Megalakult az új szombathelyi közgyűlés

BZ 2019-10-23 19:53:00
Beiktatták hivatalába Nemény Andrást és az új szombathelyi képviselőket.

A Kanizsai Dorottya Gimnázium kórusával és a Himnusszal kezdődött az október 23-i ünnepi közgyűlés, ami egyben az új szombathelyi közgyűlés alakuló ülése is volt.

Dr. Nemény András nyitotta meg az ülést, majd átadta a szót dr. Popgyákunik Péternek, a helyi választási bizottság vezetőjének, hogy ismertesse az önkormányzati választás eredményét. Részletesen ismertette a számokat, amikről már mi is beszámoltunk, valamint arról is szólt, hogy Balázsy Péter lemondott a képviselőségről.

Ezt követően átadta a megbízóleveleket, először Nemény András polgármesternek, majd sorban a képviselőknek: Ágh Ernőnek, Bokányi Adriennek, dr. Czeglédy Csabának, dr. Horváth Attilának, Horváth Gábornak, Horváth Somának, Illés Károlynak, dr. Kecskés Lászlónak, Kelemen Krisztiánnak, Kopcsándi Józsefnek, dr. László Győzőnek, dr. Melega Miklósnak, Molnár Miklósnak, Németh Ákosnak, Putz Attilának, Sátory Károlynak, Szuhai Viktornak, dr. Takátsné dr. Tenki Máriának, valamint Tóth Kálmánnak. (Lendvai Ferenc hétfőn veheti át megbízólevelét.)

Az ülés a képviselői eskütétellel folytatódott, amelyet dr. Nemény András polgármester olvasott elő, majd a képviselők aláírással is megerősítették esküjüket.

A képviselőket követően az alakuló ülés Nemény András polgármesteri eskütételével ért véget. Az eskü szövegét a legfiatalabb képviselő, Horváth Soma olvasta fel.

Az alakuló ülés után az 1956-os eseményekre emlékezve ünnepi műsort adtak Kiss Márton zongoraművész, Balogh János színművész, Jámbor Nándor színművész, Nagy-Bakonyi Boglárka színművész, Holdosi Attila zenész és a Kanizsai Dorottya Gimnázium kórusának közreműködésével.

Ezután dr. Nemény András polgármester mondta el ünnepi beszédét. Visszaemlékezett a 29 évvel ezelőtti eseményekre, majd név szerint felidézte szombathelyi polgármester elődeit és azok eredményeit. Szombathely újkori történetének ötödik polgármesterként szólt az ünneplőkhöz. Nagyon jó tanáraiként emlékezett elődeire.

Megköszönte a választók bizalmát, emlékeztetve, hogy rekordmagas szavazatszámmal választották meg, ami komoly legitimációt, de óriási felelősséget is jelent:

"Legitimációt, hogy véghez vigyem azt a programot, amit meghirdettem és felelősséget, hogy minden szombathelyi polgármestere legyek." - mondta, majd ellenfeleiről is szót ejtett. Tudja, hogy mit éreznek most a vesztes oldalon, de úgy gondolja, nincsenek győztesek és vesztesek, csak Szombathelyt szerető és azért mindent megtenni akaró képviselők.

"Itt és most megígérem, hogy nem fogok megkülönböztetni sem a képviselők, sem az általuk képviselt körzetek között." - mondta, majd beszédje végén az ünneplőkhöz szólt.

Közös városvezetésre, és közös önkormányzásra hívta a szombathelyieket:

"Hiszek abban, ha együtt vezetjük a várost, akkor együtt is vigyázunk rá!"

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.