Fotó: The Sun

Másfél kiló elhalt izmot kellett kiműtenie az orvosoknak az orosz Popeye-ből

ugytudjuk.hu
2019. november 20. szerda, 18:45

Akár bele is halhat a hóbortjába egy 23 éves orosz férfi, aki a fejébe vette, hogy neki lesznek a világ legnagyobb bicepszei. Az egykori katona, Kirill Tereshin ugyanis egy zselés anyagot fecskendezett a karjaiba, hogy minél nagyobb izomtömeget gyúrhasson magára.

 

Egy moszkvai kórház orvosai azt mondták, a férfi karjaiból összesen másfél kilónyi elhalt izomszövetet, és három liter vazelint kellett kioperálniuk. A férfi ugyanis ezt használta tömegnövelésre, ám pechjére a vazelin szolid csomókká állt össze a karjaiban. Egy műtéttel azonban még nem úszta meg a srác, még háromszor kell kés alá feküdnie, hogy az összes zselét kiszedjék a karjaiból az orvosok.

 

A férfi azonban még most is teljesen az izmai megszállottja, a műtét után az volt a kérdése, hogy mennyit vesztett el a karjaiból. Az orvosok ekkor elmagyarázták neki, hogy sokkal nagyobb baj is lehetett volna az otthoni plasztikai sebészetből, ugyanis a vazelin beette magát a fiú izmaiba, majd levágta őket a vérkeringésről, így elhaltak a sejtjei. Ha később kerül kórházba, akár mindkét karját is elveszíthette volna.

 

Az orvosok ugyan minden tőlük telhetőt megtettek, de azt mondják, maradandó sérüléseket szenvedtek Kirill izmai. A kezeit ugyan a jövőben is mozgathatni tudja majd, de már sosem fogja visszanyerni a teljes mobilitását. A sebészek aztán a többi izom-fanatikust is figyelmeztették, hogy a vazelint csak külső alkalmazásra szabad használni, Kirill esetében is csoda, hogy a magas láz és az erős fájdalmak mellett nem történt további baja.

 

Oroszországban egyébként egyre többen fecskendeznek vazelint magukba, mert olcsóbb, mint a szilikon, vagy más olyan anyagok, amiket a plasztikai sebészek feltöltésre használnak. A sebészek már láttak olyat, hogy valakik a mellükbe, az arcukba, vagy akár a fenekükbe is befecskendezték az anyagot, csak hogy szebbnek lássák magukat.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás