Mit csinál? Mennyit keres? Milyen időbeosztással?

ugytudjuk.hu 2020-02-12 15:06:00
Lapunk főszerkesztője és a Szombathelyi Médiaközpont kapcsolata.

Ma délelőtt egy blogban jelentek meg kérdések, amiket annak szerzője, állítása szerint, közérdekű adatigénylés formájában is elküldött a Szombathelyi Médiaközpontnak. A kérdések arra irányulnak, hogy milyen összefüggések vannak az Ugytudjuk.hu főszerkesztője, Farkas Balázs és a Szombathelyi Médiaközpont között. 

Mivel lapunk hisz a transzparenciában, így amint tudomást szereztünk a kérdésekről, azonnal válaszok megfogalmazásába kezdtünk. Nem értjük egyébként, hogy ha a kérdező gyors válaszokat szeretett volna, akkor miért nem kérdezte meg azokat magától az érintettől, Farkas Balázstól. Hiszen így nem kell megvárnia a közérdekű adatigénylés hosszadalmas és bürokratikus ügymenetét. 

Alább olvashatóak mind a kérdések, mind pedig a válaszok, amelyek hitelességét igazolni fogják a várhatóan több tíz nap múlva kiadott közérdekű adatigénylésre megküldött válaszok is. 


1. Nem összeférhetetlen, vagy legalábbis szakmai etikai szempontból nem aggályos, hogy a versenyszférában működő online és nyomtatott lap tulajdonosa és főszerkesztője a városi tulajdonú médiánál dolgozik, ahol első kézből fér hozzá információkhoz, (versenyelőnyre téve szert) többek között a Médiaközponttal és az ott dolgozókkal kapcsolatban? Mi a garancia arra, hogy a Médiaközpontnál szerzett üzleti titoknak minősülő információkat nem használja fel lapjában?


Röviden válaszolva: nem. Erre Farkas Balázst munkaszerződése kötelezi, ha bármilyen információt nyilvánosságra hozna, szerződésszegést követne el. A valóságban a helyzet pont fordított: a versenyszférában működő online és nyomtatott média általában gyorsabban értesül eseményekről, hírekről, mint a közmédia, így éppen Farkas Balázs tudja segíteni az évi közel 120 millió forint közpénzből működő Szombathelyi Televízió és Savaria Fórum munkáját. 

2. Hogyan tud egy online és nyomtatott lap főszerkesztője és tulajdonosa ezen munkái mellett (amelyik lapot már Győrben is kiadnak, és online működtetnek, és az ÁTLÁTSZÓ.HU, A KÖZPÉNZEK FELHASZNÁLÁSÁT OKNYOMOZÓ MÉDIA ÚJSÁGÍRÓJA) felelős munkát végezni a városi cégnél?

Remek munkaszervezéssel és igen sok munkával.  


3. Milyen munkakört lát el, milyen időbeosztásban, milyen képesítés alapján, szükséges-e a munkaköre ellátásához műköröm építői képesítés?

Farkas Balázs szakmai tanácsadó mind a Szombathelyi Televíziónál,mind pedig a Savaria Fórumnál. Feladatát pedig kötetlen munkaidőben végzi el, mert így várhatja el a munkáltató, hogy a sokszor késő este vagy éppen a hétvégén is feladatot adó munkakört maradéktalanul elláthassa. 

Minél több végzettséggel rendelkezik egy újságíró, annál több témában tud dolgozni. A kézápoló és műkörömépítő szakképesítés ugyan nem volt kötelező, de előny ha már rendelkezik vele, csakúgy, mint Farkas szakács képesítése. 

Farkas Balázs egyébként végzett újságíró, képesítését a Nyugat-Magyarországi Egyetem nevű felsőoktatási intézményben, Kommunikáció és médiatudomány szakon szerezte, nyelvvizsgával is rendelkezik. Szakmai tapasztalatát több online média alapítása és felfuttatása, rádióműsor készítés, országos lapoknak adott tudósítások és országos, kereskedelmi híradóban szerzett rutinja is adja. 

4. Milyen juttatásban részesül az elvégzett munka alapján?

Farkas Balázs bruttó 500 ezer forintot (vagyis nettó 332 ezer 500 forintot) keres a Szombathelyi Médiaközpontnál, ez magában foglalja a Televízió és a Savaria Fórum szakmai segítését. Csak jeleznénk, hogy a két ágazat vezetői fejenként ugyanennyi juttatásban részesülnek, míg Farkas a kettőért együtt kap ennyi fizetést. 

5. Ki a felettese, és milyen módon tud objektív cikkeket írni az ugytudjuk.hu-n a Médiaközpont vezetőjével kapcsolatban, a róla írt cikkeket előzetesen jóvá kell-e hagyatnia vele?

Farkas Balázs felettese a Szombathelyi Médiaközpontnál, annak ügyvezetője, vagyis jelenleg Halmágyi Miklós. Bizonyára Ön is tudja, hogy a Médiaközpont és az Ugytudjuk.hu két különálló média, így semmi nem indokolja, hogy az Ugytudjuk.hu-n megjelenő írásokat bárkinek is jóvá kellene hagynia. Az objektivitás pedig egy újságíró alapértéke kell, hogy legyen. 

Üdvözlettel:
Az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaság tulajdonosi köre.

 

Szólj hozzá!

Nem ismerte el bűnösségét a kiskorú veszélyeztetésével vádolt szombathelyi sportegyesületi edző

Az egyik sértett az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket is elszenvedett, és kórházi ellátásra szorult.

Így változik meg az üzleti környezet a NIS2 irányelv hatálybalépésével

Komoly időszakban vagyunk, ami az üzleti környezetet illeti, mert a NIS2 irányelv hatálybalépésével sok minden megváltozik a nagyvállalati szférában. Ennek nyomán egy nagyon komplex kibervédelmi környezet alakul ki, ami az Európai Unión belül kap teret.

Félpucérra vetkőzve akart egy férfi lopni Győrben

Barkácsgépeket takart el a levetett ruhájával.

CDP, CRM, DMP - mi a különbség?

Jellemzően több webáruház még mindig CRM szoftvert alkalmaz, ritkább esetekben Data Management Platformot (DMP). A cikkben bemutatjuk a CRM szoftverek hiányosságait, és azt is eláruljuk, hogy ezeket hogyan oldja meg a CDP. 

Ezért fontos, hogy megfelelő olaj- és levegőszűrőt válasszunk motorkerékpárunkhoz

A motorkerékpár megbízható működése és élettartama nagyban függ attól, hogy milyen alkatrészeket használunk. Az olaj- és levegőszűrők cseréje fontos a megfelelő működés érdekében, és nem elhanyagolható szempont a megfelelő alkatrész kiválasztása.

Magyar Klipszemle: Pogány Induló videója kapta a fődíjat

Pogány Induló Úgy hiszem című dalához készült kisfilm kapta a fődíjat a 8. Magyar Klipszemle-gálán. A nyertesek között van Azahriah, a Carson Coma és Krúbi is.

Prostitúció Szentgotthárdon

Élettársát kényszerítette testének árulására egy férfi.

Megbüntette a Médiatanács a Győr+ Rádiót

Nem sugároztak elegendő közszolgálati műsort.

Miért előnyös a vezeték nélküli porszívó?

Bár még nagyon messze van karácsony, az üzletekben már készülnek az ünnepi dekorációk, olykor-olykor felcsendül egy-egy téli dallam is, és a híradásokban is egyre több cikk szól arról, mit érdemes vásárolni ajándékba.

Kiszökött és emberre támadt egy moszkvai őrkutya Katafán

Az állat maradandó sérüléseket okozott.