Mit csinál? Mennyit keres? Milyen időbeosztással?

ugytudjuk.hu 2020-02-12 15:06:00
Lapunk főszerkesztője és a Szombathelyi Médiaközpont kapcsolata.

Ma délelőtt egy blogban jelentek meg kérdések, amiket annak szerzője, állítása szerint, közérdekű adatigénylés formájában is elküldött a Szombathelyi Médiaközpontnak. A kérdések arra irányulnak, hogy milyen összefüggések vannak az Ugytudjuk.hu főszerkesztője, Farkas Balázs és a Szombathelyi Médiaközpont között. 

Mivel lapunk hisz a transzparenciában, így amint tudomást szereztünk a kérdésekről, azonnal válaszok megfogalmazásába kezdtünk. Nem értjük egyébként, hogy ha a kérdező gyors válaszokat szeretett volna, akkor miért nem kérdezte meg azokat magától az érintettől, Farkas Balázstól. Hiszen így nem kell megvárnia a közérdekű adatigénylés hosszadalmas és bürokratikus ügymenetét. 

Alább olvashatóak mind a kérdések, mind pedig a válaszok, amelyek hitelességét igazolni fogják a várhatóan több tíz nap múlva kiadott közérdekű adatigénylésre megküldött válaszok is. 


1. Nem összeférhetetlen, vagy legalábbis szakmai etikai szempontból nem aggályos, hogy a versenyszférában működő online és nyomtatott lap tulajdonosa és főszerkesztője a városi tulajdonú médiánál dolgozik, ahol első kézből fér hozzá információkhoz, (versenyelőnyre téve szert) többek között a Médiaközponttal és az ott dolgozókkal kapcsolatban? Mi a garancia arra, hogy a Médiaközpontnál szerzett üzleti titoknak minősülő információkat nem használja fel lapjában?


Röviden válaszolva: nem. Erre Farkas Balázst munkaszerződése kötelezi, ha bármilyen információt nyilvánosságra hozna, szerződésszegést követne el. A valóságban a helyzet pont fordított: a versenyszférában működő online és nyomtatott média általában gyorsabban értesül eseményekről, hírekről, mint a közmédia, így éppen Farkas Balázs tudja segíteni az évi közel 120 millió forint közpénzből működő Szombathelyi Televízió és Savaria Fórum munkáját. 

2. Hogyan tud egy online és nyomtatott lap főszerkesztője és tulajdonosa ezen munkái mellett (amelyik lapot már Győrben is kiadnak, és online működtetnek, és az ÁTLÁTSZÓ.HU, A KÖZPÉNZEK FELHASZNÁLÁSÁT OKNYOMOZÓ MÉDIA ÚJSÁGÍRÓJA) felelős munkát végezni a városi cégnél?

Remek munkaszervezéssel és igen sok munkával.  


3. Milyen munkakört lát el, milyen időbeosztásban, milyen képesítés alapján, szükséges-e a munkaköre ellátásához műköröm építői képesítés?

Farkas Balázs szakmai tanácsadó mind a Szombathelyi Televíziónál,mind pedig a Savaria Fórumnál. Feladatát pedig kötetlen munkaidőben végzi el, mert így várhatja el a munkáltató, hogy a sokszor késő este vagy éppen a hétvégén is feladatot adó munkakört maradéktalanul elláthassa. 

Minél több végzettséggel rendelkezik egy újságíró, annál több témában tud dolgozni. A kézápoló és műkörömépítő szakképesítés ugyan nem volt kötelező, de előny ha már rendelkezik vele, csakúgy, mint Farkas szakács képesítése. 

Farkas Balázs egyébként végzett újságíró, képesítését a Nyugat-Magyarországi Egyetem nevű felsőoktatási intézményben, Kommunikáció és médiatudomány szakon szerezte, nyelvvizsgával is rendelkezik. Szakmai tapasztalatát több online média alapítása és felfuttatása, rádióműsor készítés, országos lapoknak adott tudósítások és országos, kereskedelmi híradóban szerzett rutinja is adja. 

4. Milyen juttatásban részesül az elvégzett munka alapján?

Farkas Balázs bruttó 500 ezer forintot (vagyis nettó 332 ezer 500 forintot) keres a Szombathelyi Médiaközpontnál, ez magában foglalja a Televízió és a Savaria Fórum szakmai segítését. Csak jeleznénk, hogy a két ágazat vezetői fejenként ugyanennyi juttatásban részesülnek, míg Farkas a kettőért együtt kap ennyi fizetést. 

5. Ki a felettese, és milyen módon tud objektív cikkeket írni az ugytudjuk.hu-n a Médiaközpont vezetőjével kapcsolatban, a róla írt cikkeket előzetesen jóvá kell-e hagyatnia vele?

Farkas Balázs felettese a Szombathelyi Médiaközpontnál, annak ügyvezetője, vagyis jelenleg Halmágyi Miklós. Bizonyára Ön is tudja, hogy a Médiaközpont és az Ugytudjuk.hu két különálló média, így semmi nem indokolja, hogy az Ugytudjuk.hu-n megjelenő írásokat bárkinek is jóvá kellene hagynia. Az objektivitás pedig egy újságíró alapértéke kell, hogy legyen. 

Üdvözlettel:
Az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaság tulajdonosi köre.

 

Szólj hozzá!

Sorra fertőződnek meg az intenzíves orvosok a győri kórház főigazgatója szerint

Tamás László János hozzátette: emellett jelentősen emelni kell a koronavírusos betegek intenzív ágyainak a számát.

Hajszálon múlt a SZKKA sikere az MTK otthonában

A második félidő derekán még egál volt a részeredmény.

A Falco nyerte a Krasznai-emlékmeccset

A szombathelyiek győztek a Sopron ellen.

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki:

Családi házak napelemeire is lesz támogatási program

Az a cél, hogy "magyar tulajdonú, zöld és high-tech" legyen az energiagazdaság.

A Dunaújváros ellen próbál meg javítani a Crushers

Idegenben kéne megszerezni az első győzelmet.

Hamar lebukott a győri tolvaj a lopott szerszámgéppel

24 órán belül elfogták a gépkocsifeltörőt.

A Lokál hazudott Czeglédyről

Rosszul zárult a hét a NER-média számára a Fővárosi Törvényszéken. Két nap alatt három esetben kötelezték őket sok százezres sérelemdíj megfizetésére.

Müller Cecília: a szabályok azért szükségesek, hogy ne kelljen további korlátozásokat bevezetni

Az országos tisztifőorvos az operatív törzs ülése után arra is felhívta a figyelmet, hogy a közösségi terjedés jellemzi a járványt.

Bő SZEKUND komolyzenei standup - Bősze Ádám önálló estje az AGORA-Savaria Filmszínházban

A Bartók Rádió és a Virtuózok tehetségkutató műsorvezetője lép fel.

Győri Jobbik: a Dézsi által két hónapja átadott nyilvános WC máris bedöglött

A Bem téri illemhely meghibásodását kéri számon a polgármesteren a párt helyi szervezete.

Tudta, hogy a patkány milyen jó csapatjátékos?

A kutatás sokat segíthet a megfelelő mesterséges intelligencia kifejlesztésében.

A fertőzöttek száma 32,5 millió, a halálos áldozatoké 988 ezer világszerte

A Földön 32 472 766 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 987 679, a gyógyultaké pedig 22 377 620 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szombat reggeli adatai szerint.

Széllel, esővel, hidegfronttal köszönt az ősz

A nap első felében zivatarok is várhatóak.

Cserbenhagyót keres a rendőrség Sopronban

Sérülten otthagyta áldozatát Kópháza és Nagycenk között.

Aranyérmet kapott Magawa, a kambodzsai taposóaknakereső patkány

A rágcsáló lassan már nyugdíjba vonul, a karrierje alatt 39 robbanószerkezetet fedezett fel.

60 éves a Megáll az idő

Az örökzöld slágerből most új felvétel készült.

van még itt cikk a témában:

Harminc éve lettek a szovjet mintájú tanácsokból önkormányzatok

Évfordulós anyagunk a taxisblokád előestéjén zajló 1990-es helyhatósági választások tiszteletére.

Kerek egy éve, hogy utoljára hangzott el a szombathelyi közgyűlésben, hogy: bevándorláspárti szivárványkoalíció

A fideszes képviselők szinte minden felszólalásukban elnyomták ezt a jelzőt, az akkori városvezető új többségre. Később kiderült, hogy központi utasításnak engedelmeskedtek.