Mit csinál? Mennyit keres? Milyen időbeosztással?

ugytudjuk.hu 2020-02-12 15:06:00
Lapunk főszerkesztője és a Szombathelyi Médiaközpont kapcsolata.

Ma délelőtt egy blogban jelentek meg kérdések, amiket annak szerzője, állítása szerint, közérdekű adatigénylés formájában is elküldött a Szombathelyi Médiaközpontnak. A kérdések arra irányulnak, hogy milyen összefüggések vannak az Ugytudjuk.hu főszerkesztője, Farkas Balázs és a Szombathelyi Médiaközpont között. 

Mivel lapunk hisz a transzparenciában, így amint tudomást szereztünk a kérdésekről, azonnal válaszok megfogalmazásába kezdtünk. Nem értjük egyébként, hogy ha a kérdező gyors válaszokat szeretett volna, akkor miért nem kérdezte meg azokat magától az érintettől, Farkas Balázstól. Hiszen így nem kell megvárnia a közérdekű adatigénylés hosszadalmas és bürokratikus ügymenetét. 

Alább olvashatóak mind a kérdések, mind pedig a válaszok, amelyek hitelességét igazolni fogják a várhatóan több tíz nap múlva kiadott közérdekű adatigénylésre megküldött válaszok is. 


1. Nem összeférhetetlen, vagy legalábbis szakmai etikai szempontból nem aggályos, hogy a versenyszférában működő online és nyomtatott lap tulajdonosa és főszerkesztője a városi tulajdonú médiánál dolgozik, ahol első kézből fér hozzá információkhoz, (versenyelőnyre téve szert) többek között a Médiaközponttal és az ott dolgozókkal kapcsolatban? Mi a garancia arra, hogy a Médiaközpontnál szerzett üzleti titoknak minősülő információkat nem használja fel lapjában?


Röviden válaszolva: nem. Erre Farkas Balázst munkaszerződése kötelezi, ha bármilyen információt nyilvánosságra hozna, szerződésszegést követne el. A valóságban a helyzet pont fordított: a versenyszférában működő online és nyomtatott média általában gyorsabban értesül eseményekről, hírekről, mint a közmédia, így éppen Farkas Balázs tudja segíteni az évi közel 120 millió forint közpénzből működő Szombathelyi Televízió és Savaria Fórum munkáját. 

2. Hogyan tud egy online és nyomtatott lap főszerkesztője és tulajdonosa ezen munkái mellett (amelyik lapot már Győrben is kiadnak, és online működtetnek, és az ÁTLÁTSZÓ.HU, A KÖZPÉNZEK FELHASZNÁLÁSÁT OKNYOMOZÓ MÉDIA ÚJSÁGÍRÓJA) felelős munkát végezni a városi cégnél?

Remek munkaszervezéssel és igen sok munkával.  


3. Milyen munkakört lát el, milyen időbeosztásban, milyen képesítés alapján, szükséges-e a munkaköre ellátásához műköröm építői képesítés?

Farkas Balázs szakmai tanácsadó mind a Szombathelyi Televíziónál,mind pedig a Savaria Fórumnál. Feladatát pedig kötetlen munkaidőben végzi el, mert így várhatja el a munkáltató, hogy a sokszor késő este vagy éppen a hétvégén is feladatot adó munkakört maradéktalanul elláthassa. 

Minél több végzettséggel rendelkezik egy újságíró, annál több témában tud dolgozni. A kézápoló és műkörömépítő szakképesítés ugyan nem volt kötelező, de előny ha már rendelkezik vele, csakúgy, mint Farkas szakács képesítése. 

Farkas Balázs egyébként végzett újságíró, képesítését a Nyugat-Magyarországi Egyetem nevű felsőoktatási intézményben, Kommunikáció és médiatudomány szakon szerezte, nyelvvizsgával is rendelkezik. Szakmai tapasztalatát több online média alapítása és felfuttatása, rádióműsor készítés, országos lapoknak adott tudósítások és országos, kereskedelmi híradóban szerzett rutinja is adja. 

4. Milyen juttatásban részesül az elvégzett munka alapján?

Farkas Balázs bruttó 500 ezer forintot (vagyis nettó 332 ezer 500 forintot) keres a Szombathelyi Médiaközpontnál, ez magában foglalja a Televízió és a Savaria Fórum szakmai segítését. Csak jeleznénk, hogy a két ágazat vezetői fejenként ugyanennyi juttatásban részesülnek, míg Farkas a kettőért együtt kap ennyi fizetést. 

5. Ki a felettese, és milyen módon tud objektív cikkeket írni az ugytudjuk.hu-n a Médiaközpont vezetőjével kapcsolatban, a róla írt cikkeket előzetesen jóvá kell-e hagyatnia vele?

Farkas Balázs felettese a Szombathelyi Médiaközpontnál, annak ügyvezetője, vagyis jelenleg Halmágyi Miklós. Bizonyára Ön is tudja, hogy a Médiaközpont és az Ugytudjuk.hu két különálló média, így semmi nem indokolja, hogy az Ugytudjuk.hu-n megjelenő írásokat bárkinek is jóvá kellene hagynia. Az objektivitás pedig egy újságíró alapértéke kell, hogy legyen. 

Üdvözlettel:
Az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaság tulajdonosi köre.

 

Szólj hozzá!

Ezekre kell figyelnünk, ha csíkos kismalacot látunk

Óvatosságra inti a túrázókat az Agrárminisztérium (AM) a vaddisznók ellési időszaka miatt.

Melegedés, majd hidegfront várható a tavasz első hetében

A következő napokban egyelőre erősödik a felmelegedés.

Kiütéses győzelmet aratott a győri ETO

12:38 lett az eredmény Kisvárda ellen.

Hazugság, hogy nem lehet vakcinához jutni, inkább csak drágálljuk

Miközben a kormány az EU-t szapulja, valójában ismét kettős játékot játszik.

Már nem Ziga Mravljak az Egis Körmend vezetőedzője

Jelenleg több jelölttel is tárgyal a klub.

Giccses, de mégis megindító teaser érkezett Az Igazság Ligája című filmhez

Zack Snyder 4 éve húzódó álmát március közepén láthatjuk az HBO GO-n.

Ungár és Jenei a fideszes honatya Simon Róbert Balázshoz fordultak Rákosfalvy járvány alatt is vígan üzemelő kaszinója miatt

Az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője és Győr-Moson-Sopron megyei elnöke nyílt levelet intéztek a kormánypárt helyi politikusához.

Döntöttek az előválasztás menetrendjéről az ellenzéki pártok

Újabb mérföldkőhöz érkezett az ellenzéki együttműködés.

Célegyenesben a szombathelyi Jégcsarnok építése

Hamarosan elkezdődik a pályatest hűtési rendszerének a kialakítása is.

Fotókon a félelmetes tűz a berekben

A tűzoltók jelenleg is küzdenek a lángokkal Fonyódon.

Aki születésnapokkal játszik, egy számot sem talált el az ötös lottón

A 32 napos hónapot egyelőre nem találták még fel.

Nem bírt Jászberénnyel az Egis Körmend

A vasiak lemaradtak a hajrában.

van még itt cikk a témában:

Célegyenesben a szombathelyi Jégcsarnok építése

Hamarosan elkezdődik a pályatest hűtési rendszerének a kialakítása is.

Alázott a Falco

Az oroszlányiak ellen nyert a szombathelyi csapat.

Egészen biztos, hogy nem sikerült határidőre átadni az államnak a Haladás Sportkomplexumot

Mennyire alkalmas ügyvezetőnek a Fidesz városi alelnöke, aki nem tudta végrehajtani a kormányrendeletben foglaltakat?