Forrás: WFLA

Műanyag bilincsben vitték el a hatéves kislányt az iskolából

Székely Zoárd
2020. február 27. csütörtök, 09:56
Felkavaró videót osztottak meg az interneten.

Kedden került nyilvánosságra egy rendőri testkamerával felvett videó, amelyen megfigyelhető, hogyan tartóztattak le egy hatéves kislányt az iskolájában, a floridai Orlandóban. Az eset még 2019 szeptemberében történt, viszont a gyermek szülei csak februárban jutottak hozzá a felvételhez, akik ügyvédeik tanácsra publikálták is a videót.

 

Six-year-old girl arrested at Florida school

 

A BBC információi szerint a kislány rendetlenkedett óra közben, emiatt határozta el az iskola biztonságára vigyázó rendőr, Dennis Turner, hogy nincs más megoldás, le kell tartóztatni a "tettest". Az eseményeket a Turner testén lévő kamera rögzítette.

 

A videón hallatszik, ahogy a gyerek egyre rémültebben sírdogál és bocsánatért esedezik. Bilincset ugyan nem adtak rá, de egy műanyag gyorskötözővel összekötözték a kezét, aztán kivezették az iskola előtt várakozó rendőrautóhoz, ahova zokogása és tiltakozása ellenére beültették.

 

Az orlandói rendőrségen belső vizsgálat indult a történtek után, aminek a végén kirúgták az iskolai rendőrt. A hivatalos indoklás, hogy nem tartotta be azt az előírást, miszerint 12 év alatti gyerek letartóztatásához ki kellett volna kérnie a felettese engedélyét.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás