Fotók: Vágvölgyi Bálint

Megállíthatatlan a Falco

ugytudjuk.hu
2019. június 1. szombat, 19:52

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Szolnoki Olaj KK 78–65 (18–15, 29–15, 16–20, 14–15)
Elődöntő, 1. mérkőzés
Szombathely, Aréna Savaria, 2850 néző 
V.: Kapitány G., Győrffy P. A., Frányó P. (dr. Páli K.)

Falco: Govens 13, Curry 5/3, Váradi 14/3, Bruinsma 8, Reddic 10. Csere: Perl 16/3, Balmazovics 7/3, Tóth N. 5, Bíró -, Hódi -.

Szolnok: Airington 7, Rudner 6/3, Vojvoda 16/9, N. Milosevic 13, Tóth Á. 9. Csere: Malesevics 10/3, Taiwo 4, Frank -.

 

Andric sérülése nem jött helyre, nem utazott el Szombathelyre, így három légióssal állt fel a bajnok az első elődöntőn.

 

 

Körülbelül harminc vendég szurkoló érkezett, remek volt a hangulat. Tóth szerezte az első kosarat, Airington egy büntetőt tett rá, a Falco az első három percben mindent kihagyott, Váradi is csak a második büntetőjét értékesítette. A Szolnok is sokat hibázott, a negyed derekán még csak 6-6 volt az állás, amikor Milosevic kapott sportszerűtlen faultot. A vendégek videóbírót kértek, de az ítélet nem változott. Pattanásig feszültek az idegek, Rudner is sportszerűtlent kapott, lerántotta Reddicet a palánk alatt. Vojvodának ezúttal nem volt jó napja, minden mezőnykísérlete mellé ment, tőle szokatlan módon még büntetőt is hibázott, ez nyilván frusztrálta is a klasszist, hiszen a hetedik percben már három faultnál járt. Hat volt a legnagyobb különbség, 18-15.

 

Perl rákapcsolt, tíz pontot szórt zsinórban, ezzel el is húzott a Falco, csak egy Milosevic kosárra futotta a címvédőtől, a tizenharmadik percben, 29-17-nél Alekszics kérte ki a meccs első idejét. Vojvoda a tizenötödik percben szerezte meg első mezőnykosarát, Frank pedig a harmadik szolnoki sportszerűtlen faultot követte el. Az olló egyre nagyobbra nyílt, a szolnoki szurkolók kínjukban elkezdték szidni a vasiakat. Airington tarolta le ziccer közben Váradit, ez is sportszerűtlen volt – jogosan. A húszat súrolta a differencia, 48-30-as állással fordultak a csapatok.

 

 

Szép lassan csordogált a harmadik negyed. Hiába volt tartalékos az Olaj, bajnokhoz méltóan küzdött, a tetemes hátrány ellenére sem adta fel. Sőt, Govensék elkezdtek könnyelműsködni, a tizennyolcadik percben visszajött tízre a vendég csapat, 54-44-nél azonnal időt kért Okorn. Reddic, Váradiés Curry, illetve Vojvoda és Taiwo is négy faultnál járt, sőt utóbbi ki is szállt. 64-50-ről indult a záró játékrész.

 

 

Govens köszönt be egy gyorsindítás után, egy darabig még izgalmas volt, de aztán a harminckettedik percben Balmazovics zsákolásával végérvényesen eldőlt, 70-50-nél Alekszics újra felmutatta a T-betűt. A végén még próbált kozmetikázni az eredményen az Olaj, de az egyenlítésre már nem volt esélye. Megérdemelten nyert a Falco, tizenhatból tizenötször, és 1-0-ra vezet a párharcban.

 

 

(BB1)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás