Hagyományosan minden évben a Savaria Karnevált megelőző hetekben megválasztják a karnevál borát, illetve a karnevál tortáját is. A borokról már korábban döntött a zsűri, így tudjuk, hogy idén egy 2017-es Cabernet Franc lett az idei Savaria Karnevál bora.
Csütörtök délután aztán összemérték az idei tortaverseny pályaműveit is. Kilenc tortát neveztek, mindet Vas megyei cukrászdából.
A szakmai zsűriben helyet foglalt az idei ország tortája, a "Boldogasszony csipkéje" megalkotója, Tóth Norbert mestercukrász is, valamint a harmadik helyezett Ipacs Balázs cukrászmester, valamint Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének ügyvezetője is.
Második helyezett lett a "Cézár Koronája" (Pál Kudit, Karamell Cukrászda), harmadik pedig a "Római Frissítő" (Banga László Balázs, Kerekes Cukrászda, Bozsok).