Megújult a Gyöngyöshermán-Szentkirály SE sportpályája Szombathelyen

Nagy Donát 2020-10-10 10:30:00
A vasi sportegyesület összesen 45 millió forintot kapott. Kimaxolták.

Még tavaly írtunk arról, hogy év végén itt-ott átcsoportosított a költségvetésben megmaradt összegeket a kormány. A Magyar Közlönyben megjelent határozatban rengeteg szervezet és egyesület kapott támogatást, köztük a Gyöngyöshermán-Szentkirály SE is.

Az egyesület már korábban is jelezte, jól jönne számukra a támogatás, de az MLSZ TAO-ra vonatkozó elektronikus kérelmi rendszere szerint a klub igénylését már többször, többek közt 2018-ban és 2019-ben is elutasították.

Idén viszont ők is kaptak pénzt, 45 millió forintot. A támogatásól pedig úgy tűnik, valóban kihozták a maximumot.

Bár a felújítások még nincsenek teljesen készen, mi bekéredzkedtünk a sportpályára, ahol Takács Piroska, az egyesület elnöke és Kopfer Adrienn vezetőségi tag vitt minket körbe.

Mire elég 45 millió forint?

Először is rendbe tették a nagy pálya élőfüves talaját, ami egyébként a vakondok rendszeres látogatása miatt egy folyamatos kihívás. Belement 250 kg fűmag, de a kapuk előtt kikopott területet már csak gyepszőnyeggel lehetett menteni. A pályát egyébként hengerezik is, valamint már egy automata, 24 fejes önözőberendezéssel locsolják, amihez két kutat is fúrtak.

A kapukat felújították, de új a hálójuk, a kispadokból viszont vadi újakat vettek, a csapat színeiben, sárgában és feketében. A régi korlát sem maradhatott, annak egyébként alja sem volt, így a labda gyakran kigurult a pályáról. Most már modern a kerítés, kialakításánál pedig arra is figyeltek, hogy a mentőautó beférjen az ajtaján.

20 tonna kavicsot vettek a parkolóhoz, de egy mobilgarázs szintén belefért az összegbe, amibe a fűnyírótraktort és kellékeit tudják ezentúl tárolni. Az öltöző előtti területet térkövezték, sőt, egy féltetőt is építettek a büfé előtti részre.

A villanyszámla összegét innentől megúszhatják, ugyanis a tetőre 35 napelemet szereltettek. Szerencsére a tető meglepően jó állapotban volt, ahhoz nem kellett hozzányúlni, elbírja a berendezéseket.

A korábban vasból készült külső ajtókat lecserélték modern nyílászárókra, az épület hűtését és fűtését pedig 6 db légkondicionálóval oldják meg. A gázra való rácsatlakozás nem volt ésszerűen kivitelezhető, ez tűnik a racionális megoldásnak az egyesület vezetői szerint.

Belül az öltözőket, zuhanyzókat teljesen felújították, kifestettek, néhol a padlóburkolatot is kicserélték. Nem kis munka volt a villany- és vízhálózat cseréje, bojlereket is vásároltak, de bútorokra is futotta a pénzből: a helyiségekben ugyanis új öltözőpadok várják a sportolókat.

A felújításnak még áprilisban álltak neki, és december 31-re kell készen lenniük. Ez egyébként tartható időpont, ugyanis már csak apróbb munkák vannak hátra. Szekrényből kiesett csontvázak szerencsére nem kerültek elő.

Hogy mire lenne még szükségük? Az egyesület vezetői szerint ha nagyon belegondolnak, akkor ha osztályt szeretnének váltani, a külön öltözőkön kívül egy hazai-vendég szektort elválasztó kerítést is fel kéne állítaniuk az épület elé, illetve a kispálya sem mai darab már. De egyelőre örülnek a felújításnak, mert az elmúlt hónapokban máshol kellett edzeni a sportolóknak. A korábbi 8 meccsüket sem játszhatták otthon, a most vasárnapi lesz az első, amikor már az új pályájukon focizhatnak.

Szólj hozzá!

Az ingázóktól is kérik majd a tesztet a szlovák határon

Romlik a járványügyi helyzet északi szomszédunknál.

Hamilton új pályarekorddal szerezte meg a pole-t Bahrainben

Mögötte a szokásos sorrend, Bottas majd Verstappen, a Ferrarik a TOP10-ben sincsenek.

Egy 230 fős soproni idősotthonban 154-en már koronavírusosak

Tavasszal az ellenzéki vezetésű Budapesten szétcincálták az idősotthon fenntartóját, de amint fideszes településről van szó, maximális a titoktartás.

Kásler Miklós szerint a magyar egészségügy nélküle is bírni fogja a nyomást

Nemrég elvették tőle a kórházak irányítását, de ebből csak erőt merített.

Győr kapta a Békéscsaba elleni kézilabda meccs pontjait

Pozitív koronavírusteszt miatt nem tartották meg a mérkőzést.

A Győr Sharks taszította le Divízió I-es trónjáról a Crusherst

A Cápák veretlenül húzták be a bajnokságot.

A zalaegerszegi kórház szerint senki sincs veszélyben a bajos lélegeztetőgépek miatt

Hatszor annyi gépük van, mint amennyit jelenleg használnak, leállás esetén kicserélik az eszközt.

Már csütörtökön pályára lép a Falco

Zalaegerszegre utazik a szombathelyi csapat.

Semjén Zsolt még több reklámot szeretne a tévébe

Orbán Viktor miniszterelnök-helyettese 50 százalékkal kitolná a reklámsávot.

Szlovéniában pozitív, itthon ismét negatív lett a magyar kosarasok koronavírus-tesztje

Az elmúlt napokban Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együtteséből öt játékos - Tóth Norbert, Pongó Máté, Ferencz Csaba, Benke Szilárd és Váradi Benedek -, továbbá egy stábtag adott pozitív tesztet Ljubljanában.

Nem is olyan nehéz 170 milliárd forintot elkölteni egy éjszaka alatt

A kormánynak sikerült is. A Magyar Közlönyben megjelent határozat értelmében a kormány kiürítette a Gazdaságvédelmi Alapot, de a Központi Maradványelszámolási Alapból és a Járvány Elleni Védekezés Központi Tartalékából is költöttek.

Szét fogunk fagyni

Ideje bekészíteni a dupla takarót estére.

Ilyenek az advent fényei Győrben - képgaléria

Érdemes megnézni ezeket a fotókat!

Kollégiumban keletkezett tűzhöz riasztották a tűzoltókat Sopronban

A Baross úti épület alagsorában tapasztaltak füstképződést a lakók.

Az orosz vakcináról és Sorosról beszélt Kásler Miklós

A miniszter szerint elegendő a szakemberek létszáma járványfronton.

A Cápák Nyúlon fogadják a Zúzókat

Győr vagy Szombathely? Szombaton kiderül, ki nyeri a Divízió I-es amerikaifoci-bajnokságot.

van még itt cikk a témában:

A Cápák Nyúlon fogadják a Zúzókat

Győr vagy Szombathely? Szombaton kiderül, ki nyeri a Divízió I-es amerikaifoci-bajnokságot.