Megalakult az új szombathelyi közgyűlés

BZ 2019-10-23 19:53:00
Beiktatták hivatalába Nemény Andrást és az új szombathelyi képviselőket.

A Kanizsai Dorottya Gimnázium kórusával és a Himnusszal kezdődött az október 23-i ünnepi közgyűlés, ami egyben az új szombathelyi közgyűlés alakuló ülése is volt.

Dr. Nemény András nyitotta meg az ülést, majd átadta a szót dr. Popgyákunik Péternek, a helyi választási bizottság vezetőjének, hogy ismertesse az önkormányzati választás eredményét. Részletesen ismertette a számokat, amikről már mi is beszámoltunk, valamint arról is szólt, hogy Balázsy Péter lemondott a képviselőségről.

Ezt követően átadta a megbízóleveleket, először Nemény András polgármesternek, majd sorban a képviselőknek: Ágh Ernőnek, Bokányi Adriennek, dr. Czeglédy Csabának, dr. Horváth Attilának, Horváth Gábornak, Horváth Somának, Illés Károlynak, dr. Kecskés Lászlónak, Kelemen Krisztiánnak, Kopcsándi Józsefnek, dr. László Győzőnek, dr. Melega Miklósnak, Molnár Miklósnak, Németh Ákosnak, Putz Attilának, Sátory Károlynak, Szuhai Viktornak, dr. Takátsné dr. Tenki Máriának, valamint Tóth Kálmánnak. (Lendvai Ferenc hétfőn veheti át megbízólevelét.)

Az ülés a képviselői eskütétellel folytatódott, amelyet dr. Nemény András polgármester olvasott elő, majd a képviselők aláírással is megerősítették esküjüket.

A képviselőket követően az alakuló ülés Nemény András polgármesteri eskütételével ért véget. Az eskü szövegét a legfiatalabb képviselő, Horváth Soma olvasta fel.

Az alakuló ülés után az 1956-os eseményekre emlékezve ünnepi műsort adtak Kiss Márton zongoraművész, Balogh János színművész, Jámbor Nándor színművész, Nagy-Bakonyi Boglárka színművész, Holdosi Attila zenész és a Kanizsai Dorottya Gimnázium kórusának közreműködésével.

Ezután dr. Nemény András polgármester mondta el ünnepi beszédét. Visszaemlékezett a 29 évvel ezelőtti eseményekre, majd név szerint felidézte szombathelyi polgármester elődeit és azok eredményeit. Szombathely újkori történetének ötödik polgármesterként szólt az ünneplőkhöz. Nagyon jó tanáraiként emlékezett elődeire.

Megköszönte a választók bizalmát, emlékeztetve, hogy rekordmagas szavazatszámmal választották meg, ami komoly legitimációt, de óriási felelősséget is jelent:

"Legitimációt, hogy véghez vigyem azt a programot, amit meghirdettem és felelősséget, hogy minden szombathelyi polgármestere legyek." - mondta, majd ellenfeleiről is szót ejtett. Tudja, hogy mit éreznek most a vesztes oldalon, de úgy gondolja, nincsenek győztesek és vesztesek, csak Szombathelyt szerető és azért mindent megtenni akaró képviselők.

"Itt és most megígérem, hogy nem fogok megkülönböztetni sem a képviselők, sem az általuk képviselt körzetek között." - mondta, majd beszédje végén az ünneplőkhöz szólt.

Közös városvezetésre, és közös önkormányzásra hívta a szombathelyieket:

"Hiszek abban, ha együtt vezetjük a várost, akkor együtt is vigyázunk rá!"

Szólj hozzá!

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.