Mától nem gyakorolhatja ügyvédi jogait Czeglédy Csaba

ugytudjuk.hu 2020-10-21 16:54:00
Nem sokkal azt követően, hogy Budai Gyula az egyik kormányzati portálon közölte, hogy "személyes véleménye szerint nem véletlen, hogy az illetékes Vas Megyei Ügyvédi Kamara nem látja indokoltnak a kamarai tagság felfüggesztését", a Vas Megyei Ügyvédi Kamara úgy döntött, hogy felfüggeszti Czeglédy Csaba ügyvédi tevékenységét.

"Most éppen – miután már annyi mindent elvettek tőlem – az ország fura urai a hivatásomat is el akarják venni tőlem, amihez gyáva módon asszisztálnak az ügyvédi kamara vezetői, élükön a hajlékony gerincű, Fidesz-kollaboráns Bánáti Jánossal. Lelkük rajta. Még az sem zavarja őket – nyilván nem, hiszen ez a rendszerük lényege -, hogy az egzisztenciámat fenyegetik. Csupán két gyermekemről kell gondoskodnom. Lényegtelen. Szerintük."

– írja Czeglédy Csaba a Facebook-oldalán.

Log into Facebook

null

Emlékeztetett: "Tavaly nyáron döntött úgy a Szegedi Ítélőtábla a Szegedi Törvényszék három bírájával szemben, hogy vádirat nélkül is folyhat ellenem büntetőeljárás. Az ügyvédi kamara tavaly nyár óta egyértelműen akként foglalt állást, hogy mivel nem emeltek ellenem újra vádat, és az az eljárás, amiben korábban vádat emeltek ellenem, megszűnt, nincsen törvényes ok és kötelezettség az ügyvédi tevékenységem gyakorlásának felfüggesztésére. Aztán kaptak egy telefont, hogy ezt gondolják másként. És így is lett."

"Tehát ott tartunk 2020 őszén, hogy egy súlyosan átpolitizált büntetőügyben, amiben már eddig annyi törvénytelenség történt, hogy egyetemi szemináriumok állandó témája lesz, a kormánypárt (más néven állampárt), amelynek nap mint nap okozok fejfájást a megnyert perekkel, rászól az ügyvédi kamarára, hogy én dolgozni se tudjak."

Hozzátette: Nem fogja ennyiben hagyni, és bírósági úton vesz elégtételt.

És akkor üzent egyet a kormánypárt

Budai Gyula, egykori elszámoltatási kormánybiztos még október elején adott interjút a kormányzati Pesti Srácoknak, amelyben többek között arról beszélt, hogy 

"A kamarának lépnie kellene; ha nem teszik, az is elgondolkoztató", illetve "Czeglédy Csabának sokan falaznak, amióta a büntetőügye tart. Személyes véleménye szerint nem véletlen, hogy az illetékes Vas Megyei Ügyvédi Kamara nem látja indokoltnak a kamarai tagság felfüggesztését egy, már a múltban többször elítélt bűnözővel szemben, aki jelenleg is minimum 10-15 év börtönbüntetéssel nézhet szembe, ha a bíróság bűnösnek találja".

Mint mondta, Czeglédy kamarai tagsága ügyében már március 27-én a kamarához fordult, de úgymond "le is pattintották".

Budai Gyula a Kossuth Rádióban

Fotó: Budai Gyula Facebook-oldala

A képviselő szerint a kamara az ügy minden fázisában tájékoztatást kapott a hatóságoktól. Értesítették őket. amikor Czeglédyt őrizetbe vették, amikor meggyanúsították, majd amikor vádat emeltek ellene és társai ellen. Mégsem történt azóta sem semmi. Ezért csak arra tud gondolni, hogy

“Még 2018 márciusában fordultam Czeglédy miatt az ügyvédi kamarához, de azóta sem történt semmi. Szerintem nem véletlenül. Czeglédy a Vas Megyei Ügyvédi Kamarát is kilóra megvette”

– mondta a lapnak az egykori kormánybiztos.

Szólj hozzá!

Figyelem, holnaptól él a vásárlási idősáv, ezekre az üzletekre figyeljen!

Ezúttal nem vártak éjjelig a rendelet nyilvánosságra hozatalával, így nem kell ébren maradniuk azoknak sem, akik fel akarnak készülni a holnaptól érvényes legújabb járványügyi szabályokra.

Mutatjuk, melyik magyar filmet nevezzük a jövő évi Oscarra

Horváth Lili szerelmesfilmje lett a befutó.

Felállították Győr karácsonyfáját

Egy téti házaspár ajánlotta fel a városnak.

Megszületett Mirabella, Eliot és Kende

Szombathelyi anyakönyvi hírek.

Leváltották az Index főszerkesztőjét

Fontos változások történnek a szerkesztőségben.

Visszaszorítaná a kormány a készpénzhasználatot

Holnap döntenek az újabb tehercsökkentésekről.

Ezért csatolja be mindenki a biztonsági övet!

Itt az elrettentő ellenpélda: ennek hiányában meghalt a kocsi utasa.

Takátsné Tenki Mária: Bízom benne, hogy az önkormányzatok nem lehetetlenülnek el az esetleges megszorítások miatt

A szombathelyi fideszes önkormányzati képviselő szerint is képtelenség parkolni a belvárosban.

LMP: az önkormányzatok bedőlnének az adóbevételeik nélkül

Számos polgármester szerint a teljes önkormányzati rendszer bedőlne, ha részben vagy egészében elvonnák tőlük az adóbevételeiket - mondta az LMP frakcióvezetője hétfőn sajtótájékoztatón. Keresztes László Lóránt hangsúlyozta: pártja mindent megtesz ennek megakadályozásáért, ezért az LMP országgyűlési határozati javaslatot nyújt be az önkormányzatok érdekében.

Tömeges, célzott tesztelésről beszélt Orbán

A tömeges, célzott koronavírus-tesztelés megindítását, valamint az iskolák működésének megvédését nevezte a hét nagy védekezési akciójának Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfő reggeli ülése után a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Életét vesztette egy férfi a sárvári lakástűzben

Napokig nem jelent meg a munkahelyén, a keresésére indult munkatársak találták meg az égésnyomokat.

Zsenik: A figyelmeztetések ellenére több mint kétmillió amerikai ült repülőre a hétvégén

Anthony Fauci, az ismert járványügyi szakember szerint a zsúfolt repterek, a tömeges utazások a mostaninál is nagyobb bajba sodorhatnak bennünket.

van még itt cikk a témában:

Kiadvány: Valószínű Czeglédy Csabát indítja a DK a szombathelyi Vas megye 1-es választókerület előválasztásán

A Kőszeget és Sárvárt is magában foglaló Vas megye 2-ben pedig Szilágyi Tamás egyetemi hallgató lehet a párt jelöltje.

Itt a bizonyíték: A magyar külképviseletek feladata, hogy minél több lélegeztetőgépet adjanak el

Czeglédy Csaba szerint már hivatalos dokumentum bizonyítja, hogy még a lélegeztetőgépek beszerzésével is nyerészkedett a kormány.