Mini Facebookot fejlesztettek a szombathelyieknek

Farkas Bazsi 2018-11-28 15:58:00
A megújuló Szent Márton kártyával az elfogadóhelyeket is értékelhetjük. 20 millió forintunkba van eddig a projekt.

Megújul a Szent Márton kártya! Kezdjük máris ezzel, ha valakihez még nem jutott volna el a hír. A kártya virtuálisba megy át, vagyis kezdjük felvenni a ritmust a digitális világ diktálta ütemmel. Ahhoz azonban, hogy mindenki megkapja az új kártyáját regisztrálni kell. Ez persze csak a szombathelyiekre vonatkozik, vagy azokra a diákokra akik Szombathelyre járnak iskolába, esetekben azokra a munkavállalókra, akik a megyeszékhelyen dolgoznak. 

Ilyen volt, ilyen lett.

Ma egy elég mélyreható sajtótájékoztatót tartottak a témában a szombathelyi városházán. Itt többek között kiderült az is, hogy a kártyát 2014 nyarán bocsátották ki, akkor 76 ezer lakos kapta meg, és eddig fél millió használatot regisztráltak. 


A Szent Márton kártya most honlapot is kapott, aki még nem regisztrált, az megteheti a szentmartonkartya.hu weblapon.

Ez a holnap a jövőben a rendszer lelke lesz, hiszen a szombathelyiek itt külön profilt állíthatnak be maguknak, nyomon követhetik azt, hogy hol és mikor használták a saját kártyájukat és értékelhetik a kártya elfogadó helyeket is. Igen, ez tök ugyanolyan, mint a Facebook hasonló opciója. Az adatokat az önkormányzat a GDPR-t alkalmazva kezeli majd. Nem titkolt céljuk pedig az, hogy statisztikát készítsenek melyik korosztály mit és mikor használ a városban. Ezt a későbbi fejlesztéseknél felfogják használni, akár úgy, hogy célirányosan vonják be az adott intézményt legtöbbet látogatókat. 


Újdonság lesz, hogy nem mindenki kap kártyát, már fizikai plasztikot, mert virtuális kártyát minden igénylő kap majd. 

Eddig 13 ezren regisztráltak.

Ugyan a régi kártya január 1-el érvényt veszti, a regisztráció nem zárul le, azt folyamatosan el lehet végezni. 

QR kód segít majd a használatban.

A város várja a cégek jelentkezését. Akár partneri formában, akár úgy, hogy a dolgozóiknak Szent Márton kártyát igényel egy vállalat. Ezt akkor is megtehetik majd, ha a cég dolgozója nem szombathelyi, ez esetben évi 2000 forintért vásárolhatnak neki kártyát.

A rendszert folyamatosan fejlesztik. Eddig 20 millió forintba került.

Rákérdeztem arra is, hogy lesz e applikációja a kártyának. Ez egyelőre várat magára, de a weblap gyors elérését pillanatok alatt ki lehet pakolni az okostelefon asztalára. 

Puskás Tivadar polgármester azt is hozzátette, hogy már megkezdték az egyeztetéseket a többi megyei jogú várossal is, így jövőre könnyen előfordulhat, hogy a szombathelyi Szent Márton kártya más városokban is kedvezményekre jogosít majd. Természetesen az együttműködés alapján ez fordítva is igaz lesz. 
 

Szólj hozzá!

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.