Megtaláltak egy francia tengeralattjárót, ami 1968-ban tűnt el 52 emberrel a fedélzetén

Vágvölgyi Bálint
2019. július 22. hétfő, 19:29
Toulon partjai közelében veszett nyoma.

Egy kutatócsapat megtalálta az 1968-ban eltűnt Minerve tengeralattjárót - jelentette be a francia védelmi miniszter hétfőn a Twitteren. A Minerve fedélzetén 52-en dolgoztak, amikor 1968 januárjában a dél-franciaországi Toulon partjai közelében nyoma veszett. A korábbi keresési kísérletek nem jártak sikerrel - írta a BBC hírportálja.

 

Florence Parly védelmi miniszter márciusban jelentette be, hogy a gyászoló családok kérésére ismét kutatni kezdenek a Minerve után.

 

"Most találtuk meg a Minerve-t. Siker ez, megkönnyebbülés és technológiai bravúr. A családokra gondolok, akik nagyon régóta várnak erre a pillanatra" - írta a Twitteren.

 

Az új kutatócsapat ismét elemezte az eltűnésről szóló információkat, köztük az árapály adatait is. A felfedezést az Ocean Infinity amerikai magáncég hajója tette - mondta el egy francia tengerésztiszt az AFP francia hírügynökségnek.

 

A tengeralattjárót Toulontól 45 kilométerre, 2370 méteres mélységben találták meg. Sosem derült ki, hogy mi okozta a balesetet, amelyben a Minerva elsüllyedt. Az 1960-as években számos katonai tengeralattjáróval történt halálos katasztrófa világszerte.

 

(via MTI)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás