Mit csinál? Mennyit keres? Milyen időbeosztással?

ugytudjuk.hu 2020-02-12 15:06:00
Lapunk főszerkesztője és a Szombathelyi Médiaközpont kapcsolata.

Ma délelőtt egy blogban jelentek meg kérdések, amiket annak szerzője, állítása szerint, közérdekű adatigénylés formájában is elküldött a Szombathelyi Médiaközpontnak. A kérdések arra irányulnak, hogy milyen összefüggések vannak az Ugytudjuk.hu főszerkesztője, Farkas Balázs és a Szombathelyi Médiaközpont között. 

Mivel lapunk hisz a transzparenciában, így amint tudomást szereztünk a kérdésekről, azonnal válaszok megfogalmazásába kezdtünk. Nem értjük egyébként, hogy ha a kérdező gyors válaszokat szeretett volna, akkor miért nem kérdezte meg azokat magától az érintettől, Farkas Balázstól. Hiszen így nem kell megvárnia a közérdekű adatigénylés hosszadalmas és bürokratikus ügymenetét. 

Alább olvashatóak mind a kérdések, mind pedig a válaszok, amelyek hitelességét igazolni fogják a várhatóan több tíz nap múlva kiadott közérdekű adatigénylésre megküldött válaszok is. 


1. Nem összeférhetetlen, vagy legalábbis szakmai etikai szempontból nem aggályos, hogy a versenyszférában működő online és nyomtatott lap tulajdonosa és főszerkesztője a városi tulajdonú médiánál dolgozik, ahol első kézből fér hozzá információkhoz, (versenyelőnyre téve szert) többek között a Médiaközponttal és az ott dolgozókkal kapcsolatban? Mi a garancia arra, hogy a Médiaközpontnál szerzett üzleti titoknak minősülő információkat nem használja fel lapjában?


Röviden válaszolva: nem. Erre Farkas Balázst munkaszerződése kötelezi, ha bármilyen információt nyilvánosságra hozna, szerződésszegést követne el. A valóságban a helyzet pont fordított: a versenyszférában működő online és nyomtatott média általában gyorsabban értesül eseményekről, hírekről, mint a közmédia, így éppen Farkas Balázs tudja segíteni az évi közel 120 millió forint közpénzből működő Szombathelyi Televízió és Savaria Fórum munkáját. 

2. Hogyan tud egy online és nyomtatott lap főszerkesztője és tulajdonosa ezen munkái mellett (amelyik lapot már Győrben is kiadnak, és online működtetnek, és az ÁTLÁTSZÓ.HU, A KÖZPÉNZEK FELHASZNÁLÁSÁT OKNYOMOZÓ MÉDIA ÚJSÁGÍRÓJA) felelős munkát végezni a városi cégnél?

Remek munkaszervezéssel és igen sok munkával.  


3. Milyen munkakört lát el, milyen időbeosztásban, milyen képesítés alapján, szükséges-e a munkaköre ellátásához műköröm építői képesítés?

Farkas Balázs szakmai tanácsadó mind a Szombathelyi Televíziónál,mind pedig a Savaria Fórumnál. Feladatát pedig kötetlen munkaidőben végzi el, mert így várhatja el a munkáltató, hogy a sokszor késő este vagy éppen a hétvégén is feladatot adó munkakört maradéktalanul elláthassa. 

Minél több végzettséggel rendelkezik egy újságíró, annál több témában tud dolgozni. A kézápoló és műkörömépítő szakképesítés ugyan nem volt kötelező, de előny ha már rendelkezik vele, csakúgy, mint Farkas szakács képesítése. 

Farkas Balázs egyébként végzett újságíró, képesítését a Nyugat-Magyarországi Egyetem nevű felsőoktatási intézményben, Kommunikáció és médiatudomány szakon szerezte, nyelvvizsgával is rendelkezik. Szakmai tapasztalatát több online média alapítása és felfuttatása, rádióműsor készítés, országos lapoknak adott tudósítások és országos, kereskedelmi híradóban szerzett rutinja is adja. 

4. Milyen juttatásban részesül az elvégzett munka alapján?

Farkas Balázs bruttó 500 ezer forintot (vagyis nettó 332 ezer 500 forintot) keres a Szombathelyi Médiaközpontnál, ez magában foglalja a Televízió és a Savaria Fórum szakmai segítését. Csak jeleznénk, hogy a két ágazat vezetői fejenként ugyanennyi juttatásban részesülnek, míg Farkas a kettőért együtt kap ennyi fizetést. 

5. Ki a felettese, és milyen módon tud objektív cikkeket írni az ugytudjuk.hu-n a Médiaközpont vezetőjével kapcsolatban, a róla írt cikkeket előzetesen jóvá kell-e hagyatnia vele?

Farkas Balázs felettese a Szombathelyi Médiaközpontnál, annak ügyvezetője, vagyis jelenleg Halmágyi Miklós. Bizonyára Ön is tudja, hogy a Médiaközpont és az Ugytudjuk.hu két különálló média, így semmi nem indokolja, hogy az Ugytudjuk.hu-n megjelenő írásokat bárkinek is jóvá kellene hagynia. Az objektivitás pedig egy újságíró alapértéke kell, hogy legyen. 

Üdvözlettel:
Az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaság tulajdonosi köre.

 

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.