Megújult a Gyöngyöshermán-Szentkirály SE sportpályája Szombathelyen

Nagy Donát 2020-10-10 10:30:00
A vasi sportegyesület összesen 45 millió forintot kapott. Kimaxolták.

Még tavaly írtunk arról, hogy év végén itt-ott átcsoportosított a költségvetésben megmaradt összegeket a kormány. A Magyar Közlönyben megjelent határozatban rengeteg szervezet és egyesület kapott támogatást, köztük a Gyöngyöshermán-Szentkirály SE is.

Az egyesület már korábban is jelezte, jól jönne számukra a támogatás, de az MLSZ TAO-ra vonatkozó elektronikus kérelmi rendszere szerint a klub igénylését már többször, többek közt 2018-ban és 2019-ben is elutasították.

Idén viszont ők is kaptak pénzt, 45 millió forintot. A támogatásól pedig úgy tűnik, valóban kihozták a maximumot.

Bár a felújítások még nincsenek teljesen készen, mi bekéredzkedtünk a sportpályára, ahol Takács Piroska, az egyesület elnöke és Kopfer Adrienn vezetőségi tag vitt minket körbe.

Mire elég 45 millió forint?

Először is rendbe tették a nagy pálya élőfüves talaját, ami egyébként a vakondok rendszeres látogatása miatt egy folyamatos kihívás. Belement 250 kg fűmag, de a kapuk előtt kikopott területet már csak gyepszőnyeggel lehetett menteni. A pályát egyébként hengerezik is, valamint már egy automata, 24 fejes önözőberendezéssel locsolják, amihez két kutat is fúrtak.

A kapukat felújították, de új a hálójuk, a kispadokból viszont vadi újakat vettek, a csapat színeiben, sárgában és feketében. A régi korlát sem maradhatott, annak egyébként alja sem volt, így a labda gyakran kigurult a pályáról. Most már modern a kerítés, kialakításánál pedig arra is figyeltek, hogy a mentőautó beférjen az ajtaján.

20 tonna kavicsot vettek a parkolóhoz, de egy mobilgarázs szintén belefért az összegbe, amibe a fűnyírótraktort és kellékeit tudják ezentúl tárolni. Az öltöző előtti területet térkövezték, sőt, egy féltetőt is építettek a büfé előtti részre.

A villanyszámla összegét innentől megúszhatják, ugyanis a tetőre 35 napelemet szereltettek. Szerencsére a tető meglepően jó állapotban volt, ahhoz nem kellett hozzányúlni, elbírja a berendezéseket.

A korábban vasból készült külső ajtókat lecserélték modern nyílászárókra, az épület hűtését és fűtését pedig 6 db légkondicionálóval oldják meg. A gázra való rácsatlakozás nem volt ésszerűen kivitelezhető, ez tűnik a racionális megoldásnak az egyesület vezetői szerint.

Belül az öltözőket, zuhanyzókat teljesen felújították, kifestettek, néhol a padlóburkolatot is kicserélték. Nem kis munka volt a villany- és vízhálózat cseréje, bojlereket is vásároltak, de bútorokra is futotta a pénzből: a helyiségekben ugyanis új öltözőpadok várják a sportolókat.

A felújításnak még áprilisban álltak neki, és december 31-re kell készen lenniük. Ez egyébként tartható időpont, ugyanis már csak apróbb munkák vannak hátra. Szekrényből kiesett csontvázak szerencsére nem kerültek elő.

Hogy mire lenne még szükségük? Az egyesület vezetői szerint ha nagyon belegondolnak, akkor ha osztályt szeretnének váltani, a külön öltözőkön kívül egy hazai-vendég szektort elválasztó kerítést is fel kéne állítaniuk az épület elé, illetve a kispálya sem mai darab már. De egyelőre örülnek a felújításnak, mert az elmúlt hónapokban máshol kellett edzeni a sportolóknak. A korábbi 8 meccsüket sem játszhatták otthon, a most vasárnapi lesz az első, amikor már az új pályájukon focizhatnak.

Szólj hozzá!

Megnyílt a 7. Nemzetközi Textiművészeti Triennále a Szombathelyi Képtárban

Tizenhét országból érkeztek alkotások a kiállításra.

Gasper Okorn: Mindig többet és nagyobbat akartam

A Falco távozó vezetőedzője levelet írt a szurkolóknak.

Szombattól vizet oszt a GYSEV

Sopronban és Szombathelyen is készülnek a hőségre.

Petíció indult a magyar pedofiltörvény ellen: szivárványszínbe borulhat a müncheni aréna

Sokan így várnák a magyar fociválogatottat a jövő heti mérkőzésre.

Nem a kis halra mentek: a győri és a vasi zsaruk közösen csaptak le egy droghálózat vezetőire

Több mint száz bontatlan csomagolású és használt mobiltelefon-készüléket, valamint SIM-kártyát is lefoglaltak, de egy plüssmaci is kapott 15 perc hírnevet a bűnjelfotózás során.

Eriksen első szavai a szívrohama után: b*ssza meg!

Még az orvosokat is meglepte a focista hirtelen káromkodása.

Két és fél éves kortól kezdődhetnek a legkorábbi gyermekkori emlékek

21 évet felölelő tanulmányt készítettek a tudósok.

Budapestre kerülhet az Eb döntője és elődöntői

Ha az angolok nem enyhítenek a korlátozásokon, nem a Wembley-ben rendezik a helyosztókat.

Ismét banki alkalmazottnak adják ki magukat csaló adathalászok

Telefonon vagy e-mail próbálnak meg rávenni arra, hogy add meg a bankkártyád adatait.

van még itt cikk a témában: