Miért vegyél használt játékot konzolra?

Szabó Mátyás 2020-02-15 20:10:00
Például sok pénzt tudsz vele spórolni.

Ha van konzolod, akkor már biztosan szörnyülködtél azon, hogy mennyiért adják a boltban a játékokat hozzá, főként ha egy nemrég megjelent játékra gondolunk. Elkérnek 15 - 20 ezer forintot az új címekért, de a régebbiek is 10 ezer forint környékén járnak. Kész rablás.

Érdemes lehet körbenézni a neten, mivel van, hogy valaki kijátssza vagy megunja az adott játékot, ilyenkor sokan nem tartogatják, mert egyszerűen nincs rá szükségük, így inkább eladják.

Vegyük például a nemrég megjelent Star Wars Jedi: The Fallen Order Xbox One kiadását. Ha megnézzük, az új ára a boltokban 20 ezer forint körül van.

Ellenben egy gyors keresés után a Facebook Marketplacen vagy más online hirdetőfelületen láthatjuk, hogy a használt darabokat jóval a bolti ár alatt árulják, sokszor az új ára feléért.

 

Ha valaki nem ragaszkodik magához a lemezhez és megfelel neki digitális formában, akkor a teljes játékot tartalmazó letöltőkódot megkapja már 6 ezer forintért.

Egyébként ha régebbi konzolokról van szó (például PlayStation 1-2, Xbox Classic, Nintendo 64 stb.), akkor nagyon nincs is más lehetőségünk, hiszen ezekre boltban új játékot nem kapunk már. Bontatlanokat ki lehet fogni a neten, de horror árakon, hiszen gyűjtemények részét képezik többnyire, szóval ezt engedjük el.
 

PlayStation 1-2-3, Xbox Classic vagy 360 játékokat már 500-tól ezer - kétezer forintért lehet venni címtől függően, használtan.

Érdemes az eladótól képeket kérni, megnézni a lemez állapotát. Sokukon még karc sincsen, rengeteg jó vételt lehet kifogni a neten.
Amivel vigyázni kell, az a lemez állapota és a posta. Személyes átvétel esetén érdemes meggyőződni az állapotról, amikor találkozunk az eladóval, hisz nem vagyunk kötelesek megvenni a játékot. Ha karcos, akkor nyugodtan hagyjuk ott. Másik opció, hogy elvisszük políroztatni a lemezt, amivel a kisebb karcokat le lehet róla pucolni, és egy tökéletes állapotban lévő játékkal gazdagodhatunk.
Abban az esetben, ha a távolság miatt az egyetlen lehetőség a postázás, vásárlás esetén érdemes lehet olyan eladót választani, aki bizonyítottan megbízható, így kisebb az átverés kockázata, viszont mindig érdemes résen lenni.

Kinek éri ez meg?


Igazából mindenkinek.
Neked, mert a bolti ár töredékéért lehet a tiéd egy olyan játék, amit szeretnél. 
Ha nem játszol multiplayert, akkor még inkább ajánlom, ilyenkor kijátszottad a játékot és tovább is tudod adni, ergo így "ingyen is kijátszhatod". Megéri persze az eladónak is, mivel a megunt játékáért pénzt kap, ahelyett, hogy a polcán porosodna.

Nekem, mint ex-konzolos többnyire pozitív tapasztalataim vannak a témával, ajánlom mindenkinek! 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.