Matolcsy György (Kép: MTI)

Matolcsy fia annyi vissza nem térítendő közbeszerzést nyer, csoda, hogy nem fullad bele

VPP
2018. október 2. kedd, 20:13
Már megint hozzávágtak egy zsíros kis uniós támogatást a Matolcsy Ádámhoz tartozó céghez.

A Balaton Bútor Kft. most ugyanis nem kevesebb, mint tízmilliót kapott azért, hogy kiállíthasson külföldön - számolt be róla a 24.hu. A cégnek két éven belül ez már a negyedik(!!!)elnyert támogatása, ami pontosan azt jelenti, hogy míg a kormány Brüsszel és az EU ellen hergeli a népet, Matolcsyék ez idő alatt több, mint 600 millió Forintot zsebeltek be ádáz ellenségünktől, az uniótól, ami rekordnak számít.

 

Matolcsy Ádám még 2015-ben, hitelből vette meg a céget a Fotextől, mely Várszegi Ádámhoz volt köthető. Az ügymenet "tisztasága" miatt külön kiemelendő , hogy a hitelt a jegybankelnök unokatestvérének bankja adta a jegybankelnök fiának. Azóta láss csodát, a Balaton Bútor Kft.egymás után nyeri el az állami és uniós közbeszerzéseket, amivel ráadásul még dicsekednek is. Hogyan? Az egyik uniós pályázatnál külön kiemelik, hogy amióta lezajlott a tulajdonosváltás, azóta sorra kapják a támogatásokat. Ez pontosan így néz ki:

 

"A cég a korábbi tulajdonosi kör miatt nem részesülhetett semmilyen támogatásban, nagyvállalatnak számított, noha árbevétele és létszáma alapján megfelelt volna a feltételeknek. Az elmúlt évben megváltozott a tulajdonosi kör, megfelelünk a kkv-k feltételeinek, és reméljük, élni tudunk a támogatások adta lehetőségekkel minden téren, mert ezekből sosem részesülhettünk ez idáig, így különösen hátrányos helyzetben voltunk a piac többi szereplőjéhez képest."

 

A Balaton Bútor Kft. csak 2017-ben három pályázatot söpört be sikeresen: februárban gyakornoki programra, szeptemberben okosiroda programra, októberben pedig kapacitásbővítésre. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a kapott támogatást külföldi megjelenésekre kellett volna fordítani, ennek ellenére két budapesti kiállítást is beletuszkolnak a programba. 

 

Az egyik pesti kiállítással a Hoventán vesznek majd részt, ami kifejezetten érdekes, hisz egyrészt a szervező társaság már 2012-ben bedobta a törölközőt és megszűnt. Előtte, 2009-ben a Hungexpo Zrt. felvásárolta a márkanevet, majd rövidesen be is szüntette a rendezvényt, ami helyett a Sirha Budapest kiállítást intézik kétévente, ezen akarnak részt venni Matolcsyék. Igen ám, de mivel idén év elején volt a legutóbbi Sirha kiállítás, ezért a következő, amire el tudnak jutni, csak két év múlva esedékes, így viszont nem sikerül betartani a pályázati előírásokat.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás