkájában magam is részt vettem az elején, illetve fontos, hogy a város is teljes mellszélességgel a kezdeményezés mögé állt. Eszméletlen mértékben megnőtt a nézőszámunk az elmúlt időszakban, segíteni kell a szurkolóinkat, hogy a lehető leggyorsabban tudják elfoglalni a helyüket, és ne kelljen már egy órával a kezdés előtt kijönniük emiatt a csarnokba. Igyekszünk megteremteni a korszerű feltételeket, hogy minden tekintetben egy Bajnokok Ligájában szereplő klubhoz méltó legyen a Falco. Köszönöm mindenkinek a türelmét, akik az első alkalommal végigvárták a folyamatot. Megnyugtatok mindenkit, hogy csak az első alkalommal vesz igénybe hosszabb időt a regisztráció, aki egyszer már végigment a folyamaton, a következő már sokkal rövidebb lesz. Mostantól már minden hely sorszámozott az Aréna Savariában, minden jegy helyre szól, így nem fordulhat az elő, hogy valaki esetleg nem találja a helyét, vagy más elfoglalja. A bejutás is sokkal gyorsabb lesz, méltó körülményeket tudunk biztosítani a hazai és a vendég szurkolóinknak.

Ez egy teljesen új rendszer, ilyen még senkinek nincs a magyar férfi kosárlabda-bajnokságban, reméljük, úttörők leszünk, és a jövőben tőlünk akarják majd sokan átvenni az egyedileg kifejlesztett rendszert. Pár évvel ezelőtt, amikor elértük az ezer bérletest, célul tűztük ki magunk elé az ezerötszázat, sikerült ezt is elérni, idén reményeink szerint már a kétezer főt is elérhetjük. Hosszútávon az lenne az érdekünk, hogy idővel úgy működjünk, hogy a bérleteseink megtöltsék a csarnokot, akkor pedig majd elkezdhetünk azon gondolkozni, hogyan tudjuk megoldani a többi néző beengedését – mondta el Molnár Miklós, majd hozzátette, hogy a korábban beharangozott opció a vendégszektor átrendezésével kapcsolatban hatósági szempontból nem oldható úgy, ahogy szerették volna, de amikor nem a két-három kiemelt mérkőzésről van, a vendég szektor jelentős része is a hazai szurkolóké lesz.

Ezután a csapattal szembeni elvárásokról is beszélt az alpolgármester.

– Megérdemli a csapat, a szakmai stáb és a vezetőség is, hogy még egyszer megköszönjem a tavalyi teljesítményt, a befektetett munkát, illetve az elmúlt hónapokban elvégzett munkát is, hiszen úgy gondolom, sikerült egy olyan csapatot kialakítanunk, amely több fronton is méltóképpen tudja képviselni a várost. Rendkívül eredményes átigazolási időszakon vagyunk túl, az edzőmeccseket látva – amelyek eredményeiből nyilván nem kell messzemenő következtetéseket levonni – biztos vagyok benne, hogy jó úton haladunk.

A szakmai tudás, a játékosminőség megfelelő, bátran mondhatom, hogy minden idők egyik legjobb Falcója alakulhat ki, olyan kerettel, játékstílussal, amire büszkék lehetünk, függetlenül attól, hogy hol végzünk. Látjuk és érezzük a csapatkohéziót, ami nélkülözhetetlen a sikeres szerepléshez, hihetetlenül jó szellemiségű társaság jött össze idén is, amely azért már jellemző volt a Falcóra az elmúlt két évben is.

Lendvai Ferenc a Falco Felügyelő Bizottságának elnöke ezután elmondta, bízik benne, hogy idén újra sikeres lesz a Falco, és a még hiányzó kupagyőzelemmel teljes az öröme.

Gráczer György ügyvezető kiemelte, bajnokcsapathoz méltó, plasztik bérletet bocsátottak ki az idei szezontól.

– Már jelen állás szerint is ötven százalékos a kártyás fizetések száma a bérletvásárláskor, jelenleg ezer bérletesnél tartunk, amely meg fogja haladni a kétezret is, hiszen tovább él a kosárláz Szombathelyen, amely az elmúlt években kialakult. Az első alkalom a regisztráció miatt meglassítja a folyamatot, ennek oka, hogy be kellett vezetnünk az adatvédelmi törvényt, eddig füzetben vezettük a személyek adatait, most egy zárt rendszerben, laptopra kerülnek azok. Kicsit időigényes, de aki jövőre jön és már volt neki bérlete, ő már körülbelül egy perc alatt meg tudja vásárolni az új bérletét. A jegyvásárlással kapcsolatban is új a fejlesztés, sokkal egyszerűbb, az emberek otthon telefonon vagy számítógépen keresztül, három-négy perc alatt meg tudják venni, és akár ki is tudják nyomtatni a jegyüket, nem kell sorban állniuk a pénztáraknál – mondta el Gráczer György, aki megosztotta vágyálmát is, szeretné, ha a Falco újra sikeres szezont zárna, és végre valóban sikerülne már a kupagyőzelem is Szombathelyen.

A csapat hivatalos honlapján hamarosan látható lesz a bemutató videó is a rendszer használatárról.

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”