Matthias Zollner vezetőedző távozik az Egis Körmendtől

Vágvölgyi Bálint 2020-05-26 11:53:00
A német szakember kilépett a szerződéséből.

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy az elmúlt két szezonban Körmenden tevékenykedő Matthias Zollner kilép a szerződéséből – írja közleményében a vasi klub.

A szakemberrel további egy szezonra szóló szerződése volt a klubnak, de a vasiak hosszabb távon tervezek vele vele, ezért a következő három idényre érvényes megállapodásról folytattak vele tárgyalásokat, hogy az előző szezonban megkezdett, fiatalítási, utánpótlásnevelési koncepciót folytatva építse a jövő csapatát.

Matthias Zollner végül úgy döntött, hogy él a szerződésében foglalt kivásárlási lehetőséggel és máshol folytatja munkáját.

A német szakember így köszönt el Körmendtől:

„Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani Körmend városának és a kiváló szurkolóknak az elmúlt másfél évben eltöltött közös időért, amit nagyon élveztem! Amikor a városról beszélek, külön szeretném megköszönni a támogatást Körmend polgármesterének, akinek a munkája óriási támogatást jelent a körmendi kosárlabdázás számára! Enélkül nem érhette volna el a klub az elmúlt évek sikereit, eredményeit.

Köszönettel tartozom a játékosoknak, akikkel nagy öröm volt együtt dolgozni, és ugyanígy igaz ez a stábra, a klub munkatársaira, akiket nem szeretnék egyenként felsorolni, mert nem szeretnék véletlenül senkit sem kihagyni. De megemlíteném az edzői stáb tagjait és a masszőrünket, Rácz Renátát, aki szintén legalább olyan keményen dolgozott, mint a csapat. És persze mindenki másnak is nagyon köszönöm a közös munkát!

Azt hiszem, hogy sikeres másfél, de mondhatjuk, hogy két szezon áll mögöttünk, hiszen megnyertük az Alpok Adria Kupát, másodikak lettünk a bajnokságban úgy, hogy az elődöntőben Mario Delas nagyon szerencsétlen és súlyos sérülést szenvedett. Aztán a következő idényben megmutattuk, hogy nagyon erős csapatot sikerült építeni. Azt gondolom, hogy minimum az előző eredményt biztosan hozni tudtuk volna. Ugyanakkor az a véleményem, hogy a koronavírus okozta járvány a körmendi kosárlabdázás elmúlt éveinek talán egyik legnagyobb lehetőségét vette el arra, hogy a csapat újabb bajnoki címet szerezzen. Ehhez megvolt a megfelelő csapatunk és a szükséges hangulat az öltözőben és a csarnokban egyaránt. Szóval nagyon balszerencsésnek érzem, hogy így szakadt félbe a szezon.

Ahogy mondtam, nagyon élveztem a Körmenden töltött időt, az ott végzett munkát. Nagyon jól éreztem magam azon a tájon, Magyarország nyugati szélén. Igazán jó volt ott élni és keresem a lehetőséget arra, hogy majd visszatérjek meglátogatni a várost, a mérkőzéseket. És ki tudja: Talán a jövőben visszatérek, hogy újra együtt dolgozzunk a körmendi kosárlabdáért.

Számomra most csak az van hátra, hogy mindenkinek, a játékosoknak, a klub munkatársainak és a szurkolóknak minden jót, sok szerencsét kívánjak a következő szezonra! Remélem, hogy folytatódik mindaz, amit elkezdtünk és felépítettünk. Számomra mindig büszkeség és egyben cél is az, hogy ha elmegyek egy klubtól, akkor az legyen jó pozícióban és folytathassa a munkát. Az edzői stáb és a vezetők tovább építhetik a csapatot azokkal a fiatalokkal, akik az alapját jelenthetik a sikeres jövőnek. Ezért is érzem azt, hogy a klub jó helyzetben van. Mindent köszönök Körmend!”

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.