HIRDETÉS

Fotó: Farkas Bazsi

Most már biztos: nincs többé Szombati Helyi Hírlap

Farkas Bazsi
2019. október 19. szombat, 19:00
Kész, vége, ennyi volt.

Tegnap még talány volt, hogy a hétvégén megjelenik-e a szombathelyi Fidesz házilapja, a Szombathelyi Hírlap Szombati Helyi Hírlap, mára pedig már több forrásból is úgy értesültünk, hogy egészen biztosan nem lesz ott a postaládákban a kiadvány.

 

Az újság története egészen érdekes. Idén márciusban jelent meg az első száma, akkor még használva a város nevét. A később kialakult hangvétel és sértő stílus miatt azonban a városi közgyűlés úgy határozott, hogy visszaveszi a korábban megadott engedélyt.

 

Az újságban rendszerint két hirdető volt. A szombathelyi közbeszerzéseket sorra nyerő Homlok Zsolt egy vasútépítő vége és a városi rendezvényeket rendre biztosító, Fidesz közeli Marcus Security. 

 

Az újságot egyébként annak a Kremser Csabának a családi cége adta ki, aki jó ideig Puskás Tivadar, Szombathely korábbi fideszes polgármesterének a sajtósa volt. 

 

Úgy tűnik még egy búcsúszám sem jelenik meg, amiben elköszönne a főszerkesztő, a korábban SZDSZ-es parlamenti képviselő, a mostanság inkább a szombathelyi Fidesz intézőjeként ismert Horváth Vilmos.

 

A kiadványtól azonban elbúcsúzott, az annak lapjain rendszeresen szereplő Czeglédy Csaba, független önkormányzati képviselő. 

 

Czeglédy Csaba

Arra azért kíváncsi vagyok, hogy az eddig a Mészáros Lőrinc veje, Homlok Zsolt által finanszírozott, a piperkőc és egyben rendkívül tehetségtelen Kremser Csaba által kiadott, a Hende Csaba...

 

A Szombathelyi Hírlap Szombati Helyi Hírlap márciustól augusztusig úgy jelent meg, hogy még csak médiahatósági engedélye sem volt. A később képviselőnek választott Czeglédy tett bejelentést a hatóságnál, a lap fél éves működés után, csak ekkor volt hajlandó legalizálni a működését. 

 

De mindez már történelem. Hiába várom már a Szombathelyi Hírlap Szombati Helyi Hírlapot.

 

Most mindenki hagyjon!

Most mindenki hagyjon! - Coub - The Biggest Video Meme Platform by Farkas Bazsi

 

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás