Még meg sem jelent, de már készül a sorozat A szolgálólány meséjének folytatásából

Fehér Buda 2019-09-05 15:13:00
Nagyon bejött a Hulunak az eredeti sorozat.

The Testaments címmel jelenik meg a jövő héten Margaret Atwood új regénye, A szolgálólány meséjének folytatása, amelyből szintén tévésorozat készül majd.

Az MGM stúdió és a Hulu internetes tartalomszolgáltató szerdán jelentette be, hogy már tárgyalnak a tévés adaptáció feltételeiről - írta deadline.com.

A The Testaments szeptember 10-én jelenik meg. A regény A szolgálólány meséjét folyatja, de 15 évvel később. Atwood eredeti regényét 1985-ben adták ki, de az utóbbi években, a belőle forgatott tévésorozat miatt, amelynek főszerepét Elisabeth Moss alakította, ismét rendkívül népszerű lett.

A kanadai írónő regénye egy képzeletbeli világban játszódik: Amerikában a demokrácia helyét autoriter teokrácia veszi át, amelyben a nőket elnyomás és diszkrimináció sújtja. A regényből készült tévésorozatból eddig három évad készült, és egy negyediket is forgatnak. Az azonban egyelőre nem derült ki, hogy a The Testamentsből tervezett tévésorozat ezt a szériát folytatja-e, vagy egy különálló, új sorozatként indul el.

Bár a The Testaments még meg sem jelent, máris jelölték a rangos brit irodalmi Booker-díjra, és a napokban felkerült a díj döntőseinek rövid listájára is.

A BBC News értesülése szerint néhány szerencsés olvasó viszont már megkapta az előrendelt példányt, mivel az Amazon, amelytől megrendelték, véletlenül egy héttel korábban küldte ki a hivatalos megjelenésnél.

A könyv kiadója, a Penguin Random House arra utasította a könyvesboltokat, hogy szeptember 10-ig ne árulják a könyvet.

"Úgy érzem magam, mintha lottón nyertem volna!" - írta egy szerencsés olvasó a közösségi médián, miután megkapta a regényt.

A Guardian szerint mintegy 800 példányt küldhetett ki véletlenül az Amazon idő előtt. Az internetes áruház nem kommentálta  a történteket.

A Penguin Random House megerősítette, hogy Amerikában kis példányszámban néhány olvasó már megkapta a könyvet. A kiadó az olvasók további türelmét kérte. Mint írták, tisztában vannak vele, hogy néhányan már több mint 30 éve várnak a folytatásra, de mivel szeretnék biztosítani, hogy világszerte minden érdeklődő egyszerre juthasson hozzá, ezért a forgalmazás kezdetének dátuma továbbra is szeptember 10. marad.

A BBC szerint a The Testaments formailag és hangvételében is teljesen elüt A szolgálólány meséjétől. "Ebben az új regényben Atwood sokkal inkább egy élénk thriller létrehozására koncentrál, mint a rendszerszintű elnyomás perverzitásának feltárására" - idézik a Washington Post kritikusát.
 

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.