Maszkos rablók fosztottak ki egy rokkantnyugdíjas férfit Zalában

ugytudjuk.hu 2019-08-21 12:47:00
Előre eltervezték a "menetrendet".

Százmillió forintos zsákmány reményében támadtak rá egy mozgásában korlátozott idős férfira Nemesbükön azok az elkövetők, akik ellen fegyveres rablás miatt emeltek vádat Zalában - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

    


Pirger Csaba közölte: egy 37 éves alsópáhoki férfi és 43 éves keszthelyi ismerőse - mindketten őrző-védő vállalkozásban voltak érdekeltek - 2018 végén szerzett információt egy építkezési vállalkozótól arról a Nemesbükön egyedül élő rokkantnyugdíjas férfiról, aki családi háza felújítása miatt vélhetően nagy összegű készpénzzel rendelkezik. 
    


A keszthelyi férfi szerint a kiszemelt áldozat egy pénzkazettában 100-150 millió forintot tart az otthonában, és ezért a rablást követően ötmillió forintra tartott igényt a tippadásért.
    


Az alsópáhoki férfi két vindornyaszőlősi ismerősét, egy rossz anyagi körülmények között lévő testvérpárt hívta segítségül. A három férfi januárban megtervezte a rablást, feltérképezte a sértett ingatlanát. Az alsópáhoki férfi 29 éves barátnőjét is bevonták a tervekbe azzal, hogy ő szerzi be a nyugtatót az áldozat kutyájának elkábításához és a rablás idején a kocsiban várja társait.
    


Február 5-én hajnalban a három férfi maszkkal az arcán és egyikük egy valósághű játék pisztollyal a kezében behatolt a kiszemelt házba, miközben a nő az autóban várt rájuk. Kolbászba töltött nyugtatószerrel elkábították a kutyát, majd a három férfi a hálószobájában alvó mozgáskorlátozott férfihoz ment, aki azonnal felébredt a zajra.
    


Az egyik vindornyaszőlősi férfi a játék pisztolyt rászegezve felszólította, hogy adja át a pénzét, különben lelövi. A sértett közölte, hogy nincs a lakásban pénz, majd az újabb fenyegetés hatására átadta az irattárcáját, de a támadók ezzel nem elégedtek meg, kutatni kezdtek, és rá is találtak a lezárt pénzkazettára.

    

A rablók távozáskor magukkal vitték, majd az udvaron eldobták a megtámadott férfi két mobiltelefonját is, hogy ne tudjon segítséget hívni. A társaság Vindornyaszőlősre ment, ahol a ruhákat és a maszkokat elégették, a pénzkazettát pedig felfeszítették. A remélt százmilliós összeg helyett 840 ezer forintot és 1700 eurót találtak, a pénztárcában pedig 10 ezer forintot, vagyis nem egészen 1,4 millió forintot zsákmányoltak.
    


A rokkantsága miatt erősen mozgáskorlátozott és részben mások ápolására szoruló férfi közben autóba ült, és Nemesbükről Keszthelyre ment, ahol értesítette a rendőrséget. A rendőrök néhány napon belül elfogták az elkövetőket.

A Keszthelyi Járási Ügyészség fegyveresen, csoportosan, a bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás miatt emelt vádat az öt vádlott ellen. (MTI)

Szólj hozzá!

Szárnyalni kezdett a kőolaj ára

Trump kijelentése áll a dolog mögött.

Napi cuki: a kutya, aki birtokba vette a trambulint gazdája elől

Egy kis ugrálás négylábú barátainknak sem árt.

Hivatalosan is elítéli Orbán végső határidő nélküli teljhatalmát az Egyesült Államok

Azt írják, a magyar vezető saját polgárainak szenvedését személyes céljai érdekében használja ki.

Türkmenisztán betiltotta a koronavírust

A földgázban gazdag közép-ázsiai országot államfője, Gurbanguly Berdimukhammedow vaskézzel irányítja immár 14 éve, személyi kultuszt teremtve maga körül.

Nyírkarászi szeszfőző ükunokája a kilencszeres olimpiai bajnok amerikai úszó

Mark Spitz szívesen ellátogatna a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kis faluba.

A koronavírus miatt Grúziában egyáltalán nem lehet alkohol tartalmú italt venni

'Apokalipszis' közeli állapot alakult ki tegnaptól az eurázsiai országban.

Gázpisztollyal ütötte vitapartnerét egy férfi Töltéstaván

Korábban lövése sem volt róla, hogy eddig fajulnak a dolgok.

Egy autó motortere füstölt a 86-oson Vasegerszegnél

Félpályán halad a forgalom az érintett útszakaszon.

Ungár: A kormány emelje meg az otthongondozási díjat!

Jelenleg 38 és 58 ezer forintot kapnak az otthonápolók havonta.

Hallelujah! Kezdődik a délutáni műszak

Kezdésnek hallgassunk egy kis zenét.

„Nincs elég védőfelszerelés” – Nyílt levelet írtak a háziorvosok Müller Cecíliának

Az ötven sebészeti szájmaszk és a három FFP1 típusú maszk nem elég a biztonságos betegellátáshoz.