Megújult a Gyöngyöshermán-Szentkirály SE sportpályája Szombathelyen

Nagy Donát 2020-10-10 10:30:00
A vasi sportegyesület összesen 45 millió forintot kapott. Kimaxolták.

Még tavaly írtunk arról, hogy év végén itt-ott átcsoportosított a költségvetésben megmaradt összegeket a kormány. A Magyar Közlönyben megjelent határozatban rengeteg szervezet és egyesület kapott támogatást, köztük a Gyöngyöshermán-Szentkirály SE is.

Az egyesület már korábban is jelezte, jól jönne számukra a támogatás, de az MLSZ TAO-ra vonatkozó elektronikus kérelmi rendszere szerint a klub igénylését már többször, többek közt 2018-ban és 2019-ben is elutasították.

Idén viszont ők is kaptak pénzt, 45 millió forintot. A támogatásól pedig úgy tűnik, valóban kihozták a maximumot.

Bár a felújítások még nincsenek teljesen készen, mi bekéredzkedtünk a sportpályára, ahol Takács Piroska, az egyesület elnöke és Kopfer Adrienn vezetőségi tag vitt minket körbe.

Mire elég 45 millió forint?

Először is rendbe tették a nagy pálya élőfüves talaját, ami egyébként a vakondok rendszeres látogatása miatt egy folyamatos kihívás. Belement 250 kg fűmag, de a kapuk előtt kikopott területet már csak gyepszőnyeggel lehetett menteni. A pályát egyébként hengerezik is, valamint már egy automata, 24 fejes önözőberendezéssel locsolják, amihez két kutat is fúrtak.

A kapukat felújították, de új a hálójuk, a kispadokból viszont vadi újakat vettek, a csapat színeiben, sárgában és feketében. A régi korlát sem maradhatott, annak egyébként alja sem volt, így a labda gyakran kigurult a pályáról. Most már modern a kerítés, kialakításánál pedig arra is figyeltek, hogy a mentőautó beférjen az ajtaján.

20 tonna kavicsot vettek a parkolóhoz, de egy mobilgarázs szintén belefért az összegbe, amibe a fűnyírótraktort és kellékeit tudják ezentúl tárolni. Az öltöző előtti területet térkövezték, sőt, egy féltetőt is építettek a büfé előtti részre.

A villanyszámla összegét innentől megúszhatják, ugyanis a tetőre 35 napelemet szereltettek. Szerencsére a tető meglepően jó állapotban volt, ahhoz nem kellett hozzányúlni, elbírja a berendezéseket.

A korábban vasból készült külső ajtókat lecserélték modern nyílászárókra, az épület hűtését és fűtését pedig 6 db légkondicionálóval oldják meg. A gázra való rácsatlakozás nem volt ésszerűen kivitelezhető, ez tűnik a racionális megoldásnak az egyesület vezetői szerint.

Belül az öltözőket, zuhanyzókat teljesen felújították, kifestettek, néhol a padlóburkolatot is kicserélték. Nem kis munka volt a villany- és vízhálózat cseréje, bojlereket is vásároltak, de bútorokra is futotta a pénzből: a helyiségekben ugyanis új öltözőpadok várják a sportolókat.

A felújításnak még áprilisban álltak neki, és december 31-re kell készen lenniük. Ez egyébként tartható időpont, ugyanis már csak apróbb munkák vannak hátra. Szekrényből kiesett csontvázak szerencsére nem kerültek elő.

Hogy mire lenne még szükségük? Az egyesület vezetői szerint ha nagyon belegondolnak, akkor ha osztályt szeretnének váltani, a külön öltözőkön kívül egy hazai-vendég szektort elválasztó kerítést is fel kéne állítaniuk az épület elé, illetve a kispálya sem mai darab már. De egyelőre örülnek a felújításnak, mert az elmúlt hónapokban máshol kellett edzeni a sportolóknak. A korábbi 8 meccsüket sem játszhatták otthon, a most vasárnapi lesz az első, amikor már az új pályájukon focizhatnak.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.