Vujity Tvrtko meseszobát ajándékoz a Markusovszky Kórháznak

ugytudjuk.hu 2019-02-27 20:00:00
A műsorvezető jótékonysági játékát Vas megye nyerte.
VAS MEGYE: 3.645.200 forintnyi a FŐNYEREMÉNY, ami hozzátok érkezett, illetve érkezik, Facebook-oldalam lokálpatrióta és jótékonysági játéka után. GRATULÁLOK!

- kezdi hosszúra nyúlt Facebook posztját Vujity Tvrtko.

Vujity Tvrtko

VAS MEGYE: 3.645.200 forintnyi a FŐNYEREMÉNY, ami hozzátok érkezett, illetve érkezik, Facebook-oldalam lokálpatrióta és jótékonysági játéka után. GRATULÁLOK! Íme a rövid beszámoló, kezdem a...


A műsorvezető 2018 decemberében találta ki, hogy leteszteli hányan és honnan követik a közösségi oldalán. Így született meg a játék, ahol a magyarországi megyék és a főváros valamint a határon túli területek játszhattak. A kapott hozzászólások számát Tvrtko mindig arányosította az adott régió lakosságszámával, így jött ki a végeredmény.

A játék elején Zala vezetett, aztán Vas megye vette át a vezetést és végül nyert is 4.118 ponttal.

Hatalmas fölénnyel nyert Vas megye Vujity Tvrtko játékán

Fehér Buda Tvrtko jótékonysági estet fog szervezni a megye rászoruló gyermekeinek. Vujity Tvrtko nemrég elindíotta a lokálpatrióta játékát a Facebookon. A játék annyiból állt, hogy minden megye táblájával lefotózkodott, a megye lakói pedig leírhatták a kép alá kommentben, hogy melyik településen laknak. Tvrtko a lakosok számát is számításba vette, így jöttek ki a pontok.


"Úgy hirdettem meg a versengést, hogy a győztes megye kap tőlem egy olyan előadást, amelynek minden költségét én állom, illetve teljes bevétele a megyében élő, rászoruló gyermekeket illeti. Ebből lett két előadás, ugyanis az elsőre 32 perc alatt fogyott el a félezer jegy."  - folytatta a műsorvezető, aki azt is vállalta, hogy a teljes jegybevétel értékét megduplázza.

Olyan helyet keresett a főnyereménynek, ahol minden, az adott megyében élő gyermek hozzájuthat az ajándékhoz. Így végül a választása a szombathelyi Markusovszky Kórház gyermekosztályára esett. A kórház egy meseszobát kap - könyvtárral, mesefilmekkel, játékokkal, amelyek némileg megkönnyíthetik a beteg kisgyermekek kórházban töltött mindennapjait.

A meseszobát Ágika-szobának hívják majd, a miértről Tvrtko ezt írja: "Farkas Ágika 2003 decemberében, 12 évesen halt meg, gyógyíthatatlan betegségben. Tanítottam és taníttattam, hiszen a barátom volt. Utolsó perceiben fogtam a kezét, s a kis Somogy megyei falu temetőjében eltemettem". Ezért születtek meg a teljes Ágika-könyvtárak, amelyből jutott a pécsi klinikára, a miskolci kórházba és a határon túlra is.

Tvrtko megkereste telefonon Dr. Káldy Zoltán orvos-igazgatót, aki nagy örömmel vette tájékoztatást. Mivel a főnyeremény fizikai valójában Szombathelyre kerül, egy vidéki város, Celldömölk lett az előadások helyszíne. Dupla telt házzal futott a Túl minden határon-est, csaknem ezer emberrel, polgármesterrel, kórházigazgatóval, gyermekosztály-vezetővel.

És jöjjenek a számok: a pontos jegybevétel 1.587.600 forint, ennek az értéknek a duplája kerül a kórházhoz, vagyis pontosan 3.175.200Ft). Ehhez jön még a celldömölki civil egyesület 200.000 forintos felajánlása, a helyi Löli kávézó 103.000 forintos adománya, illetve Tvrtko helyi barátainak 167.000 forintnyi segítsége.

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.