Fotó: mlsz.hu

Menő új mezeket kapott a magyar labdarúgó-válogatott

Vágvölgyi Bálint
2019. november 11. hétfő, 16:41
Ha kijutnak a fiúk, ezekben a szerelésekben játszhatnak a részben hazai rendezésű, jövő évi Eb-n.

Az adidas és az MLSZ bemutatta a magyar labdarúgó válogatott új mezét. Budapest szervezőként csatlakozott a 2020-as Európa-bajnoksághoz, így az új szerelés egyes részleteihez a városból merítettek inspirációt az adidas tervezői - írja a szövetség honlapja.

 

A mezek a 2020-as Európa-bajnokságra készültek. A tervezésnél a fő koncepció a művészet és a labdarúgás ötvözése volt, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a mezek egyes grafikai elemeihez a rajongók és a játékosok közös szenvedélyeiből és érzelmeiből merítettek inspirációt a tervezők.

 

 

„Egyedülálló kihívás volt egy olyan mezsorozat kidolgozása, amely sikeresen közvetíti a futball nyers érzelmeit és azok egyesítő erejét. A kreatív folyamat kezdetén kézi rajzokra összpontosítva dolgoztunk, ami lehetővé tette számunkra, emberi és érzelmi szempontból kifejezőbb legyen, amit létrehozunk. Elégedettek vagyunk a végeredménnyel, mert úgy gondoljuk, hogy a művészet és a futball világának egyesítése sikeres volt” – mondta el Juergen Rank, az adidas vezető tervezője.

 

A magyar válogatott meze most először került egy kategóriába többek közt a belga, spanyol és a német csapatéval - vagyis nem egy sablon alapján készült, hanem minden elemét egyedileg tervezeték és más adidas mezekre nem adaptálható.

 

Színeiben a nemzeti lobogó köszön vissza, míg mintázatát, annak áramló hatásait a Duna ihlette. A Budapest utalás annak köszönhető, hogy a város szervezőként vesz részt a 2020-as Európa-bajnokságon.

 

A nyak hátoldalán egy „Magyarország” felirat olvasható. A mez anyaga 100%-ban újrahasznosított poliészter, míg gyártási technológiája biztosítja a hő- és légáteresztést.

 

 

Az új szerelés november 15-én, az új Puskás Aréna nyitómeccsén, a Magyarország–Uruguay mérkőzésen lesz először látható.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás