Milliárdos fejlesztéssel alakítják át a szombathelyi Tóvendéglő épületét irodaházzá

ugytudjuk.hu 2020-11-21 08:22:48
A Metál Hungária mérnökcsapatának tagjai, valamint az irányítási és adminisztratív feladatokat végző munkatársak költözhetnek ide.

Több mint egymilliárd forint értékű beruházással alakítja ki új központi irodáját Szombathelyen a főként ipari, logisztikai, kereskedelmi csarnokok és sportlétesítmények tetőhéjalásával és homlokzatburkolásával foglalkozó Metál Hungária Holding Zrt - közölte az MTI-vel a társaság.

A több mint ezer négyzetméter alapterületű, kétszintes irodaházba - amelyet a központi telephelyük közelében megvásárolt, korábban rendezvényközpontnak használt épületből alakítanak át - a tervek szerint a jövő év végén költözhetnek be a cég egyre bővülő mérnökcsapatának tagjai, valamint az irányítási és adminisztratív feladatokat végző munkatársak - fűzték hozzá.

Irodaházzá alakul a Tóvendéglő épülete

Szerdán írtunk arról, hogy tizenkét év után idén bezár a Tóvendéglő. Az étterem csapata a Facebookon tett közzé egy közleményt, mint írták, a Tóvendéglő sok-sok kimondott igen, mintegy 600 lakodalom, 200 bál, számos családi- és vállalati rendezvény, fergeteges szilveszterek és 12 gyönyörű év után decemberben bezár, az új tulajdonos jövő évtől más célra hasznosítja az épületet.

A Metál Hungária Holding Zrt. a Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési kötvényprogamjában november 13-án 8,4 milliárd forint értékben bocsátott ki kötvényeket, az ebből származó forrást meglévő hiteleik kiváltására, technológiafejlesztésre, eszközparkjuk korszerűsítésére, (például új fémmegmunkáló gépek beszerzésére) valamint projektfinanszírozásra, és az irodafejlesztésre fordítják - írták.

A közlemény szerint az idén 25 éves vállalatnak a koronavírus-járvány ellenére is kedvezőek növekedési kilátásai és bővülő a rendelési állománya; több olyan projektjük van is, amely 2021-ben is folytatódik, megrendelőik között található a Samsung, a Doosan, a Jysk, a Lidl, de együttműködnek olyan autóipari cégekkel is mint a BMW, a Mecedes, az Audi, a Bosch és a Continental.

A Metál Hungária Zrt 1996 óta egy szombathelyi központi irodával és egy gyártó telephellyel rendelkezik, a 2000-es évek elején Pátyon létesítettek a telephelyet egy gyártói és logisztikai funkciókat ellátó csarnokkal - tudatták.

Hozzáfűzték: az évek során  Romániában, Bulgáriában, Ukrajnában, Oroszországban, Olaszországban, Grúziában, Türkmenisztánban építettek könnyűszerkezetes csarnokokat, de a szomszédos Ausztriában például a bécsi főpályaudvar tetőfedési munkálatait is a Metál Hungaria Holding Zrt. szakemberei készítették el.

A Metál Hungária Zrt. kétszáz embert foglalkoztat, de alvállalkozóikon keresztül további nyolcszáz munkahely fenntartásához járulnak hozzá. A cég nettó árbevétele 2017-ben 22,2 milliárd forint, 2018-ban 23,4 milliárd forint, 2019-ben pedig már 35,1 milliárd forint volt. Az adózott eredmény 2017-ben 959 millió forint, 2018-ban 1,3 milliárd forint 2019-ben pedig több mint 2,6 milliárd forint volt.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.